Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
7 minut temu, tomek4446 napisał:

@shureido pozwolisz , że się nie zgodzę i jest to oczywiście tylko moje subiektywne wrażenie . Słuchałem Gato z tymi dwiema podłogówkami i już tak dobrze nie było jak z tymi maluchami. 

Oczywiście, że pozwolę licząc na rewanż 🙃

zapomniałem dodać, że wyraźnie było lepiej w moim miejscu odsłuchowym z testowanym DIA 250S 

najlepiej zabrzmiały FM 50 z domowym składem PRD 3S + PWR 222

jednak nie na tyle lepiej aby zastąpić FM 6

Napisano

Proszę o więcej spokoju i bez wycieczek osobistych (nie tylko w tym wątku)!
Usunąłem kilka postów - niezbyt na temat, za to nakręcających "pyskówkę".
A jeden z użytkowników dostał bana na parę dni.

Pozdrawiam

Napisano
Dnia 25.04.2021 o 12:38, shureido napisał:

sie nie chcą fotki zamieszczać 🤔

@shureido
Być może zdjęcia są za duże - spróbuj zmniejszyć wielkość plików które chcesz dołączyć.

Dnia 25.04.2021 o 12:29, Sanwing napisał:

Koledzy nic się nie dzieje, szkoda się dochodzić bo i nie ma o co. Klasa D wypada bardzo dobrze właśnie słucham kolejnych płyt. Nie jest ani lekarstwem na wszystko, ani jakimś złem bardzo dobre granie. Podobnie jak sprzęty z manufaktur:). 

Wklejcie lepiej jakieś foty systemów bo to zawsze oko ucieszy ;).

Jest specjalny wątek na temat klasy D. Warto go ożywić 🙂

Pozdrawiam

• 3 weeks later...
Napisano
23 godziny temu, soberowy napisał:

piękne monitory, zazdroszczę. Jeśli brzmią równie dobre jak wyglądają to tylko pogratulować. Jeśli to nie tajemnica ile zer za takie paczki ? 

Z tego, co pamiętam, to chyba około 30-40 tysięcy złotych.

Napisano

Jako, że dawno nic nie wrzucałem z nowości u mnie, to może przedstawię dziadka Sony.

20210522_132825.jpg

20210522_133416.jpg

Muszę mu tylko znaleźć antenkę zewnętrzną i zmienić kolor podświetlenia skali na oryginalny. Poza tym jest w świetnym stanie technicznym i niezłym zewnętrznym.

Napisano

Nie Romek. Vintage mam za sobą. Kiedyś bardziej byłem fanem i teraz zostało mi tylko kilka gratów.

Teraz bardziej hiend mnie interesuje.

Po prostu lubię serię sonego z 78r. I ożywiłem zestaw sypialniany. Kupiłem sobie radyjko :)

Napisano

A mnie nikt batem nie zmusi do postawienia czegokolwiek w sypialni🤣.  Jedyna elektronika w mojej sypialni to budzik. Nic tak dobrze nie wpływa na jakość snu jak ... brak jakiejkolwiek elektroniki. Dość mam tego w salonie i pokoju odsłuchowym.

Napisano

@audiowit dobry vintage nie jest zły. Fajny ten Soniak :)

Ja trochę monotematycznie pozostanę przy lampie. Tym razem Fishera. To już trzecia sztuka u mnie w przeciągu ostatniego roku. Każda na innych lampach w końcówce (7868, el84, 7189) i każda grała inaczej. Ten konkretny egzemplarz jest dosyć egzotyczny, bo można go podłączyć wprost do naszych gniazdek z napięciem 230V. Trafia się to dosyć rzadko.

IMG_20210529_155740.jpg

Napisano
20 godzin temu, Audio Autonomy napisał:

Ja na stałe też takiego klocka nie mam u siebie. Jest jednak postanowienie, że kiedyś tego typu lampę przygarnę. Jak tylko znajdę dla niej miejsce :)

Bardzo fajny sprzęt:) Ten model znam jak własną kieszeń. Gra to bardzo fajnie ale jeszcze lepiej gra pierwszy wypust Fisher X100 - wersja z prostownikiem lampowym 5AR4.

• 4 weeks later...
Napisano (edytowany)

Wielokrotnie o tym pisane było że bez częstych odsłuchów i porównaniu można tkwić tak naprawdę w kiepskiej jakości dźwięku z przekonaniem o jego wspaniałości. Ogranicza nas tylko budżet ale w każdym są lepsze i gorsze systemy. Żeby było na co też zerknąć dalej grając u mnie AMT.

16247128269121825602318583782136.jpg

Edytowano przez Gość
Napisano
1 godzinę temu, misiek x napisał:

,kiedy w porównaniu z moimi terażniejszymi Wilson Benesch ARC ,

Jeżeli to nie tajemnica jaki masz wzmacniacz i CD, ze zdjęcia widać fajną kolekcję płyt gratuluję 🙂

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Sanwing napisał:

Wielokrotnie o tym pisane było że bez częstych odsłuchów i porównaniu można tkwić tak naprawdę w kiepskiej jakości dźwięku z przekonaniem o jego wspaniałości. Ogranicza nas tylko budżet ale w każdym są lepsze i gorsze systemy. Żeby było na co też zerknąć dalej grając u mnie AMT.

16247128269121825602318583782136.jpg

Żeby mieć przyzwoicie grający system nie trzeba worka pieniędzy. Natomiast mnogość odsłuchów, krytyczne podejście do swojego systemu i otwarcie na krytyczne ale i konstruktywne uwagi innych prowadzą do przodu.

20210626_163726.jpg

Edytowano przez audiowit