Bebop Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Baton wybacz, ja lubię sprawdzać realne rzeczy a nie amulety. Czy jak kupię zielony flamaster do CD i powiem, że mimo sceptycyzmu usłyszałem zmiany to też będę w klubie? Gdzieś są kurde jakieś granice tego szaleństwa. Pewnie mamy je inaczej zaznaczone. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Wczoraj przeczytalem u jednego szamana jak mu dziala, gdy nie widzi czego slucha. Z miejsca mu sie nie spodobalo. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bebop Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 (edytowany) 7 minut temu, audiowit napisał: Nie ma się co dziwić, że później audiofile są wysmiewani jak jeden z drugim fale radiowe silikonem załamują:) Właśnie ja nie chcę żeby tak było. Nie chcę aby ktokolwiek śmiał się z audiofilów, bo to piękna pasja jest. Nie należy dawać (gumkowych czy innych) powodów do drwin. Edytowano 12 czerwca 2023 przez Bebop Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 (edytowany) Więc dajcie już spokój tej bzdurze. Oczywiście, że piękna pasja i niech taka pozostanie. 3 godziny temu, Asia napisał: Motoryzacyjny już jest 🙂. A to źle, że jest? Jest na bocznicy. I do tego jest merytoryczny i okazuje się, że niektórzy mają też taką pasję/zainteresowanie. Edytowano 12 czerwca 2023 przez audiowit 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Daj spokój audiowit. Nie było tego wątku to pajacowali gdzie indziej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Ja tu żadnego ałdiofila nie widziałem 🤷🏿♂️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 20 minut temu, audiowit napisał: A to źle, że jest? To inny kontekst był 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Ok Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 59 minut temu, Chyba Miro 84 napisał: Nie bedzie już przekomarzania sie wzajemnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ProjectPi Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 30 minut temu, audiowit napisał: Więc dajcie już spokój tej bzdurze. Punkt za odwage temu panu, ze bzdure bzdura nie obawia sie nazwac. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 37 minut temu, J4Z napisał: Daj spokój audiowit. Nie było tego wątku to pajacowali gdzie indziej. Niech pajacują, przejmujesz się? Ja moje zaślepki AQ słyszę, słyszę podstawki pod kable zasilające, słyszę bezpieczniki, izolatory i absorbery drgań pod sprzętem, ba nawet dane mi było organizery kabli usłyszeć, kolega też słyszał na słuchawkowcu podobnie jak ja. No i pięknie, mnie to sprawia przyjemność, a innym ból dupy. To nic nie kosztuje, niech sobie sprawdzają te silikony do kabli od myszki. Patrzajta : 😛 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 🤣🤣🤣 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 9 minut temu, DiBatonio napisał: zaślepki AQ słyszę, słyszę podstawki pod kable zasilające, słyszę bezpieczniki, izolatory i absorbery drgań pod sprzętem, ba nawet dane mi było organizery kabli usłyszeć, O kurde. Z "fusów mi wychodzi" że bedzie dużo nowych tematów 😁 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Czego rechoczesz Zolt? Nie używam tego, to była zabawa, ale efekty słyszalne. Może to wibroakustyka, niwelowanie mikroorganizmów, nie mam pojęcia. Brzmienie mi nie odpowiadało, zdjąłem, ale doświadczenie da,o do myślenia. 2 minuty temu, Chyba Miro 84 napisał: O kurde. Z "fusów mi wychodzi" że bedzie dużo nowych tematów 😁 Jeszcze możesz ze śliny, polecam. 😁 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Ze wszystkiego. Powiem Pany (i Panie), że takimi odlotami jakie tu odchodzą nie powstydziłyby się same American Airlines, Delta Air Lines czy United Airlines. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 @zolt to nie odloty, nie tego typu ... Dawaj pisz, co tam jeszcze masz? Ja też mam odlot jak czytam i widzę wasze reakcje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Nie wiem, patrząc po postach wyżej to chyba pytanie "Dawaj pisz, co tam jeszcze masz?" powinno paść do Ciebie, a nie do mnie. Ale kulturalnie odpowiadając odpowiem, że ja np. mam srogą zwałę. I nawet ją słyszę. 🤠 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Pięknie Zolt, pięknie. Cieszę się razem z tobą. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zolt Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Po prostu wesoło jest... Lepiej tak, niż jak by miało być smutno. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 1 minutę temu, zolt napisał: Po prostu wesoło jest... Lepiej tak, niż jak by miało być smutno. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 12 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 12 czerwca 2023 Zamówiłem kilka sztuk Cardasa. Drogie nie są. Więcej wydaje się podczas wyjścia do kina. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Ja mam wszystkie wolne gniazda RCA i XLR pozatykane Cardasem ale wpływu na brzmienie opisywać tu nie zamierzam. Po co karmić bandę sceptyków do wszystkich zmian 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Tylko, że ja nie piszę o zaslepkach cardas tylko o silikonowych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Wiem, umiem czytać ze zrozumieniem 😉. Odniosłem się jedynie do wpisu @J4Zo zakupie Cardasa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 13 czerwca 2023 Udostępnij Napisano 13 czerwca 2023 Możemy kiedyś na jakimś zlocie zrobić pomiary takich zatyczek przy użyciu specjalistycznego analizatora audio z pomiarem w całym pasmie akustycznym. czy też do 100kHz. Do poziomów -100dB jestem w stanie zmierzyć rozkład widma, poziom szumów, harmonicznych. Do pomiarów zostanie użyty analizator Stanford SR760 także żadna komputerowa zabawka. Co ważne analizator bez problemy zmierzy widmo od 20Hz. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts