Audio Autonomy Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 10 godzin temu, audiowit napisał: A ja od jakiegoś miesiąca robię testy odsłuchowe różnego rodzaju wtyczek oyaide na kablu oyaide tunami V1 Spróbuj jeszcze sprawdzić kierunek kabla. Tutaj też można się pobawić w dopasowanie pod nasze preferencje. Niby te same przewody, a po obróceniu o 180 stopni robią się z nich troszkę inne kabelki 57 minut temu, MariuszZ napisał: Zatem chwalcie się zdjęciami kolejnych własnoręcznie poskładanych kabelków opisując co z czym łączyć by "dobrze" grało (cokolwiek to znaczy) 😉 Kilka prostych i sprawdzonych drutów: Duelund DCA16GA, głośnikowy Belden 9497 i najtańszy Mogami 2582. Żaden hi-end, ale gra to dobrze Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 W tunami kierunek jest okreslony. Dodam, że to pierwsza wersja z miedzi monokrystalicznej Furukawy. Kabel z pożądnym ekranem i żyłą spływowa. Z doświadczenia wiem, że raczej to co podaje producent sprawdza się. Tym bardziej, że kabel już grał kilka lat " w tym kierunku". Nie są to kable nowe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 13 godzin temu, MariuszZ napisał: Dam lajka jak określisz kolor kabla bez podpytywania małżonki. No i gdzie ten lajk? Moderacja oszukuje?! 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 (edytowany) A to nie były główną nagrodą ? To po co ja się ..... Edytowano 25 września 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 Widzisz. Te nasze starania znowu jak krew w piach... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 1 godzinę temu, HQ150 napisał: No i gdzie ten lajk? Moderacja oszukuje?! 🙂 Masz trzy 👍👍👍 Dalej nie wiem jaki to kolor ale nie wracajmy już do tego 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 Sami kawalerowie czy co? Nie ma żony co by bezbłędnie oznaczyła kolor? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 @Wito76 udało się zmontować. Skubany jest sztywny i nie chciał współpracować , ale jak trochę docisnąłem go moim nowym imadełkiem to zmiękł Mowa o Twoim Lapp Stuttgart Unitronic , budowa niezła , gruby ekran , gruba folia aluminiowa , grubsza niż w kablach sygnałowych do audio , papier dodatkowo jako izolacja , usztywniające pręciki silikonowe . Wpiąłem go już między monobloki a pre . Nie wybuchło , jest ok. Kolumny się kocem nie okryły , też dobrze. W pierwszej chwili , dźwięk jaki pamiętam po zrobieniu kabla z YTDY . Ale muszę dłużej posłuchać. Wpiąłem go po Beldenie. Dzięki jeszcze raz , za możliwość wzbogacenia doświadczeń. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 Wygląda rasowo. To tylko kabel sygnałowy do sieci profibus, ale właśnie zwróciła moją uwagę jego solidność i porządne ekranowanie. Ma służyć do przesyłu sygnałów na dłuższe odległości i stąd jego budowa. Ciężko powiedzieć co to za miedź, my zwracamy uwagę na ilość N np 4N czy 6N a tu ciężko ocenić, ale na pewno nie jest to jakiś ostatni badziew. Muszę w końcu u siebie zarobić końcówki, ale tak jak napisałeś, to będzie coś z półki YTDY, raczej nie będzie to "grający" kabel dla "słyszących". Na zasadzie eksperymentu, zajęcia sobie popołudnia i zdobycia kolejnych doświadczeń jak znalazł. Jakbyś usłyszał z niego coś ciekawego to pisz, na pewno zmotywuje mnie to przyspieszenia montażu. Miłego słuchania. P. S.A co do koloru to żona nazywa to fuksja . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 7 minut temu, Wito76 napisał: Wygląda rasowo. Sorry za wtyki Viablue , ale WBT mi się skończyły Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 @tomek4446nice 👍 na bazie twoich produkcji, co się sprawdziło do tej pory i czy eksperymentowałes z ekranem? Odcięcie /strona lutowania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 8 minut temu, marcinmarcin napisał: i czy eksperymentowałes z ekranem? Dziękuję. Ekran o ile daje taką możliwość kabel zawsze lutuję tylko z jednej strony. Jak nie ma na kablu strzałeczek to zgodnie z napisem , od źródła do docelowego urządzenia. Ale przypomniałem sobie , że kiedyś rozmawiałem z Piotrem / @nowy78 / i On łączy odwrotnie. Testy kabli zostawiłem sobie na koniec zabawy z systemem. Jestem już blisko , bazę mam jeszcze tylko drobna kosmetyka i przyjdzie czas na kable. Póki co , zbieram materiały do późniejszych badań Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 44 minuty temu, tomek4446 napisał: Póki co , zbieram materiały do późniejszych badań U mnie jak pisałem wyżej zaskoczeniem pozytywnym jest kabelek Phoenix Gold, w którym nie połączyłem ekranu... Nic nie zbiera mimo że na razie leży na zasilających i wzmacniaczu. Gra to chyba najlepiej z wszystkich kombinacji. Najgorzej zagrał u mnie ten sam PG z ekranem połączonym od strony wzmacniacza, grubo, buczaco i bez detali. Ja naprawdę nie jestem przeczulony na drobne różnice (np źródła), ale tu różnica jest olbrzymia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 13 godzin temu, tomek4446 napisał: Przyznam , że czekałem na taki wpis. Gdy nie było go w pierwszych postach po wpisie Witka , pomyślałem , że jednak się myliłem i poziom dyskusji będzie utrzymany. Fafniak po co ? Po pierwsze, nie zacytowałeś uśmieszku. Po drugie specjalnie wykasowałem wpis bo przypomniało mi się że tracicie dystans i humor jak tylko dochodzi do kwestii kabli słyszenia itp. Po trzecie proszę uważnie przeczytać, nigdzie nie wspomniałem o niegraniu kabli itp. Dowidzenia Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 20 godzin temu, JohnDoe napisał: Wtyczek pstryczek, śrubki to dopiero grajo, ale do tego dojdziemy nie dojdziemy ale doszliśmy. Acrolink np zamawia wtyki u Oyaide bez śrubek, a w zasadzie tulejek do nich. Przypadek? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 25 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2021 Fiu, fiu, sporo się tu ostatnio wydarzyło Skoro już wątek wypłynął, przyszło mi na myśl, że moja obecna konfiguracja systemu nie wykorzystuje całych zasobów kablowych, które wytworzyłem w pocie czoła, często niedosypiając i jedząc fast foody Mowa oczywiście o kablach opisanych w pierwszych postach tego wątku. A skoro mam luźny egzemplarz, to mógłbym udostępnić go do testów, sam będąc ciekawym wrażeń i oceny potencjalnego testującego (-ych). Tak więc jeżeli ktoś jest chętny sprawdzić, czy domowe wyroby mogą stawać w szranki z kupnymi, zapraszam. Mam metrowe RCA jak również XLR. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 6 minut temu, nowy78 napisał: Fiu, fiu, sporo się tu ostatnio wydarzyło Piotrek , jak Ty to robisz , że zjawiasz się przeważnie jak już opadnie kurz bitewny ? Niespotykane wyczucie czasu Co do kabli to się skuszę , ale najpierw muszę poznać własny system Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 25 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2021 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Piotrek , jak Ty to robisz , że zjawiasz się przeważnie jak już opadnie kurz bitewny ? Bo ja z tych, co zza murka podglądają 🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 19 minut temu, nowy78 napisał: A skoro mam luźny egzemplarz, to mógłbym udostępnić go do testów Ja tam chętnie wypróbuje 😁👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 25 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2021 (edytowany) 9 minut temu, marcinmarcin napisał: Ja tam chętnie wypróbuje Ok. To może zorganizujemy to tak, że ja wyślę kable do Ciebie, a gdyby znalazł się jeszcze ktoś chętny, to za jakiś czas, gdy się znudzisz, wyślesz je dalej, ewentualnie do mnie jeżeli już nikt nie będzie chciał. Może być? Edytowano 25 września 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 👍 Pewnie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 25 września 2021 Udostępnij Napisano 25 września 2021 To ja się chętnie ustawię w kolejce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 25 września 2021 Autor Udostępnij Napisano 25 września 2021 (edytowany) 24 minuty temu, marcinmarcin napisał: Pewnie No to poproszę adres, lub nr paczkomatu na PW. Wyślę na początku tygodnia. 2 minuty temu, Asia napisał: To ja się chętnie ustawię w kolejce. No to już wiadomo, do kogo kable wyśle Marcin Edytowano 25 września 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 (edytowany) Już kiedyś proponowałem też wypożyczenie ( bo ja teraz mam tylko kabel USB potrzebny) moje nieużywane kable RCA robione przez Audiosynergię na drucie solid core OCC Neotecha. Edytowano 26 września 2021 przez HQ150 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 26 września 2021 Udostępnij Napisano 26 września 2021 Czy używaliście kabli cyfrowych w parze do połączeń analogowych? Boguś zwrócił mi uwagę na taką możliwość i zastanawiam się nad tym. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts