Pajto02 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Niesamowicie lubiana przeze mnie twórczość Franka Zappy sprawiła, że zacząłem po kolei interesować się odrębnymi dokonaniami jego koncertowych towarzyszy, tutaj doprowadził mnie Allan Zavod (keyboard). Miazga - zostanę na dłużej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) 12 minut temu, Pajto02 napisał: Niesamowicie lubiana przeze mnie twórczość Franka Zappy sprawiła, że zacząłem po kolei interesować się odrębnymi dokonaniami jego koncertowych towarzyszy, tutaj doprowadził mnie Allan Zavod (keyboard). Miazga - zostanę na dłużej. Jeśli to płyta "Enigmatic Ocean" to warto też zwrócić uwagę na gitarzystów, szczególnie Allana Holdswortha. Polecam też album koncertowy Return to Forever - "The Mothership Returns" z udziałem Ponty'ego. Edytowano 14 marca 2022 przez Rafał S 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 23 minuty temu, Rafał S napisał: Jeśli to płyta "Enigmatic Ocean" to warto też zwrócić uwagę na gitarzystów, szczególnie Allana Holdswortha. Tak, to właśnie ta 23 minuty temu, Rafał S napisał: Polecam też album koncertowy Return to Forever - "The Mothership Returns" z udziałem Ponty'ego. Zapisane;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Pajto02 napisał: Niesamowicie lubiana przeze mnie twórczość Franka Zappy sprawiła, że zacząłem po kolei interesować się odrębnymi dokonaniami jego koncertowych towarzyszy, tutaj doprowadził mnie Allan Zavod (keyboard). Miazga - zostanę na dłużej. Od siebie polecam King Kong: Jean-Luc Ponty Plays The Music Of Frank Zappa (1970). Co do Zappy, to muszę go lepiej poznać. Na razie The Grand Wazoo to mój numer jeden. Edytowano 14 marca 2022 przez Adi777 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pajto02 Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 17 minut temu, Adi777 napisał: Co do Zappy, to muszę go lepiej poznać. Na razie The Grand Wazoo to mój numer jeden. Od siebie polecę album The Dub Room Special! Live 2007 (Spotify), w szczególności "Cosmik Debris", oraz "Tinsel Town Rebellion" z albumu Does humor belong in music? (Również Live 1986 w spotify). Mistrzostwo, zazwyczaj przy tym nie mogę usiedzieć spokojnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 14 marca 2022 Udostępnij Napisano 14 marca 2022 Zbliża się finał Eurowizji, więc... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 12 godzin temu, Kraft napisał: Zbliża się finał Eurowizji, więc... Ładne te portugalskie dzieci, ale od strony muzycznej jednak wolę dorosłych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 43 minuty temu, J4Z napisał: Wig Wam - Do Ya Wanna Taste It Mam płytę z której to pochodzi ("Non Stop Rock 'N' Roll"). Kupiłem kiedyś w promocyjnej cenie trochę rzeczy z Frontiers, w tym ten album. Zupełnie przyzwoity glam. Pamiętam, że po zakupie słuchałem tego do ćwiczeń w domu i nieźle się sprawdzało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 ciąg dalszy lat 80 , tym razem Basia z zespołem... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 Za podpowiedzią osoby, która już nie udziela się w tym wątku ciekawy album: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 15 marca 2022 Udostępnij Napisano 15 marca 2022 (edytowany) Pieter Nooten, frontman Clan of Xymox oraz Michael Brook (Robert Fripp, Brian Eno, David Sylvian) wydali w 1987r nakładem legendarnej 4AD arcydzieło. Dobrze, że jest w bibliotece TIDAL, bo używane CD na portalach aukcyjnych grubo ponad 300zł… Sleeps with the Fishes: Edytowano 15 marca 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 16 marca 2022 Udostępnij Napisano 16 marca 2022 Nat Adderley, brat legendarnego Cannonballa i jego kwintet na płycie "Good Company" z 1994 r. Jak na Nata, płyta zwyczajna, czyli bardzo dobra. 3/5 składu grało niegdyś z Cannaballem, w tym sam Nat i perkusista Jimmy Cobb. Jimmy zasłynął oczywiście jako bębniarz Milesa z przełomu lat 50-tych i 60-tych (choćby "Kind of Blue"). Nowa krew to Rob Bargad na fortepianie i Antonio Hart na alcie. Myślę, że sam Cannanball uśmiecha się z chmurki słuchając Harta. Dwa przykładowe numery: spokojny klasyk Jobima i typowy hardbopowy kawałek Sama Jonesa z repertuaru kwintetu Cannanballa. https://www.youtube.com/watch?v=0K7jOspFAS0 https://www.youtube.com/watch?v=AEKBAm1z9cE Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 "La isla bonita" Madonny, ale trochę dziwnie brzmi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 dzisiaj wsiadam do samochodu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 Wieczorem w fotelu, z ziołową herbatką... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 marca 2022 Udostępnij Napisano 17 marca 2022 3 godziny temu, SIpo napisał: Chris Standring Dobry gitarzysta. Mam jego inną płytę - "Groovalicious" z 2003 r. Gość jest trochę zmyłkowy, bo niby gra smooth jazz, ale jak chce to wychodzi poza ramy tego gatunku. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Klasyka z Detroit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, SIpo napisał: Klasyka z Detroit A nie z Brooklynu? Lubię ten kawałek: I jeszcze coś w tym klimacie Edytowano 18 marca 2022 przez tchocky Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 1 godzinę temu, tchocky napisał: A nie z Brooklynu? Racja są z NY, coś innego znałem z Detroid i wyleciało mi z głowy. Miguel Migs - nie znałem, ale poznam. Podoba się. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Preorder na LP poszedł: Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 (edytowany) Trochę za sexualne jak na nie mój gust: Edytowano 18 marca 2022 przez Dzik Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 18 marca 2022 Udostępnij Napisano 18 marca 2022 Dnia 17.03.2022 o 20:18, SIpo napisał: Wieczorem w fotelu, z ziołową herbatką... Ale i w dzień da się posłuchać Doskonała muza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 19 marca 2022 Udostępnij Napisano 19 marca 2022 (edytowany) 9 minut temu, misiek x napisał: Jak dla mnie płyta świetna, aranżacje które bardzo mi się spodobały. Naprawdę się cieszę, że Ci podeszła. Edytowano 19 marca 2022 przez Rafał S Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts