Skocz do zawartości

Kino Domowe

Obraz i dźwięk (telewizory, projektory, amplitunery i wzmacniacze wielokanałowe, odtwarzacze DVD i BR, wielokanałowe zestawy kolumn, soundbary i projektory dźwięku, "naleśniki" - zestawy zintegrowane wszystko w jednym).

10 192 tematów w tym forum

• 14 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 787 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  1. Nagłośnienie do TV

• 2 odpowiedzi
    • 964 wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 863 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 81 odpowiedzi
    • 21,2k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  2. Nagłośnienie salonu 27m

• 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  3. Nagłośnienie salonu 50m

• 3 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 700 wyświetleń
    • 61 odpowiedzi
    • 11,9k wyświetleń
  4. Nagłośnienie salonu.

• 1 odpowiedź
    • 945 wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  5. Nagłośnienie w salonie

• 4 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 973 wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 7,2k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zmień kolor psa, czarny kolor budzi respekt na mieście. Kiedy tuptam po mieście z naszą niegdyś firmową sunią, a dziś moją sierotką, ludzie rozchodzą się przed nami szerokim łukiem...  
    • Wszystko zależy od tego, jaki zestaw spełnia najlepiej nasze oczekiwania... Gdyby chodziło tylko o pomiary, to wszyscy mieliby wypasione pomiarowo piece. A jakoś tak nie jest... Jestem fanem rozwiązań środka. Lubię rozrywkowe granie Saby MI215 z prawdziwym Loudnessem z lat osiemdziesiątych (nie mylić że sztywnym, niezależnym od poziomu głośności podbiciem filtra "Kontur" w polskim sprzęcie), z dość rozdzielczymi współczesnymi kolumnami z bass-refleksem, (znacznie przyjemniejsze, niż niczym pukający palcem w karton bas z zamkniętych obudów kolumn z tamtego okresu) to jest dla mnie to. W głównym secie mam studyjnej proweniencji dac(rme adi2 pro-fs) plus A-klasowe granie lampy(Line magnetic 518ia) z w miarę wybaczającymi, nieco wygładzającymi brzmienie kolumnami z AMT(Audiovector QR5) W efekcie dostałem wypasioną wielowarstwową stereofonię, gdzie nie przeszkadza obiektywnie ograniczona (w porównaniu do zbalansowanego sprzętu) dynamika. (Która bywała realnie upierdliwa, bo nieraz potrafiła wystraszyć sporymi skokami głośności przysypiającą na moich kolanach psią melomankę) Da się tego słuchać z przyjemnością, tak audiofilskiego pitolenia, jak i metalu, czy rozpasanej elektroniki. Nic w tym graniu nie przeszkadza...  Obojętnie, jak dobra jest realizacja dźwięku. Ten set wreszcie przestał dzielić moją płytotekę (600+) na te dobrze brzmiące płyty, i gorszą resztę... (W końcu nie jestem zmuszony do słuchania wyłącznie "jakościówki") Oczywiście słychać różnicę w realizacji, ale bez przepaści którą odczuwałem wcześniej w różnych innych konfiguracjach. Wcześniej raz jedne, raz inne płyty były "The best", a reszty nie dało się słuchać. Najlepszą zewnętrzną recenzją jest zachowanie gości naszego domu Mniej więcej 2/3 gości, spośród wszystkich odwiedzających nas kompletnie niekumających zasad audiofilii, niezależnie od poziomu głośności macha bezwiednie nóżką... To największa, bo kompletnie nieświadoma pochwała, niż dowolne recenzje w necie. Każdemu życzę, by znalazł swoje granie. Niezależnie od ocen innych. Najważniejsze jest dopasowanie sprzętu do własnych muzycznych oczekiwań. Nieważne są marki sprzętu, byle dawały nam frajdę ze słuchania muzyki.                              
    • Córa mi pomaga, to dla mnie niezwykłe przeżycie przy nim być.  Od zawsze czułem lęk przy koniach. I jak to się zmieniło.
    • Pierwsze zdjęcie jest mega 😅
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...