1Ender Napisano 17 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2020 Do sypialni lepiej pliki. Np. Chromecast audio, dac, Tidal, Deezer. Uwierz mi z autopsji wiem, że jak leżysz w łóżku to wygoda przede wszystkim. 😊 Gramofon już widzę masz, co to za sprzęt? Przed zakupem gramofonu, wstaw ten co masz i sprawdź czy będzie Ci się chciało wstawać zmieniać stronę. Jak tak to kup. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chilli Napisano 26 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 26 sierpnia 2020 Dnia 17.08.2020 o 03:09, 1Ender napisał: Gramofon już widzę masz, co to za sprzęt? Adam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 27 sierpnia 2020 Udostępnij Napisano 27 sierpnia 2020 @Chili Ty to masz oko!!! 😁 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Cudo : Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 No faktycznie. Kosmos dzwiek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 września 2020 Udostępnij Napisano 7 września 2020 Nie gadaj... Na końcu nie jest złe jak na taki głośniczek sprzed 70 lat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) Widze że nie doczekam się zatwierdzenia nowego klubu marki Crysler Living Audio przed admna, więc zamieszczam tutaj. Monitorki rok prod 68 z kraju kwitnącej wiśni. Edytowano 10 września 2020 przez MDMA66 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 37 minut temu, MDMA66 napisał: Monitorki rok prod 68 z kraju kwitnącej wiśni. sorry, ale to nie monitory tylko kolumny podstawkowe. Jak się sprawują, wyglądają świetnie. Masz jakieś porównanie do współczesnych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 To monitory. Gratuluję 5. Swego czasu na moim celowniku były c1 ac2. Zwrotnica dzielona na 3 sekcje. Widzę jakis diy. Opowiesz o nim? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 (edytowany) 3 godziny temu, audiowit napisał: To monitory. ciekawe jak to zdefiniowałeś " Monitory to kolumny dwudrożne w 98% wykorzystywane w systemie głośników najczęściej na estradach i w studiach czy obecnie do kina domowego i nie jest istotne czy są duży czy małe, czy też pod skosem, natomiast kolumny do stereo są trójdrożne / niskie, średnie, wysokie tony/ i też nie ma znaczenia czy podłogowe czy podstawkowe" Pozdr. Edytowano 10 września 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kamill00 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 @Karol64208 przeczytaj..... https://audio.com.pl/vademecum/faq/audio-zespoly-glosnikowe/18333-dlaczego-podstawkowe-zespoly-glosnikowe-nazywamy-monitorami Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 Och @Kamill00 na portalach różni ludzie piszą a nawet nie chce im się sprawdzić materiałów źródłowych, tak to obecnie wygląda, podobnie z pomiarami, testami itd. Pozostaje przy swoim, bo ludziom można wszystko w mówić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 września 2020 Udostępnij Napisano 10 września 2020 2 godziny temu, Karol64208 napisał: natomiast kolumny do stereo są trójdrożne / niskie, średnie, wysokie tony/ i też nie ma znaczenia czy podłogowe czy podstawkowe" Co na to kolumna zbudowana na Dayton PS220-8? Pewnie już Cię nie lubi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 16 godzin temu, Karol64208 napisał: Och @Kamill00 na portalach różni ludzie piszą a nawet nie chce im się sprawdzić materiałów źródłowych, tak to obecnie wygląda, podobnie z pomiarami, testami itd. Pozostaje przy swoim, bo ludziom można wszystko w mówić. To samo tyczy się Ciebie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Koledzy podpowiadają żeby nie wchodzić z Tobą w dyskusję, więc się przychylam. Mogę tylko doradzić douczenie i poznanie historii audio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Więc powiem tak te "głośniki" potrzebują dużą scene i dużą powierchnie. Dlaczego? Bo jak siedze bliżej niż 2m dzwięk jest dupiaty, jakość jest dopiero przy przynajmiej 2m od sceny, oczywiście mówimy to o głośności przy godz 9, tu jest 101db, na godz 11 jest za głośno. co dk charakterystyki.Grają wyrazistą górą i nie wylewającym się basem. Słuchałem wcześniej na Tannoyach M4 tam z BR bas był wylewający się i kleisty. Jeden i drugi dół mi się podoba. Co do mojego DIY, temat rzeka, powiem tylko lampa w SE to jest to, preamp phono na lampach daje tak wysoki poziom, że aż nie wiem jakiego DACa kupić żeby w cyfrze ten poziom osiągnąć... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 1 godzinę temu, MDMA66 napisał: Co do mojego DIY, temat rzeka, powiem tylko lampa w SE to jest to, preamp phono na lampach daje tak wysoki poziom, że aż nie wiem jakiego DACa kupić żeby w cyfrze ten poziom osiągnąć... Na pewno gra inaczej niż na elementach połprzewodnikowych. Niestety układy lampowe dostarczają z dużą dawką emocji, które to można przełożyć na poziom, sporo zniekształceń harmonicznych 😉 Jeżeli DAC miałby taki jak wyżej poziom reprezentować to może warto pomyśleć o takim z lampami w stopniu analogowym lub najbardziej neutralny żeby czegoś nie sknocić. Witek @audiowit doradź Koledze. Masz w tej materii ogromne doświadczenie. Warto się dzielić tym dobrem 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 (edytowany) Ja do znudzenia. Matrix xsabre. W cenie 2.5kzł i 2 razy wiecej nic ciekawszego nie znalazłem. Oczywiscie z uzywkę. Albo diy od mojego znajomego ;). Jeszcze w fazie testow ale niezwykle obiecujaco. Pytanie tylko do czego potrzebny ten dac. MDM jesli moge poprawić. Nie mowi się od sceny tylko bazy ;). Tak dla potomnych, ktorzy bedą szukali dac do muzyki powaznej, coś wybitnego ( niestety tylko w powaznej ) i też raczej dla tych z grubszym portfelem. Edytowano 11 września 2020 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 28 minut temu, audiowit napisał: i też raczej dla tych z grubszym portfelem Taka obudowa "w łuskę" z ameljanium jakiegoś to już spory koszt budowy takiego DACa 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Myslę, że w tym przypadku obudowa gra drugie skrzypce ;). Mytek Manhattan. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karol64208 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 (edytowany) 4 godziny temu, audiowit napisał: Koledzy podpowiadają żeby nie wchodzić z Tobą w dyskusję, więc się przychylam. I tu mają rację, co do drugiego zdania 4 godziny temu, audiowit napisał: Mogę tylko doradzić douczenie i poznanie historii audio. mam nadzieję że nie uczysz w szkole, bo jak widzę twoja wiedza jest na poziomie portali i reklam. Polecam dokształcenie się i poczytanie prawdziwej histori, myślę że znasz angielski, a jak nie to podpowiem jest tłumacz na googlach. https://en.wikipedia.org/wiki/Studio_monitor to dla tych którym nie chce się czytać całości; Cytat Monitory studyjne są głośniki w obudowach głośników specjalnie zaprojektowane do zastosowań profesjonalnych produkcji audio, takich jak Studia nagraniowe , filmowej , studiach telewizyjnych , studiach radiowych i studiach projektowych lub domu, w którym dokładna reprodukcja dźwięku jest kluczowa. W przypadku inżynierów dźwięku termin monitor oznacza, że głośnik jest zaprojektowany do wytwarzania stosunkowo płaskich (liniowych) odpowiedzi fazowych i częstotliwościowych...... Istnieją również monitory studyjne przeznaczone do użytku w średnim lub dalekim polu. Zwykle są one używane w środowiskach filmowych, w których ważna jest symulacja większych obszarów, takich jak kina. [1] Ponadto monitory studyjne są wykonane w bardziej wytrzymały fizycznie sposób niż domowe głośniki hi-fi; Podczas gdy domowe głośniki hi-fi często muszą odtwarzać tylko skompresowane nagrania komercyjne, monitory studyjne muszą radzić sobie z dużą głośnością i nagłymi wybuchami dźwięku, które mogą się zdarzyć w studio podczas odtwarzania niemasterowanych miksów. Pozdr. 4 godziny temu, Kubakk napisał: To samo tyczy się Ciebie też Ci polecam Edytowano 11 września 2020 przez Karol64208 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MDMA66 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 4 godziny temu, audiowit napisał: Myslę, że w tym przypadku obudowa gra drugie skrzypce ;). Mytek Manhattan. Obudowa nigdy u mnie nie gra, tylko to co wydobywa się z membran...2.5k budżet dla mnie za duży Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 (edytowany) @MDMA66 - z całym szacunkiem ten budżet to nie 2,5 k tylko 25 k.😋 Edytowano 11 września 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 Roman, ale xsabre to już 2.5kzł i można z nim na dluzej się zaprzyjaźnić. Majtka pokazałem bardziej jako ciekawostkę. U mnie niestety nie wytrwał rywalizacji z ... innym chińczykiem. Ale gdybym sluchał wyłącznie klasyki, to Maytek by został. Mdm z tańszych dac niestety nic nie polecę, bo się nie znam. No może xiangsheng 05. Z tym, ze on ma wyraźny charakter. Jest po prostu ciepły. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 września 2020 Udostępnij Napisano 11 września 2020 @audiowit Witam i cieszę się z powrotu. Mnie wrył się w mózg Topping D90 , w życiu nie słyszałem jak gra , opieram się na opiniach użytkowników , wiem , że jest to irracjonalne , ale jak na razie nic mądrzejszego w tych pieniądzach nie wymyśliłem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts