Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 tego nie wiem Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 3 godziny temu, Rega napisał: @kaczadupa masz coś do Panów po 60-ce? Np ja jestem przedstawicielem tej grupy. Nie chciej abyśmy się spotkali bo mógłbys zaliczyc kilka kopniaków w miejsce o którym mówi Twój nick🤣. Oczywiście bez obrazy i pozdrawiam. A już tak na poważnie - to też uważam, że Dynaudio prezentując specyficzny sposób przekazu, nie wszystkim przypadają do gustu. Słuchałem dwóch przedstawicieli tej firmy i żaden mnie nie porwał, ani nawet się podobał. Rozumiem, że Kolega też całe życie targa żelastwo czy też uprawia inne sporty siłowe, pozdrawiam i nie kwestionuję świetnej formy (niech nasze stawy pozwolą nam jak najdłużej być w naszych dyscyplinach sportowych bo zapał będzie zawsze). A co do głośniczków - przecież nie będziemy "walczyć" o kawałek drewna i plastiku Żaden głośnik nie jest najlepszy, trzeba wiedzieć czego się chce i na jaki kompromis idziemy ewentualnie co nam się już osłuchało i gdzie teraz chcemy się udać w audiofilskiej podróży Niech Kraft posłucha również Dynaudio. W końcu to najlepsi z najlepszych, może akurat. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 7 minut temu, Kraft napisał: U mnie muszą stać na blacie. A nie myślałeś o jakiś studyjnych aktywnych monitorkach? Ja kiedyś słuchałem Presonus i to było świetne brzmienie, właśnie do bliskiego pola. Mysle o takich maleństwach 3,5 do komputera, ale póki co moje stare logitech do okazyjnego pogrania wystarczaja Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 ja mam presonus 4.5 - do montowania idealne Wadą jest koszmarny potencjometr Dość analityczne i ostre granie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 29 minut temu, Fafniak napisał: Wadą jest koszmarny potencjometr a co z nim nie tak? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 (edytowany) trzeszczy sk...n to jest najsłabszy element tej konstrukcji Edytowano 27 marca 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 9 minut temu, Fafniak napisał: trzeszczy sk...n to jest najsłabszy element tej konstrukcji uuuu to mnie zmartwiłeś, odrzuciłem Mackie bo szumią (kolega ma i pięknie się zaczyna robić dopiero przy poziomie głośności która męczy przy kompie) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 tylko pamietaj ze ja mam te najatńsze - wersj 4.5 Może droższe konstrukcje sa lepsze? Właściwie wszystkie szumią w mniejszym lub wiekszym stopniu mogę ci nagrać jak to wygląda u mnie- chcesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 1 minutę temu, Fafniak napisał: Właściwie wszystkie szumią w mniejszym lub wiekszym stopniu mogę ci nagrać jak to wygląda u mnie- chcesz? Nie trzeba, wierzę Ci na słowo... ze względu na ilość miejsca na biurku wchodza w grę 3,5 lub 4,5... czyli trzeba szukać dalej. Zastanawiam się jak to możliwe że tanie, grające koszmarną V-ką (poprawiam charekterystyke odwróconą Vką w sterownikach Realteca) stare Logitech 2.1 nie szumią praktycznie nic, a po 10 latach potencjometr dalej działa... jedyna ich wada muszę wyrównać kanały bo jeden skubaniec gra ciszej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 (edytowany) chciałem nagrać ale się właśnie naprawił - może trzeszczał bo bardzo długo stał w miejscu? co do szumienia, to serio tu go prawie brak - odczuwalny jest dopiero na 3/4 wzmocnienia Edytowano 27 marca 2021 przez Fafniak Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 Jeśli mają stać na biurku i nie zajmować dużo miejsca to tylko takie, oczywiście te mniejsze: Mówię to całkiem poważnie, ponieważ od kilkunastu dni mam je na biurku. Do tego dac Dragonfly Red podłączony pod usb komputera. REWELACJA. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 27 marca 2021 Udostępnij Napisano 27 marca 2021 małe jbl-e są dla mnie nie do zaakceptowania, slużą u mnie za głośniczki do TV i tam jest ich miejsce (jbl 104) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 28 marca 2021 Udostępnij Napisano 28 marca 2021 https://audiotrendt.com.pl/kolumny-glosnikowe/10436-struss-classic.html Coś dla Krafta na testy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Moje poszukiwania godnych następców Diamondów są zakrojone naprawdę na szeroką skalę;) Nie wiem. Robić Kraftest Duel? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 O, jestem bardzo ciekaw jak spodobają Ci się minimonitiry Dali. Jako kolumny na biurko mogą być fajne ale czy w 25 metrach zagrają - mam duże wątpliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 30 marca 2021 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Jestem po pierwszych odsłuchach Menuetów i powiem Wam, że te maleństwa robią wrażenie. Co ja mówię? Jakie maleństwa? Te Dali zasuwają, jak parowóz. A to wcale nie jest ich największa zaleta. Chyba założę im osobny temat, bo zasługują. Tylko mam dylemat moralny. Jak pochwalę, to ich wartość rynkowa wzrośnie i będzie mi je trudniej kupić. To może lepiej zrąbać, by móc później przebierać w ofertach. Czy jest na sali etyk? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 30 marca 2021 Udostępnij Napisano 30 marca 2021 Jest. Zakladaj nowy watek.One mnie nie interesują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 https://audiofezzowanie.pl/dynaudio-evoke-20-dobry-kompan-dla-wzmacniaczy-lampowych/ @Kraft do przeczytania - są wspomniane diamondy , oraz ,że te monitory grały jak podłogowce - prawie jak w Kraftestach Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Jeden kolega a odezwał się z pytaniem o wzmacniacz do Audium. Tak w sumie Kraft mógłbyś sobie 5 przetestować. Comp 3 wspominam bardzo dobrze, 5 może być jeszcze lepsza. https://hi-fi.com.pl/kolumny-testy-lista/681-audium-comp-5.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 3 godziny temu, Kubakk napisał: że te monitory grały jak podłogowce To jeszcze nic. Dali Menuet grają lepiej niż podłogowce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 23 minuty temu, Kraft napisał: To jeszcze nic. Dali Menuet grają lepiej niż podłogowce. Proszę 😁? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 (edytowany) 53 minuty temu, Kraft napisał: To jeszcze nic. Dali Menuet grają lepiej niż podłogowce. Jeszcze sie okaże ze ZaNiedługo te Dali "pogoni" jakis Edifer. @Kraft masz wyjatkowe pomieszczenie Edytowano 1 kwietnia 2021 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 kwietnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 Najwyraźniej nastąpił efekt synergii* * i teraz już nikt nie fiknie, bo synergia to przecież jeden z audiofilskich mitów założycielskich. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 (edytowany) Myślę , że Edifier musiałby jeszcze kilka lat nad tym popracować. Edytowano 1 kwietnia 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wito76 Napisano 1 kwietnia 2021 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2021 A ja zaproponuję Kraftest kabli jakichkolwiek, glosnikowych, interkonektów. Ale by się działo. Nowy post co 5 minut. Zaraz by się zleciała zakompleksiona mafia, wkurzona że ktoś rozważa zakup kabla w cenie ich wzmacniacza i dopiero by tu zrobili jesień średniowiecza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts