Arko55 Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 @KrólKiczu A jak z dynamika, rozdzielczością, wielkością sceny choćby na szerokość, odrywaniem się dźwięków z kolumn, kontrolą i konturem basu, powietrzem na scenie czy zszyciem pasma? 🙂 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 (edytowany) 2 godziny temu, Rafał S napisał: Super, że napisałeś, jak grają. Dzięki. Czyli jednak dobrze, że odpuściłem Velę w zeszłym roku. Wtedy byłem zafiksowany na punkcie gęstszej średnicy. Jeśli za parę dni wypowiesz się jeszcze dokładniej na temat brzmienia Elaków, to znów chętnie przeczytam i pewnie nie tylko ja. Dla mnie takie podejście (kupić, żeby tydzień posłuchać) jest niesamowite, ale oczywiście pozytywne, bo korzystamy na tym, jako czytelnicy. Ale średnica w tych Velach wcale nie jest "rzadka". Po prostu nie jest wysunięta na pierwszy plan tak jak np w ATC. Dotyczy to chyba głównie wokali, które w moim odbiorze są delikatnie wycofane. Owszem, kiedy były podłączone pod Hegla h95, miałem wrażenie, że grają trochę sucho, ale zapewne wielu osobom mogłoby się to podobać. Oczywiście dużo zależy też od nagrania. Są utwory, w których ten wokal wychodzi na pierwszy plan bardziej, a w innych jest mały krok z tyłu. Bardzo ciekawie prezentują się za to gitary. Brzmią bardziej "metalicznie" niż w ATC, a JET sprawia, że słychać każde przesunięcie palców po gryfie. Nie zauważyłem natomiast, żeby ta rozdzielcza i "sypka" góra była na dłuższą metę męcząca. Ale może po prostu za mało ich słuchałem, a może to już ten wiek 😉. Bas Elac'ów z racji konstrukcji i wielkości samej kolumny schodzi dużo niżej niż ten w ATC. Nie zauważyłem natomiast, żeby bliskość ściany (u mnie jakieś 35-40 cm) sprawiła, że kolumny się wzbudzają. Bas fajnie mruczy, stopa perkusji ma fajną masę, gdybym był basolubem, pewnie byłbym w niebowziety. Pewnie też gdybym słuchał więcej ciężkiego rocka czy elektroniki, te kolumny mogłyby być dla mnie idealne. 1 godzinę temu, Arko55 napisał: @KrólKiczu A jak z dynamika, rozdzielczością, wielkością sceny choćby na szerokość, odrywaniem się dźwięków z kolumn, kontrolą i konturem basu, powietrzem na scenie czy zszyciem pasma? 🙂 Arek, za trudne pytania 😝 Edytowano 21 lutego 2023 przez KrólKiczu 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 21 lutego 2023 Udostępnij Napisano 21 lutego 2023 7 godzin temu, KrólKiczu napisał: Brzmią bardziej "metalicznie" niż w ATC, a JET sprawia, że słychać każde przesunięcie palców po gryfie. Nie zauważyłem natomiast, żeby ta rozdzielcza i "sypka" góra była na dłuższą metę męcząca. Nie powiem zaciekawiłeś tym wpisem🤔 7 godzin temu, KrólKiczu napisał: Są utwory, w których ten wokal wychodzi na pierwszy plan bardziej, a w innych jest mały krok z tyłu. Czy dobrze rozumiem że uważasz że to wada? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 22 lutego 2023 Udostępnij Napisano 22 lutego 2023 6 godzin temu, Chyba Miro 84 napisał: Czy dobrze rozumiem że uważasz że to wada? Nie. Po prostu w moim odczuciu wokale w ATC są bardziej naturalne. Podkreślam jednak, że są to tylko moje odczucia. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Jak , Sebastian? Przygotowany na niedzielę ? 12 ? Trzymam za słowo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Chcesz dołączyć ?:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 Jprd ma Polska tych Marianów 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 @maciek72 w ogłoszeniu Seby @Redakcja AUDIO wykasowała twoje durne posty teraz tutaj znowu zaczynasz. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maciek72 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 (edytowany) @RLC2Ale , czy ja z Tobą rozmawiam , umawiam się ? Mam skany i oczekuję wywiązania się:) Do Ciebie nic nie mam Edytowano 23 lutego 2023 przez maciek72 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 (edytowany) @maciek72 Ciężko by było się ze mną umówić od 14 lat mam Żonę 😉 Robisz niepotrzebne zamieszanie. Edytowano 23 lutego 2023 przez RLC2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 23 lutego 2023 Udostępnij Napisano 23 lutego 2023 22 minuty temu, maciek72 napisał: @RLC2Ale , czy ja z Tobą rozmawiam , umawiam się ? Mam skany i oczekuję wywiązania się:) Do Ciebie nic nie mam Głowę sobie zeskanuj . 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tenfilip Napisano 24 lutego 2023 Udostępnij Napisano 24 lutego 2023 17 godzin temu, J4Z napisał: Zależy, a będzie piekło? Pieklo raczej nie, ale moze swedziec;) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 lutego 2023 Udostępnij Napisano 26 lutego 2023 Chyba nie trzeba reklamować. Gdybym nie miał wzmaka lampowego to .... link do aukcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Temat o aukcjach, a treść - wielki OT. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Dnia 26.02.2023 o 20:57, MariuszZ napisał: Chyba nie trzeba reklamować. Gdybym nie miał wzmaka lampowego to .... link do aukcji No to Lorelei nie jest... :). Ale i tak już poszła. Za ile była? Pamiętasz Mariusz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 29 minut temu, audiowit napisał: No to Lorelei nie jest... :). Ale i tak już poszła. Za ile była? Pamiętasz Mariusz? Wystawione było za 3200 zł. Pod tym linkiem trochę na temat dla zainteresowanych Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Pół naszego forum czekało żeby poczytać o tym transparentnym wzmacniaczu hehehehehe Mariusz masz humorek 😆 1 godzinę temu, 1Ender napisał: Temat o aukcjach, a treść - wielki OT. Pozdrawiam No już dołożyłeś swoją cegiełkę do OT. Dziękujemy. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 2 godziny temu, Wing0 napisał: Pół naszego forum czekało żeby poczytać o tym transparentnym wzmacniaczu hehehehehe Mariusz masz humorek 😆 Słuchałeś tego egzemplarza lub innego Pocahontas? Coś z nimi nie tak? Cena za wysoka? O co kaman? Ja nawet dla samych transformatorów za tą cenę bym kupił 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 Ja nie mówię że coś nie tak miałem Lorkę jeden z najlepszych wzmacniaczy jaki miałem. Chodzi mi o pozostała część forów nie całą ale spora która ten wzmacniacz na śniadanie by zjadła Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 6 marca 2023 Udostępnij Napisano 6 marca 2023 No tak. Do takiego audio z manufaktury to trzeba jednak dojrzeć Pozdrawiam. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 8 marca 2023 Udostępnij Napisano 8 marca 2023 Caspian M2 poniżej 5-tki do wyrwania Link do aukcji Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RLC2 Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 ATC scm7 mk3 za 3200zł https://www.olx.pl/d/oferta/atc-scm7-mk3-na-gwarancji-CID99-IDTrGa2.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Ceny głośników nieźle odjechane 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 9 marca 2023 Udostępnij Napisano 9 marca 2023 Tych z linków na OLX. Trochę wiekowe konstrukcje. Ostatnio w segmencie Vintage, ceny są trochę odrealnione. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 https://www.olx.pl/d/oferta/spendor-classic-100-kolumny-na-pelnej-gwarancji-CID99-IDTg34x.html Jak myślicie, warte są tej ceny mimo niewielkiego uszkodzenia w górnym roku? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts