Adi777 Napisano 19 lutego 2023 Napisano 19 lutego 2023 Nie ma na forum tematu o jedzeniu, potrawach - oprócz tego z "jajem" , a chyba każdy z nas lubi coś wszamać Jako autor tematu zacznę: Kotlety indycze z wolnowaru, ser halloumi krótko smażony na oliwie z oliwek, sól, pieprz, zioła kuchni polskiej, i papryka. Prosto, całkiem zdrowo i smacznie. 2 Odpisz, cytując
stach_s Napisano 19 lutego 2023 Napisano 19 lutego 2023 Curry z warzywami Kuchnia dalekiego wschodu i poludniowoeuropejska kroluje w moim domu. W kuchni rzadze ja 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 20 lutego 2023 Autor Napisano 20 lutego 2023 Burrata, shiitake ze szpinakiem i prosciutto crudo. 2 Odpisz, cytując
kaczadupa Napisano 20 lutego 2023 Napisano 20 lutego 2023 Smakowicie wyglądają te potrawy. Rozumiem, że ilościowo można zjeść pięć razy więcej jak na zdjęciach, żeby być w pełni usatysfakcjonowanym. 1 Odpisz, cytując
tomek4446 Napisano 20 lutego 2023 Napisano 20 lutego 2023 3 godziny temu, Adi777 napisał: Burrata, shiitake ze szpinakiem i prosciutto crudo Szacun , co prawda zwykle nie jem czegoś czego nazwy nie potrafię wymówić , ale w tym przypadku bym się skusił. Moja sztandarowa potrawa to makaron z krewetkami , porem, czosnkiem i czerwoną fasolą + włoski sos pomidorowy 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 21 lutego 2023 Autor Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) 10 godzin temu, kaczadupa napisał: Smakowicie wyglądają te potrawy. Rozumiem, że ilościowo można zjeść pięć razy więcej jak na zdjęciach, żeby być w pełni usatysfakcjonowanym. Można 😄 Całkiem dobre, przynajmniej dla moich kubków smakowych 😉 Edytowano 21 lutego 2023 przez Adi777 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 21 lutego 2023 Autor Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) Dzisiaj a' la sałatka. Łosoś w plastrach, pieczony w ogniu, a przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu, fantastycznie smakuje, "chińskie" warzywa na wok, szpinak. Całość polana sosem jogurtowo - czosnkowym - (jogurt z mleka koziego, bardzo zdrowy i smaczny), na wierzch starty ser queso iberico. Edytowano 21 lutego 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując
gienas Napisano 21 lutego 2023 Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) Ale smaczności . No ale nie da się jeść i słuchać jednocześnie. Mam niepodzielną uwagę w tym przypadku edit: słuchać muzy, żony się da słuchać jedząc Edytowano 21 lutego 2023 przez gienas 1 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 22 lutego 2023 Autor Napisano 22 lutego 2023 Jajka sadzone delikatnie zapieczone mozzarellą, szpinakiem i fetą. Proste i dobre Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 23 lutego 2023 Napisano 23 lutego 2023 Wszystko fajnie, pięknie podane dietetycznie... A nasze Polskie zupki już nie smakują grochówka, krupnik, ogórkowa 😉 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 lutego 2023 Napisano 23 lutego 2023 Uwielbiam krupnik. A nie myślicie o tym co ja, że często te pięknie wyglądające potrawy wcale nie są tak pyszne?. Wystarczy spieprzyć proporcje lub dodać za dużo soli. Zresztą jeden woli krupnik, a drugi pomidorową. Jak w audio Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 23 lutego 2023 Autor Napisano 23 lutego 2023 3 godziny temu, audiowit napisał: A nie myślicie o tym co ja, że często te pięknie wyglądające potrawy wcale nie są tak pyszne? To zależy od kucharza 😁 Odpisz, cytując
audiowit Napisano 23 lutego 2023 Napisano 23 lutego 2023 Ooooo właśnie :). Kuchnia to sztuka, podobnie jak składanie systemów. Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 23 lutego 2023 Napisano 23 lutego 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Kuchnia to sztuka, podobnie jak składanie systemów. Ooooo właśnie 🙂 W kuchni czuję się świetnie, gorzej jest z audio 🙃🤭 Odpisz, cytując
Chyba Miro 84 Napisano 23 lutego 2023 Napisano 23 lutego 2023 Dnia 21.02.2023 o 17:16, Adi777 napisał: Łosoś w plastrach, pieczony w ogniu, a przynajmniej tak jest napisane na opakowaniu, 😳 więc to nie jest przyrządzone przez Twoją osobę? Myślałem że to Twoja "sprawka" te pyszności. Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Napisano 24 lutego 2023 (edytowany) 7 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: 😳 więc to nie jest przyrządzone przez Twoją osobę? Myślałem że to Twoja "sprawka" te pyszności. Co? 😂 Jak miałbym zrobić łososia w plastrach w ogniu? Taki w plastrach bardziej mi pasuje do sałatki, niż smażony czy z wolnowaru. Tak, samo się robi 😄 Edytowano 24 lutego 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując
Dedal Napisano 24 lutego 2023 Napisano 24 lutego 2023 Z jajem miało być . To chleb w jaju 😉 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Napisano 24 lutego 2023 2 godziny temu, Dedal75 napisał: Z jajem miało być . To chleb w jaju 😉 Chleb w jaju? Nie jem chleba, ale takiej potrawy jeszcze nie widziałem 😄 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Napisano 24 lutego 2023 3 minuty temu, J4Z napisał: Życia nie znasz Adi. Jajko na chlebie kojarzę, ale chleb w jajku już nie bardzo 😄 Odpisz, cytując
Amarok Napisano 24 lutego 2023 Napisano 24 lutego 2023 Chleb w jajku, może inaczej, maczany w jajku i na patelnie. Pamiętam to z dawnych lat. 2 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 24 lutego 2023 Napisano 24 lutego 2023 Chleb w jajku tak jak i ziemniaki z jajkiem sadzonym plus zsiadłe mleko do tego 😋 2 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 24 lutego 2023 Autor Napisano 24 lutego 2023 (edytowany) 8 godzin temu, Amarok napisał: Chleb w jajku, może inaczej, maczany w jajku i na patelnie. Pamiętam to z dawnych lat. Okej, to o takie coś chodziło. Nie jadłem nigdy czegoś takiego. Pamiętam, że jadłem u babci chleb albo bułki w gorącym mleku, chyba z miodem, no i chleb z cukrem - jeśli dobrze pamiętam, z piekarnika. Edytowano 24 lutego 2023 przez Adi777 Odpisz, cytując
Adi777 Napisano 25 lutego 2023 Autor Napisano 25 lutego 2023 Sernik na zimno zrobiony wczoraj. 500 gram ricotty, 250 gram mascarpone, 250 ml kremówki 35 %, dwa banany pokrojone w plasterki, Masło orzechowe migdałowe, cynamon. 2 Odpisz, cytując
RLC2 Napisano 25 lutego 2023 Napisano 25 lutego 2023 Sernik jest OK 👍 ja zrobiłem dla rodzinki drożdżowe 😋 2 Odpisz, cytując
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.