Artur Brol Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 (edytowany) A szkoda. Dzieki👍 Edytowano 28 października 2023 przez Artur Brol Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
száraz fehér Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 15 minut temu, Artur Brol napisał: A szkoda. Dzieki👍 Ale grały fajnie. Natomiast z powodu jakiś zawirowań dystrybucja nówek dopiero od przyszłego roku (jeszcze zależnie od koloru). Ja akurat pogadałem o tych monitorach ze zdjęcia FM-15. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 W Golden Tulipie i Sobieskim najbardziej podobał mi się dźwięk tego systemu 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Też tych 50tek słuchałem. Rzeczywiście, fajnie graja. Niestety, za duże dla mnie więc nie skupiłem się na nich, tylko na wzmacniaczu którego testowałem. Te 30ki , z drugiej strony, byłyby ok. No, ale nigdzie ich nie spotkałem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
majkel74 Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Bardzo dobrze zagrały tez Dynaudio Tutaj grały kable z „dodatkami” 😉 Klipsche w za małym pomieszczeniu grały na ćwierć gwizdka Jakoś ten dźwięk nie zachwycał … Było jeszcze parę dziwacznych zestawień… np Audio Note: potencjał systemu za 8mln PLN zmarnowany kiepskimi kolumnami - konfesjonałami. holophony Avatar - wokale jak słuchane przez telefon Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Az zal du** sciska ze nie moge tam teraz byc. Moze za rok... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Pełna sala jest dla nas wyróżnieniem. Nowe Indiany się chyba podobają Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 O Unitrze głośno ostatnio. Na odsłuch trzeba było się zapisać. A w Diorze dzisiaj o 12 odsłuch Pink Floyd Animals w wersji z 2017. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 (edytowany) 5 minut temu, Top Hi-Fi & Video Design napisał: Nowe Indiany się chyba podobają Wrzućcie parę porządnych zdjęć tych kolumn. Edytowano 28 października 2023 przez Kraft Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Gigantyczne Elaci z referencyjną wstęgą i nowy Hegel H600. Jest moc! Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 No i dzień drugi Za sekundę warsztaty Wojciecha Pacuły o tytule "Test Press- WTF?" Wszystkich zainteresowanych zapraszamy Sobieski, Arkadia II+III Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Żmijowisko 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Klipsche petarda. Małe Neaty zaskakujący rozmiar dźwięku jak na takie pierdki. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 35 minut temu, Kraft napisał: Wrzućcie parę porządnych zdjęć tych kolumn. A bardzo proszę. Dla uściślenia wersja podłogowa Diva 5 kosztuje 4500 zł za parę, monitory Diva 3 -2500 zł za parę. Są w dwóch kolorach jak na zdjęciach. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Q21 Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Warsztaty trwają Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Coraz częściej na wystawach pojawiają się szpulaki😀 czyż by renesans🤔. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 1 godzinę temu, Chmarski napisał: O Unitrze głośno ostatnio. Na odsłuch trzeba było się zapisać. A w Diorze dzisiaj o 12 odsłuch Pink Floyd Animals w wersji z 2017. Diora to też elektroniką? Ciekawe, nawet nie wiedziałem że coś produkują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Fram, kopnięcie mają. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 Dla mnie w Tulip no. 1 Tymczasem w Sobieskim kolumny aktywne Silent Pound. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 28 października 2023 Autor Udostępnij Napisano 28 października 2023 Dla mnie numer 1 w Tulipie to Pan Marek Biliński 😎 Właśnie się pojawił ma stoisku płytowym Nautilisa i podpisuje swoje płyty. A w salach obok -Ayon oraz Accuphase. Pozdrawiam 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 25 minut temu, Artur Brol napisał: Diora to też elektroniką? Chyba na razie tylko kolumny. Przygotowują się do wejścia na rynek. Dwa ciekawe patenty u nich zauważyłem. Stoją tam takie białe kolumny z czarnym panelem na froncie. Jak wolimy żeby front miał więcej bieli, to go zdejmujemy. Jest mocowany na magnesach tak jak maskownice u innych producentów. Z kolei duże kolumny mają podstawy antywibracyjne. Można sobie tymi kolumnami pobujać na boki. Ciekawe co się z tego przyjmie. No i pytanie na ile marka się przyjmie na rynku. To nie będą kolumny z najtańszej półki. Cen jeszcze nie potrafili mi podać konkretnych. Nie ustalili jeszcze, ale z rozmowy wyszło, że najtaniej za podstawki to będzie około 10k PLN. Na pytanie czy to cena za parę czy sztukę nie otrzymałem odpowiedzi. Z innego źródła wiem, że dopiero się zaczynają umawiać się z salonami/dystrybutorami na spotkania. Życzę im dobrze, ale może być ciężko się przebić jeśli ich kolumny w danej grupie cenowej nie będą wyraźnie lepsze niż konkurencji. Dla wielu będzie to marka nowa i będą się kierować do bardziej znanych producentów. Mam na myśli tych, którzy przyjdą na forum czy na FB zapytają co kupić u kupią. Zakup Diory to raczej będzie świadomy wybór po wielu przesłuchaniach i potwierdzenie, że to one dają więcej od innych w tej cenie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 1 godzinę temu, Q21 napisał: Warsztaty trwają Pan Wojtek chyba w radosnym usposobieniu. Reszta panów zasłuchana, koncentracja i nie wiem, jakby zmęczenie na twarzach. A propo’s twarzy. Wyglądają na 50plus. O ile zdjęcie pozwala zobaczyć widzę jedną kobietę. Czy tak wyglądają pozostałe sale jeśli chodzi o proporcje płci? Życzę przyjemności, radości i pozytywnych emocji wszystkim koleżankom kolegom z forum. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 A może coś na biurko? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 1 godzinę temu, Chmarski napisał: Chyba na razie tylko kolumny. Przygotowują się do wejścia na rynek. Dwa ciekawe patenty u nich zauważyłem. Stoją tam takie białe kolumny z czarnym panelem na froncie. Jak wolimy żeby front miał więcej bieli, to go zdejmujemy. Jest mocowany na magnesach tak jak maskownice u innych producentów. Z kolei duże kolumny mają podstawy antywibracyjne. Można sobie tymi kolumnami pobujać na boki. Ciekawe co się z tego przyjmie. No i pytanie na ile marka się przyjmie na rynku. To nie będą kolumny z najtańszej półki. Cen jeszcze nie potrafili mi podać konkretnych. Nie ustalili jeszcze, ale z rozmowy wyszło, że najtaniej za podstawki to będzie około 10k PLN. Na pytanie czy to cena za parę czy sztukę nie otrzymałem odpowiedzi. Z innego źródła wiem, że dopiero się zaczynają umawiać się z salonami/dystrybutorami na spotkania. Życzę im dobrze, ale może być ciężko się przebić jeśli ich kolumny w danej grupie cenowej nie będą wyraźnie lepsze niż konkurencji. Dla wielu będzie to marka nowa i będą się kierować do bardziej znanych producentów. Mam na myśli tych, którzy przyjdą na forum czy na FB zapytają co kupić u kupią. Zakup Diory to raczej będzie świadomy wybór po wielu przesłuchaniach i potwierdzenie, że to one dają więcej od innych w tej cenie. Ja tez życzę im sukcesy. I nie tylko z sentymentu. Ciekawe jak sobie Diora i Unitra poradzą. Jak narazie, Unitra trochę z cena przesadza ale zobaczymy. Widziałeś może Advanced Paris? Podobno maja mieć, w przyszłym roku, nowy sprzęt. W/g pana z salonu, zerwia z tym dotychczasowym wzornictwem. Najwyzszy czas. Może coś nowego zaprezentują. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chmarski Napisano 28 października 2023 Udostępnij Napisano 28 października 2023 (edytowany) 19 minut temu, Artur Brol napisał: Widziałeś może Advanced Paris? Widziałem i bardzo mi się ten sprzęt podoba. To co zestawili całkiem fajnie grało. Pod względem dizajnu bardzo mi się podoba. Wszystko ciemne, lampy przebijające się delikatnie przez ciemnoczerwone szkło i wskaźniki wychyłowe podświetlone cimnym niebieskim światłem. W niektórych modelach dopełnienie dają ekrany z białymi informacjami tekstowymi. Dla mniebwrazenie swietne, a jak sobie to wyobrazic w ciemnym pomieszczeniu, to jest chyba fajniej niż u McIntosha, gdzie zamiast czerwieni lamp jest zieleń. Do siebie przymierzałem A7, ale nie dał rady z moimi Qadralami. Ciekaw jestem wyższych modeli, ale to już było ponad moje możliwości finansowe gdy wybierałem sprzęt. Może kiedyś pożyczę jakiś wzmacniacz do testów. Edytowano 28 października 2023 przez Chmarski Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts