Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Nie ma na forum tematu o jedzeniu, potrawach - oprócz tego z "jajem" ;), a chyba każdy z nas lubi coś wszamać :)

Jako autor tematu zacznę:

Kotlety indycze z wolnowaru, ser halloumi krótko smażony na oliwie z oliwek, sól, pieprz, zioła kuchni polskiej, i papryka.

Prosto, całkiem zdrowo i smacznie.

20230219_150545.jpg

Napisano
3 godziny temu, Adi777 napisał:

Burrata, shiitake ze szpinakiem i prosciutto crudo

Szacun , co prawda zwykle nie jem czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić , ale w tym przypadku bym się skusił.

Moja sztandarowa potrawa to makaron z krewetkami , porem, czosnkiem i czerwoną fasolą + włoski sos pomidorowy

Napisano (edytowany)
10 godzin temu, kaczadupa napisał:

Smakowicie wyglądają te potrawy. Rozumiem, że ilościowo można zjeść pięć razy więcej jak na zdjęciach, żeby być w pełni usatysfakcjonowanym. :)

Można 😄 Całkiem dobre, przynajmniej dla moich kubków smakowych 😉

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Dzisiaj a' la sałatka. Łosoś w plastrach, pieczony w ogniu, a przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu, fantastycznie smakuje, "chińskie" warzywa na wok, szpinak. Całość polana sosem jogurtowo - czosnkowym - (jogurt z mleka koziego, bardzo zdrowy i smaczny), na wierzch starty ser queso iberico.

20230221_174155.jpg

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Ale smaczności :D

No ale nie da się jeść i słuchać jednocześnie. Mam niepodzielną uwagę w tym przypadku :)

edit:

słuchać muzy, żony się da słuchać jedząc ;)

Edytowano przez gienas
Napisano

Uwielbiam krupnik.

A nie myślicie o tym co ja, że często te pięknie wyglądające potrawy wcale nie są tak pyszne?. Wystarczy spieprzyć proporcje lub dodać za dużo soli. Zresztą jeden woli krupnik, a drugi pomidorową. Jak w audio :)

Napisano (edytowany)
7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał:

😳 więc to nie jest przyrządzone przez Twoją osobę?  

Myślałem że to Twoja "sprawka" te pyszności.

Co? 😂 Jak miałbym zrobić łososia w plastrach w ogniu? 

Taki w plastrach bardziej mi pasuje do sałatki, niż smażony czy z wolnowaru.

Tak, samo się robi 😄

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)
8 godzin temu, Amarok napisał:

Chleb w jajku, może inaczej, maczany w jajku i na patelnie. Pamiętam to z dawnych lat.

Okej, to o takie coś chodziło. Nie jadłem nigdy czegoś takiego. Pamiętam, że jadłem u babci chleb albo bułki w gorącym mleku, chyba z miodem, no i chleb z cukrem - jeśli dobrze pamiętam, z piekarnika.

Edytowano przez Adi777