Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 579 tematów w tym forum

1. Porady dla nowicjusza :)

• 11 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  2. Pierwszy sprzęt "na start"

• 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  3. Kolumny do 1200zł

• 18 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  4. Czy ktoś z Was badał...

• 6 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  5. Denon pma 720 ae

• 10 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 43 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  6. Wzmacniacz ALTUS 140?

• 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 40 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  7. Ciężki wybór taniego stereo

• 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 17 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  8. Pierwszy zestaw

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  9. Kompletowanie sprzętu

• 4 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 4k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
  10. Audio Stereo?

• 7 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń
    • 27 odpowiedzi
    • 4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Zbyt dużo zmiennych. Słuchał Pan tej samej muzyki? Z taką samą głośnością?  A jak z taką samą głośnością to jak ona była zmierzona by mieć pewność? 
    • a czemu as1200 po cxa81 i roksie?
    • W tym ustawiieniu- zbyt mały rozstaw i  kolumny pięknie "zabudowane " meblami nie masz szans na dobre brzmienie. Paczki nie mają powietrza z tyłu ani boków,za to bas ma najlepsze warunki do wzbudzania się.  Wygłuszenie przy ścianach pewnie pomoże tyle co te zatyczki w bass reflexie,zasadniczy problem zostanie nie ruszony. Jeśli nie chcesz zmieniać konfiguracji umeblowania pokoju, to myślę, że kółka pod standami są niską ceną za fajne brzmienie . Przy odpowiednio długich kablach głośnikowych, metodą eksperymentów ustalisz sobie najlepszy rozstaw, dogięcie i odległość kolumn od mebli. Po odsłuchu,skrzyneczki jadą do boksów ze zdjęcia i  masz przestrzeń życiową w pokoju. Wielu z nas tutaj, musi trochę kombinować, większość nie ma dedykowanych jaskiń audiofila😁 Aż mi się łezka w oku kręci jak patrzę na Twoją fotkę,u mnie też paczuszki tak stały pięknie zabudowane ,po bokach telewizora ,tylko,że na szafce a nie na standach,no i też grało to słabiutko jak spod koca 😁. Dzięki sugestiom kolegów,po serii eksperymentów znalazłem sweet spot i chętnie wynoszę paczuszki że standami do odsluchu ,w imię dobrego brzmienia. Jeszcze za każdym razem dokładnie odmierzam rozstaw i kąt dogięcia kolumn,bo nie chcę robić znaczników na podłodze. Są tu koledzy, którym najlepiej gra bliżej środka pokoju! Czasem tak jest,albo dobry dźwięk,albo wygoda😁
    • @Bogusław 66 dziękuję , przyznam , że znamy się trochę, więc wiedziałem co jest co , ale fajnie , że opisałeś. Jeszcze jedno takie wystąpienie i będziesz śmigał tabelkę w exelu   @kaczadupa też jak robiłem tabelkę , przyszło mi to na myśl. Ale już po chwili wiedziałem , ze spis będzie bardziej na nasze potrzeby , lub do naszej wiadomości ,niż jako baza informacji dla Salonów Audio.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...