Artur Brol Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 4 minuty temu, audiowit napisał: Mam jeszcze 508. 24. Co prawda nie w głównym systemie i b zadko gra, ale też nie zamierzam się go pozbywać. Wlasnie szukalem na HIfi shark - jeden jest we Wloszech. Ten 508.20. Ogladam sie za czyms, z kilkoma starymi ale dobrej jakosci chipami - jak PMC63, 1702, 1704. Tak z ciekawosci. Chcialbym sprobowac znalezc odtwarzacz i DAC w jednym. Chodzi tez o wyglad - cos ladnego miec. Np. Accuphase DP 55/65v/75 i troche nowsze 410 i 500. Te juz sa z PCM 1769. Jesli sie nie myle to sa pierwowzory obecnych R2R przetwornikow. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Zapytaj Krafta, który. On Ci ułatwi wybór. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Mam juz krotka liste . Co jakis czas sprawdzam na HiFi shark i u mnie na Marktplaats. Na Audiomarkt tez. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 11 minut temu, Artur Brol napisał: Wlasnie szukalem na HIfi shark - jeden jest we Wloszech. Ten 508.20. Ogladam sie za czyms, z kilkoma starymi ale dobrej jakosci chipami - jak PMC63, 1702, 1704. Tak z ciekawosci. Chcialbym sprobowac znalezc odtwarzacz i DAC w jednym. Chodzi tez o wyglad - cos ladnego miec. Np. Accuphase DP 55/65v/75 i troche nowsze 410 i 500. Te juz sa z PCM 1769. Jesli sie nie myle to sa pierwowzory obecnych R2R przetwornikow. Pcm1769 to już nie to samo co słynne 1702/1704. PCM63 wybór mamy w Dac Audio Note. PCM17xx prym wiedzie Accuphase. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 Widzialem jeden Accuphase ale DAC tzn na liscie sie znajduje, ktora mam - Accuphase DC91 32 chipy PMC 63. Jeden w USA i jeden, wraz z transportem w PL. Tak wiem ze ten 1796 to nie to samo, ale jak niczego innego blisko nie znajde, a taki bym znalazl to czemu nie. Audio Note maja ceny jak z nieba. Chyba jeszcze drozsze od Accuphase. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 4 godziny temu, Wing0 napisał: Miałem Audiumy dość długo bardzo bardzo dobrze wspominam Ja też, miały w sobie coś naprawdę fajnego ✌️ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 (edytowany) AN DAC 3 na 2xPCM63k plus stopień lampowy na 2x E88cc trafisz okazyjnie za te 8-10tys zł ale fakt jest mała podaż tego modelu. Wyższe wersje oraz klony signature są niestety dużo droższe. Edytowano 29 września 2023 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 29 września 2023 Udostępnij Napisano 29 września 2023 AN Dac 3 widze 3 na hifishark - jeden z PL. Niewiele tych starszych sprzetow jest do kupienia. Mam nadzieje ze u mnie w NL cos znajde. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 7 godzin temu, Artur Brol napisał: Mam nadzieje ze u mnie w NL cos znajde. Na pewno. Sporo tu starszych sprzętów. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 Dobrze by było. Nie spieszy mi się. A jak nie znajdę nic, to jak to się mówi, pieniądze jeść nie wołają. Nawet byl bym w stanie, coś np. z DE zamówić, ale w takim przypadku ze sklepu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 14 godzin temu, Artur Brol napisał: Chodzi tez o wyglad - cos ladnego miec. No Panie, a CD i dac w jednym z Gato?😃 A do obecnego wzmaka dorzucić moduł NPM i pod względem „ładności” żadne inne klamoty nawet niech nie próbóją podskoczyć. kilka razy w roku na marktplaats stoją te cdki. 50% ceny sklepowej. A „słynnością” kości, które wymieniłeś chyba nie warto sobie głowy zawracać. To tak nie działa, że jakaś kość i hocus pokus z kolumn wyleci😊. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artur Brol Napisano 30 września 2023 Udostępnij Napisano 30 września 2023 Widzi Pan 🙂 CD1 już miałem. Niestety tez pecha z nim mialem, bo np. nie czytał płyt nowych. Jako że ta, nazwę ja, pokrywką nie ma szybki, coś było nie tak I się hałas z tamtad, przy niektórych płytach, wydobywał. To chyba, jeśli dobrze pamiętam naprawili, jednak z czytaniem płyt wciąż coś nie tak było. Od razu zaznaczę że serwis z Gato pierwsza klasa. NPM to ten streaming moduł jeśli się nie mylę? Nie używam. Tak też myślałem, że to tak nie działa ale nadzieja tak szybko nie umiera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 A mnie znowu coś do kaset ciągnie… 7 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Z DBXem , sztos . Zawsze chciałem 👍 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 (edytowany) Świetne sprzęt i pięknie się prezentuje, super! Do tego dobra chromówka i można grać! Edytowano 3 października 2023 przez elektron6 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 (edytowany) Kolega miał RS-TR 555 ale ja zawsze chciałem jedno kieszeniowy. Suma summarum nie dorobiłem się , ehh @elektron6 a wiesz może jak pozbyć się rys z szybki wyświetlacza Edytowano 3 października 2023 przez Dedal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Tutaj niestety nie mam magicznego rozwiązania. Szybka jest plastikowa zatem wszelkie próby polerki mogą się różnie skończyć (może być lepiej a można również zmatowić plastik). Warto zrobić próbę na podobnym plastiku. Na full to można się pokusić o wymianę szybki - dociąć i wstawić szklaną. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 5 godzin temu, Dedal napisał: @elektron6 a wiesz może jak pozbyć się rys z szybki wyświetlacza Możesz spróbować użyć sposobu, jakim "regeneruje" się plastikopodobne klosze samochodów. Ewentualnie zapytaj kogoś, kto sie w tym specjalizuje. Za tak mały element zrobi pewnie za browarka, jeśli ma wszystkie potrzebne rzeczy pod ręką. Efekty takiej renowacji frontowej lampy, to nawet z totalnie chropowatej, czy pożółkłej powierzchni do stanu "jak nowa". 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Komplecik z pm14 mkii 9 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Czajnik mam z a podobnym termometrem 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 28 minut temu, gienas napisał: Czajnik mam z a podobnym termometrem Coś w tym jest:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Powoli wracam do gry. Po remoncie zmieniłem rozstaw kolumn na mniejszy tj. 2,6 m , za to są dalej od ściany bocznych, choć nie symetrycznie i od przedniej / 0,95 m/. Zrobiłem pomiar DL tak dla drzwi zamkniętych do pokoju jak i otwartych na korytarz. Różnice w odsłuchu są niewielkie , ze wskazaniem zwycięscy na rozwiązanie mniej doskonałe czyli drzwi otwarte. Zmianą w porównaniu z poprzednim układem / rozstaw 3,2 m/ jest bas oraz wysokie. Bas jest potężniejszy , znacznie bardziej odczuwalny ale krótki , nie wiem ,czy nie wchodzi za bardzo na średnicę. Wysokie są znacznie wyraźniejsze , sybilantów nie stwierdziłem, ale przy muzyce klasycznej są momenty gdy dźwięk jest o krok od ukłucia. Najmniejsze zmiany, o ile są odnotowałem w średnicy. Scena też niby jak dawniej , za linią kolumn , może nieco bardziej wyrazista , bo zwarta. Dopiero raczkuje w testach , odpaliłem dzisiaj NUC-a po coaxialu bez DL i nie wiem, czy to złudzenie , ale basu było mniej. Czyżby DL podbijało bas ? Muszę sprawdzić. 54 minuty temu, elektron6 napisał: Komplecik z pm14 mkii Tomek piękna maszyna. Widzę , że ratujesz honor tego wątku. Nie ustajesz w " nowościach". A'propos , byłem bliski wysłania do Ciebie monobloków Luxmana Jeden zaczął nagle przerywać , ale na szczęście to był tylko kabel. Zlutowałem i jest ok. 10 8 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 @tomek4446 👍super to wygląda, ale co zrobiłeś z gramofonem, chyba dobrze pamiętam że go miałeś🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 Przed chwilą, Karol64208 napisał: ale co zrobiłeś z gramofonem J e s t u Grześka / @Audio Autonomy/ . Zrobiony i czeka na odbiór. Myślę , że za dwa tygodnie wróci do mnie. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 3 października 2023 Udostępnij Napisano 3 października 2023 (edytowany) 38 minut temu, tomek4446 napisał: Bas jest potężniejszy , znacznie bardziej odczuwalny ale krótki , nie wiem ,czy nie wchodzi za bardzo na średnicę. one tak mają, słuchałem ich w klubie jazzowym przed pandemią i tak je zapamiętałem. Myśląc o zakupie nie chciałem systemów z hornem, z obawy że wszystkie tak mają. Miałem okazję przesłuchania kilka modeli, nie pasowały mi, jak wiesz zmieniłem zdanie🙂 jak długo pozostaną u mnie to sprawa otwarta. Twoje postawiał bym w rogach. Edytowano 3 października 2023 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts