Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
Dnia 27.10.2021 o 09:11, Redakcja AUDIO napisał:

Podobno nie :/ 

Drobna sprawa, ale rzuca mnie się w oczy :)  -> cytując czyjś post w nagłówku jest "gienas napisał" a powinno być "gienas napisał/a" .

Są i użytkowniczki tegoż forum :)  ale skrypt tego nie wie ;) i trzebaby to poprawić.

Napisano

Dobry wieczór :) 

Zmiany na forum - pewnie dotyczą też nowych użytkowników.

Ja nie jestem nowy ale uczciwość wymaga aby się przyznać.

JohnDoe / Mamoń  

- to teraz ja 

Serdecznie witam moje mordeczki kochane 😘

Babskie fochy miałem ale mi odeszły 😆

Przyjmijta do tej grupy zacnej 😘

Napisano
17 minut temu, Mamoń jestem napisał:

Przyjmijta do tej grupy zacnej

Witaj Gamoń , a sorry Mamoń / dopiero jutro odbieram okulary/ :) 

20 minut temu, Mamoń jestem napisał:

Zmiany na forum - pewnie dotyczą też nowych użytkowników.

Oczywiście , Nowy stawia , dla mnie Gryphon , może być z tych mniejszych / bo Cię lubię / :) 

11 minut temu, Asia napisał:

Bez obrazy koledzy, ale z tutaj obecnych to akurat  kobiety wykazują najmniej chwiejną postawę, prawda

Oj , gdybym się tak nie bał to ...... :) 

Napisano (edytowany)

Z KUBe były i te i te. Tylko, że ze 107/2 KUBe był troche inny. Ale i jedne i drugie są równie dobre. No chyab że ktoś szuka ,,dziury w całym,,😉. 107/2 to późniejszy model, choć krócej produkowany.

Edytowano przez Rega
Napisano

Właśnie dostałem odpowiedź  (bo spytrałem dla pewności) -  to jest 107 mark 1 😘

I tera zara lece (ale to jutro) do wątku mojego dobrego kumpla Fafniaka. Bo muszę się obcykać w tych wszystkich "D" klasach. Trza mi coś, co będzie namiastką Pliniusa - chociaż troszkę 😉

4 minuty temu, Mamoń jestem napisał:

Właśnie dostałem odpowiedź  (bo spytrałem dla pewności) -  to jest 107 mark 1 😘

I tera zara lece (ale to jutro) do wątku mojego dobrego kumpla Fafniaka. Bo muszę się obcykać w tych wszystkich "D" klasach. Trza mi coś, co będzie namiastką Pliniusa - chociaż troszkę 😉

- miałem na myśli wydajność i ten taki orgazm 😉

Napisano

Na forach amerykańskich i kanadyjskich są nawet fancluby tych kolumn😆. Tam można spro o nich poczytać. Np same górne części (glosniki średnio i wysokotonowe) kosztują w granicach 500-800 dolarów i są poszukiwane. Tam też można znaleźć linki do pianek zawieszeń, które, jeśli nie były wymieniane, są dostępne za niewygórowane ceny. Szczególnie oringi do głośników niskotonowych, oraz ferrofluid do uzupełnienia w głośnikach wysokotonowych. Brak tego ferrofluidu degraduje brzmienie tonów wysokich.

Napisano (edytowany)

Romek, moja "złota rybka" jest ciągle w siatce, jeszcze nie wyjęta.

Nie chcę za dużo gadać bo ostatnio kupiłem w ciemno BW DM-16 i musiałem naprawiać i sprowadzać głośniki z europy. 

Ale i tak było warto bo DM16 to super paczki. 

Co by nie było, to i tak KEF107 będą u mnie grać. Nie ważne ile to będzie kosztować, po prostu to chcę 🙂

Edytowano przez Mamoń jestem
Napisano

Nie chcę Cię  zniechęcać, ALE te kolumny nie ze wszystkimi wzmacniaczami się sprawdzają. U mnie np zupełnie NIE ZAGRAŁY z końcówką Rotela RB 1070. Było drętwo, sucho i nijako. natomiast wydaje mi się, że jest bardzo dobrze z Sansui Alpha oraz Tandbergiem.

Napisano
6 minut temu, Mamoń jestem napisał:

Nie ważne ile to będzie kosztować, po prostu to chcę 🙂

Słuchałem ich u Romana i powiem Ci jedno, a'propos kosztów , ubezpiecz chałupę na trochę większą kwotę , bo bas zrzuca tynk ze ścian :)