Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 613 tematów w tym forum

• 15 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
  1. Jaki sprzęt na dyskoteki

• 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  2. Denon

• 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. Devialet Phantom Gold 1 2 3

• 73 odpowiedzi
    • 15,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 8,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 728 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
  4. R-N 803 +Heco MS 900 1 2 3

• 52 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 62 odpowiedzi
    • 30,3k wyświetleń
  5. Hama DIT 2010

• 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  6. lokalizacja stereo

• 10 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 33,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,8k wyświetleń
  7. CD do 2000 1 2

• 26 odpowiedzi
    • 7k wyświetleń
  8. DUAL CV 1400 - pytania

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 20 odpowiedzi
    • 3,9k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  9. audio w okolicach 3000

• 15 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Rafał nie mam zbyt wielu płyt CD Dave’a Brubecka to co mam, to płytoteka sprzed lat, kiedy jeszcze miałem CD playerki. Teraz się przeprosiłem z płytami CD i na razie cieszę się z tego co mam, kupiłem na jeszcze kilka płyt Bastarda Trio. Jak widzę płytotekę Dave’a na Qobuzie, to nie wyobrażam sobie mieć tego wszystkiego na półce, nie mam takiej 🤭 Płyta o której piszesz jest na Qobuzie właśnie mi plumka, przesłuchałem proponowaną płytkę Natalie Rose LeBrecht i już patrzę na Discord, zresztą muszę sfinalizować jedną transakcję, bo mają tam Spyro Gyra wydawnictwa MCA, świetne realizacje. Mam jednego japońca, ale nie zachwyca realizacją, a na SHM CD nie widzę Spyro Gyra. Ale od czego mamy https://dr.loudness-war.info/ to właśnie stąd wyczaiłem, że płyty Spyro Gyra z wytwórni MCA mają niezły DR. Trza sprawdzić Dave’a Brubekca 😉 P.S. Ciesze się z powrotu do płyt, widzę tanio nie jest w dzisiejszych czasach, ale mam w czym wybierać ze swojej półki. 😉   Z Qobuza nie mam tego efektu surowości na Hifimann Arya Organic, może zepsuł mi się wzmacniacz słuchawkowy ? 🤭 Płytę zdobędę i poinformuję, naprawdę lubię Brubecka, tak jak mówisz to klasyk klasyków, również polecam jazzmanom. Uuuuuuu, całkiem zielono u Dave’a Brubecka 😉   Rafał ta płyta rzeczywiście ma niezły DR. Dwie dolne pozycje to właśnie wydawnictwo Columbia z 2001r. Gdzie kupiłeś proszę o link 😉  
    • @DiBatonio Jacek, wiem, że (podobnie jak ja) lubisz Dave'a Brubecka, w tym jego klasyczny kwartet z Paulem Desmondem. Masz / znasz ich dwupłytowy koncert "Live at Carnegie Hall" z 1963 r. (remaster Columbia / Legacy z 2001 r.)? Ja niedawno sobie sprawiłem i odlatuję przy tym. Inne granie niż na (też świetnym) studyjnym "Time Out". - mnie osobiście porywa poziomem energii, mimo, że wcale nie grają jakoś bardzo gęsto jak na dzisiejsze standardy. Początek jeszcze dość konwencjonalny, ale z każdym utworem coraz bardziej się rozkręcają. W ogóle polecam wszystkim jazz fanom, którzy  wcześniej nie dotarli do tego klasyka. Zupełnie nieźle nagrane: trochę surowo, ale plastycznie i sugestywnie. Słychać lokalizację muzyków an scenie i to, że Desmond się przemieszczał i czasem był bliżej, a czasem dalej od mikrofonu. Jednak głównymi bohaterami są tu dla mnie sam Brubeck i Morello na bębnach. @fp74 - Polecam Twej uwadze Castilian Drums ze świetnym solem perkusyjnym Joe. Zresztą nie tylko Tobie. @Grzesiek202, @kaczadupa, @MariuszZ, @tomek4446- jak to brzmi na Bowersach / Harbethach / K. Heresy / QLN?   Uwaga: radzę posłuchać po zmroku, bo tylko wtedy ma odpowiedni klimat. To są jednak stare nagrania.        
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...