tomasz1w Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 22 godziny temu, audiowit napisał: Tylko jaki jest sens kupowania skody RS jak za taką kwotę można mieć już coś ciekawszego. Tzn? Bo mi nic nowego tej wielkości i mocy nie przychodzi do głowy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 14 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 14 czerwca 2023 (edytowany) Ja od 2014 roku do dziś przemieszczam się Volvo S80 II. Benzyna 2,5T. Edytowano 14 czerwca 2023 przez zolt 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Dnia 11.06.2023 o 09:31, Wing0 napisał: Mi bardziej BMW z dziadami się kojarzy Cholera! Podwójnym dziadem jestem… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 2 godziny temu, MarcKrawczyk napisał: Cholera! Podwójnym dziadem jestem… Czyli pradziadem? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Czy tzn ze posiadasz dwa auto marki BMW? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Osobiście; 1. Do jeżdżenia na co dzień. Mercedes W124 e klasa 94 r, 2,5d 20V na full wypasie (automat, klima, skóra i komóra:) 2. Okazjonalnie. Mercedes W124 91r 2,5d 10V, zabytek w stanie jak z fabryki na full wypasie. Najwygodniejsze, najpiękniejsze i najbardziej ekonomiczne samochody jakimi jeździłem zatem nie planuję zmian a i często odmawiam żonie aby jej samochodami jeździć na dłuższe trasy. Co ciekawe - średnio raz w tygodniu jestem zaczepiany tu i tam przez innych kierowców czy oby nie chcę sprzedać po dobrej cenie. Odmawiam:) Kawal maski, celownik z przodu, tankujesz do pełna, odpalasz i jedziesz. Jak już odpali to dojedziesz na koniec świata! 9 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 3 godziny temu, Wing0 napisał: Czyli pradziadem? Raczej babą i dziadem, ten nowszy to żony… 3 godziny temu, Artur Brol napisał: tzn ze posiadasz dwa auto marki BMW? No, ja i żona mamy… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 @tomasz1w zgadzam się z Tobą, wolałbym VW czy Skodę w dobrej opcji jak BMW czy Audi w golasie. Obecnie ceny Skody trochę powariowały ale nadal Superb w L&K wychodzi korzystniej od Passata w Highline czyli dostajemy więcej za tyle samo. Jako "skodziarz" serdecznie Cię pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 5 godzin temu, elektron6 napisał: Osobiście; 1. Do jeżdżenia na co dzień. Mercedes W124 e klasa 94 r, 2,5d 20V na full wypasie (automat, klima, skóra i komóra:) 2. Okazjonalnie. Mercedes W124 91r 2,5d 10V, zabytek w stanie jak z fabryki na full wypasie. Kuzyn ma merca w124 2.0e z jakimś małym przelotem , auto ma mania niż do jeżdżenia - za to do bagażnika weszły 4 całe koła (felga+opona) 15 cali i jeszcze jakiś świniak by się zmieścił Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 5 godzin temu, elektron6 napisał: zabytek w stanie jak z fabryki na full wypasie. Ach, ta beżowa luksusowa tapicerka aż się prosi o małe rączki uwalane czekoladą 🍫. Nie planujesz polerowania osłon reflektorów? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 12 minut temu, Asia napisał: Nie planujesz polerowania osłon reflektorów? Polerowanie pomaga na jakiś czas, później znów coś tam wychodzi i matowieje od czynników zewnetrznych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 5 godzin temu, elektron6 napisał: Co ciekawe - średnio raz w tygodniu jestem zaczepiany tu i tam przez innych kierowców czy oby nie chcę sprzedać po dobrej cenie. Odmawiam:) I masz rację. Widziałem Twojego Merca na Zlocie w Pylonie , jest piękny. A to moje jeździdełko zaraz po detalingu. W odróżnieniu od audio ,w motoryzacji hybrydy akceptuje Trzeba przyznać , że facet wykonał kawał dobrej roboty. Brud mimo upływu dwóch lat od zabiegu, się nadal nie trzyma , a po zwykłej wodzie na myjni wygląda jak by właśnie zszedł z taśmy. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 17 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Polerowanie pomaga na jakiś czas, później znów coś tam wychodzi i matowieje od czynników zewnetrznych. To zupełnie jak farbowanie włosów. A jednak ludzie to robią. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Elektron, przepiękne dziadowskie merce. W swoim mercedesie slk R170 polerowałem już reflektory 2 lata temu. Niestety znów zachodzą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 To pędzidło to za karę? Ciężko mnie się było przyzwyczaić do pracy tego silnika w hybrydzie. 13 minut temu, tomek4446 napisał: I masz rację. Widziałem Twojego Merca na Zlocie w Pylonie , jest piękny. A to moje jeździdełko zaraz po detalingu. W odróżnieniu od audio ,w motoryzacji hybrydy akceptuje Trzeba przyznać , że facet wykonał kawał dobrej roboty. Brud mimo upływu dwóch lat od zabiegu, się nadal nie trzyma , a po zwykłej wodzie na myjni wygląda jak by właśnie zszedł z taśmy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 15 minut temu, Asia napisał: To zupełnie jak farbowanie włosów. A jednak ludzie to robią. Jaaacy ludzie ? 7 minut temu, gienas napisał: To pędzidło to za karę? Tak , to forma biczowania. Co prawda bezdomny chciał mi dać Mybacha , ale nie wziąłem 12 minut temu, gienas napisał: Ciężko mnie się było przyzwyczaić do pracy tego silnika w hybrydzie. Mnie nie , traktuje auto tak samo jak maszynkę do golenia, ma działać. , Po prostu ma spełniać swoją funkcję dostarczenia mnie z punktu A do punktu B 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Przepraszam, nie tak to powinienem napisać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 10 minut temu, tomek4446 napisał: Jaaacy ludzie ? Taki pierwszy z brzegu przykład: 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur O Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 (edytowany) 4 godziny temu, soberowy napisał: @tomasz1w zgadzam się z Tobą, wolałbym VW czy Skodę w dobrej opcji jak BMW czy Audi w golasie. Obecnie ceny Skody trochę powariowały ale nadal Superb w L&K wychodzi korzystniej od Passata w Highline czyli dostajemy więcej za tyle samo. Jako "skodziarz" serdecznie Cię pozdrawiam A co znaczy BMW w golasie a Skoda i VW w dobrej opcji ??? Edytowano 15 czerwca 2023 przez Artur O Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 4 minuty temu, Asia napisał: Taki pierwszy z brzegu przykład: Cholera znowu nie doceniłem przeciwnika A co do sznytu starej motoryzacji , to chyba kupię od siostry Nissana Maximę z 1993 roku. Ten samochód służył jej , jej synowi , córce obecnie już dorosłym osobą i nadal jest na chodzie. Jedyna poważniejsza wymiana / po za eksploatacyjnymi częściami / to wymiana progów. To bydle po prostu nie chce się zepsuć Wygląda identycznie , zdjęcie z Wikipedii 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 czerwca 2023 Autor Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 Świetny ten Nissan. Tomek, bierz, nie zastanawiaj się. Takie samochody już są w cenie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 8 minut temu, audiowit napisał: Świetny ten Nissan. Tomek, bierz, nie zastanawiaj się. Jeździłem parę razy tym autem i to co mnie fascynuje to niesamowite poczucie bezpieczeństwa. Powoduje to potężna długa maska. Podobne uczucie miałem jeżdżąc Volvo 740 , były to stare dobre czasy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 1 godzinę temu, Artur O napisał: A co znaczy BMW w golasie a Skoda i VW w dobrej opcji ??? Masz do wydania założmy 200 tyś zł na auto, calujesz w segment D. Idziesz do salonu BMW oglądać serię 3 i jaką wersję kupisz w tych pieniądzach? W Skodzie i VW praktycznie full opcje czyli najmocniejszy silnik, napęd 4x4, oczywiście automat, podwójne szyby, fotele w skórze lub welur, większą nawigację, top światła LED, większe felgi, jakieś asystenty, webasto, dach panoramiczny. A w BMW co ? Radość z jazdy ;( 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 19 minut temu, tomek4446 napisał: Jeździłem parę razy tym autem i to co mnie fascynuje to niesamowite poczucie bezpieczeństwa. Co niestety bywa złudne czasem 🙃 pamiętam Rovera 600 który robił podobne wrażenie, a miał bodajże 1 gwiazdkę... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 15 czerwca 2023 2 godziny temu, tomek4446 napisał: A to moje jeździdełko zaraz po detalingu. 😉 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts