Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Osobiście;

1. Do jeżdżenia na co dzień. Mercedes W124 e klasa 94 r, 2,5d 20V na full wypasie (automat, klima, skóra i komóra:)

2. Okazjonalnie. Mercedes W124 91r 2,5d 10V, zabytek w stanie jak z fabryki na full wypasie. 

Najwygodniejsze, najpiękniejsze i najbardziej ekonomiczne samochody jakimi jeździłem zatem nie planuję zmian a i często odmawiam żonie aby jej samochodami jeździć na dłuższe trasy.

Co ciekawe - średnio raz w tygodniu jestem zaczepiany tu i tam przez innych kierowców czy oby nie chcę sprzedać po dobrej cenie. Odmawiam:) 

Kawal maski, celownik z przodu, tankujesz do pełna, odpalasz i jedziesz. Jak już odpali to dojedziesz na koniec świata!

15CA2FA4-8073-4626-A3BF-85C85FFBC8A6.jpeg

D97638F1-087D-4DB8-962E-3ADD716F8A79.jpeg

D683C8A5-1E4F-4788-A239-955A89CF3F17.jpeg

nowe.jpg

nowe1.jpg

Napisano

@tomasz1w zgadzam się z Tobą, wolałbym VW czy Skodę w dobrej opcji jak BMW czy Audi w golasie. Obecnie ceny Skody trochę powariowały ale nadal Superb w L&K wychodzi korzystniej od Passata w Highline czyli dostajemy więcej za tyle samo. 

Jako "skodziarz" serdecznie Cię pozdrawiam  :)

Napisano
5 godzin temu, elektron6 napisał:

Osobiście;

1. Do jeżdżenia na co dzień. Mercedes W124 e klasa 94 r, 2,5d 20V na full wypasie (automat, klima, skóra i komóra:)

2. Okazjonalnie. Mercedes W124 91r 2,5d 10V, zabytek w stanie jak z fabryki na full wypasie.

Kuzyn ma merca w124 2.0e z jakimś małym przelotem , auto ma mania niż do jeżdżenia - za to do bagażnika weszły 4 całe koła (felga+opona) 15 cali i jeszcze jakiś świniak by się zmieścił :D 

Napisano

zabytek w stanie jak z fabryki na full wypasie. 

Ach, ta beżowa luksusowa tapicerka aż się prosi o małe rączki uwalane czekoladą 🍫.

Nie planujesz polerowania osłon reflektorów?

Napisano

Co ciekawe - średnio raz w tygodniu jestem zaczepiany tu i tam przez innych kierowców czy oby nie chcę sprzedać po dobrej cenie. Odmawiam:) 

I masz rację. Widziałem Twojego Merca na Zlocie w Pylonie , jest piękny.

A to moje jeździdełko zaraz po detalingu. W odróżnieniu od audio ,w motoryzacji hybrydy akceptuje :)

Trzeba przyznać , że facet wykonał kawał dobrej roboty. Brud mimo upływu dwóch lat od zabiegu, się nadal nie trzyma , a po zwykłej wodzie na myjni wygląda jak by właśnie zszedł z taśmy.

d1.jpg

d2.jpg

d3.jpg

Napisano
17 minut temu, Chyba Miro 84 napisał:

Polerowanie pomaga na jakiś czas, później znów coś tam wychodzi i matowieje od czynników zewnetrznych.

To zupełnie jak farbowanie włosów. A jednak ludzie to robią.

Napisano

To pędzidło to za karę?  Ciężko mnie się było przyzwyczaić do pracy tego silnika w hybrydzie.

13 minut temu, tomek4446 napisał:

I masz rację. Widziałem Twojego Merca na Zlocie w Pylonie , jest piękny.

A to moje jeździdełko zaraz po detalingu. W odróżnieniu od audio ,w motoryzacji hybrydy akceptuje :)

Trzeba przyznać , że facet wykonał kawał dobrej roboty. Brud mimo upływu dwóch lat od zabiegu, się nadal nie trzyma , a po zwykłej wodzie na myjni wygląda jak by właśnie zszedł z taśmy.

d1.jpg

d2.jpg

d3.jpg

Napisano
15 minut temu, Asia napisał:

To zupełnie jak farbowanie włosów. A jednak ludzie to robią.

Jaaacy ludzie ? :) 

7 minut temu, gienas napisał:

To pędzidło to za karę? 

Tak , to forma biczowania. Co prawda bezdomny chciał mi dać Mybacha , ale nie wziąłem :) 

12 minut temu, gienas napisał:

Ciężko mnie się było przyzwyczaić do pracy tego silnika w hybrydzie.

Mnie nie , traktuje auto tak samo jak maszynkę do golenia, ma działać. , Po prostu ma spełniać swoją funkcję dostarczenia mnie z punktu A do punktu B :) 

Napisano (edytowany)
4 godziny temu, soberowy napisał:

@tomasz1w zgadzam się z Tobą, wolałbym VW czy Skodę w dobrej opcji jak BMW czy Audi w golasie. Obecnie ceny Skody trochę powariowały ale nadal Superb w L&K wychodzi korzystniej od Passata w Highline czyli dostajemy więcej za tyle samo. 

Jako "skodziarz" serdecznie Cię pozdrawiam  :)

A co znaczy BMW w golasie a Skoda i VW w dobrej opcji ???

Edytowano przez Artur O
Napisano
4 minuty temu, Asia napisał:

Taki pierwszy z brzegu przykład:

Cholera znowu nie doceniłem przeciwnika :) 

A co do sznytu starej motoryzacji , to chyba kupię od siostry Nissana Maximę z 1993 roku. Ten samochód służył jej , jej synowi , córce obecnie już dorosłym osobą i nadal jest na chodzie. Jedyna poważniejsza wymiana / po za eksploatacyjnymi częściami / to wymiana progów. To bydle po prostu nie chce się zepsuć :) 

Wygląda identycznie , zdjęcie z Wikipedii

n1.jpg

Napisano
8 minut temu, audiowit napisał:

Świetny ten Nissan. Tomek, bierz, nie zastanawiaj się.

Jeździłem parę razy tym autem i to co mnie fascynuje to niesamowite poczucie bezpieczeństwa. Powoduje to potężna długa maska. Podobne uczucie miałem jeżdżąc Volvo 740 , były to stare dobre czasy :) 

Napisano
1 godzinę temu, Artur O napisał:

A co znaczy BMW w golasie a Skoda i VW w dobrej opcji ???

Masz do wydania założmy 200 tyś zł na auto, calujesz w segment D. Idziesz do salonu BMW oglądać serię 3 i jaką wersję kupisz w tych pieniądzach? 

W Skodzie i VW praktycznie full opcje czyli najmocniejszy silnik, napęd 4x4, oczywiście automat, podwójne szyby, fotele w skórze lub welur, większą nawigację, top światła LED, większe felgi, jakieś asystenty, webasto, dach panoramiczny. 

A w BMW co ? Radość z jazdy ;(

Napisano
19 minut temu, tomek4446 napisał:

Jeździłem parę razy tym autem i to co mnie fascynuje to niesamowite poczucie bezpieczeństwa.

Co niestety bywa złudne czasem 🙃 pamiętam Rovera 600 który robił podobne wrażenie, a miał bodajże 1 gwiazdkę...