yacool Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 Z odejściem tradycyjnego audiofilskiego trafa (podobno im większy tym lepiej) dostarczającego audiofilskich zakłóceń przybyło powietrza. Rachunek się wyrównał Mariusz, lampy sie zmieszczą A powaznie to w sezonie zimowym spróbuje zlampizowac swojego CDka. Wieczory długie Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 18 minut temu, yacool napisał: A powaznie to w sezonie zimowym spróbuje zlampizowac swojego CDka. To może ja za telewizor się wezmę 😂 Ale to już chyba było 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 9 października 2020 Udostępnij Napisano 9 października 2020 @Kubakk wzrost jakości jest wprost proporcjonalny do ceny kamieni! Ile wydasz tak to gra... proste?🤣 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 mój ostatni nabytek audio analogue verdi, nie wiem czy jest audiofilski, ale powietrza w nim dość, dla kompletu cedek rossini, który gra u mnie już od jakiegoś czasu... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 ktoś zwymiotował jakimś klejem czy kawą na ten napę ?!?!?!? Jak widzę takie kfiatki to zastanawiam sie zawsze co musi sie dziać podczas montażu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 30 października 2020 Udostępnij Napisano 30 października 2020 no cóż, włoska robota... ale gra pięknie! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 listopada 2020 Udostępnij Napisano 24 listopada 2020 Victorek P-L10 Jeden z lepszych przedwzmacniaczy lat 80 tych. Wykonanie bezkompromisowe, piękny wygląd i jaki dzwiek. Tranzystorów jest tyle ze obecnie z tych części wyprodukowali by z 10 sztuk preampow... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 (edytowany) Jeśli przedwzmacniacze to też mam coś z lat 80 ubiegłego wieku. Yamaha C2a. Nie mylić z C2 lub CX. Jeden z najlepszych (kolejny po szanownym przedmówcy) na tamte czasy (i nie tylko) preampów. Do dziś stanowiacy przedmiot pożadania dla wielu. Jego waga, jak na taki ,,naleśnik,, też nie do pogardzenia bo to ok 8 kg, spowodowana jest m.in pancerną obudową z litego aluminium o grubości ok 4 mm. Jego cena na aukcjach trochę odstrasza, jednak myślę że wart jest zainteresowania bo jak napisano obok logo firmy, zapewnia NATURAL SOUND. Edytowano 25 listopada 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 25 listopada 2020 Udostępnij Napisano 25 listopada 2020 (edytowany) 3 przeguby kardana celem skrócenia ścieżki audio. To lubimy 👍 To zdjecie powyżej (otwarte wnetrze) to widok lustrzany???? A ok... teraz zauważyłem ze rozkreciłeś spód bo gora jest odlewem... Edytowano 25 listopada 2020 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 (edytowany) Był Wiktorek a teraz czas na Wiktorię M-L10. Tak piękny i bezkompromisowo wykonany ze i nawet nie ma co tu pisać. Sorry Panowie ale w tematach tranzystorów to lata 70 i 80 te a potem długo, długo nic... Edytowano 26 listopada 2020 przez elektron6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 jakie cudne wycieraczki.... dla mnie nie musi grać - moga pracować tylko wycieraczki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 26 listopada 2020 Udostępnij Napisano 26 listopada 2020 Dnia 25.11.2020 o 14:37, Chyba Miro 84 napisał: 3 przeguby kardana celem skrócenia ścieżki audio. To lubimy 👍 No i żadnych ciężkich gałek z przodu jak to było w Densenie... Potrafiły trochę pokomplikować życie i wykrzywić pręty w środku urządzenia. @elektron6 Piękny zestaw - rzadkość na naszym (i nie tylko...) rynku. Masz wersję na 230V - czy japońską/amerykańską? Czy możesz jeszcze zrobić i zamieścić zdjęcie tyłów? Pre też jest cudowne - również z odchyloną "przyłbicą" (że tak zażartuję w odniesieniu do głównego problemu ostatnich 12 miesięcy....). Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 (edytowany) @elektron6- to fakt. Jak się otwiera sprzęt z tamtych lat to jest bardzo duże prawdopodobieństwo, ze wewnątrz będzie na co popatrzeć. Używasz tego zestawu na codzień, czy jest raczej ozdobą Twojego zestawu używaną sporadycznie? Moja Yamaha jest używana (przynajmniej ostatnio) równolegle z innymi pre i powiem, ze zestaw w którym działa brzmi chyba najlepiej. Edytowano 27 listopada 2020 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Hej Jest to jeden z n zestawów które słucham to znaczy przy większej ilości sprzętu częściej sprzęt cieszy oko niż gra ale cóż inaczej się nie da. Na co dzień z reguły słucham lampy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 27 listopada 2020 Udostępnij Napisano 27 listopada 2020 Wiem coś o tym. Mam podobnie. Cieszy oko zamiast ucha😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 Kolejny preamp tym razem trochę nielubiana marka Technics ale jak wiemy w latach 80 tych robili kawał dobrej roboty. Model SU-A4 to prawie 10 kg dobrej jakości podezespolow:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 @elektron6- nie masz, czasem takiej gałki jak te podłużne? Potrzebna mi jedna do mojej Yamaty C2a. Szukam już dość długo i chyba jedynym wyjściem będzie zakład ślusarski. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 Niestety z gałkami do takich klocków to lipa ale może coś z innej yamahy podejdzie przykładowo z linku https://m.ebay.pl/itm/YAMAHA-PADDLE-KNOB-SPEAKERS-INPUT-SELECTOR-CR-240-STEREO-RECEIVER/114175334399?hash=item1a956157ff:g:pksAAOSwOQJeiyKN Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 Dzięki za link, ale chyba jednak zamówię wykonanie, bo u polskiego ślusarza wychodzi o połowę taniej, nawet bez kosztów dostawy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 30 listopada 2020 Udostępnij Napisano 30 listopada 2020 @Rega może warto podpytać w Top HiFi (albo od razu w serwisie Audio Klan) o przełączniki obrotowe do Yamahy? We wzmacniaczach trzycyfrowych ( np. A-S700) pokrętła są plastikowe - ale może w wyższych modelach jak A-S1000/S2000 lub nowszych pokrętła będą metalowe? Te Yamahy był w czarnym kolorze oraz w srebrnym, więc może by się udało dopasować niedużym kosztem... https://audio.com.pl/testy/stereo/odtwarzacze-cd-cd-sacd/1410-yamaha-cd-s2000 @elektron6 czy mógłbyś przy okazji wstawianie zdjęć sprzętu zamieścić również tył urządzeń, bo to też jest warte opublikowania? M.in tych dwóch Twoich Victor'ów... 😉 Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 A ja wstawiam bez pytania😋. Może kogoś zainteresuje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Romek, powiem tak. Jest zbudowana świetnie, choć nie jest zbalansowana, a ja wolę takie sprzęty. Tylko pytanie jak gra? Bo ja nie słyszałem wybitnie grającej Yamahy :). No i teraz mam uraz, bo straciłem nadzieję...:) Kabel zasilający jest oryginalny? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Kabel Kawasaki. Czy oryginalny - nie mam pojęcia. Gdzieś mam czarny i muszę wymienić, będzie lepiej się komponował, wszak czarne są lepsze😉. Tylko wtyczkę też będe musiał wymienić bo oryginalna jest japońska. Zgadzam się z Tobą jeśli chodzi o brzmienie wzmacniaczy Yamahy. Tu, jednak jestem dość mocno zaskoczony. A jeśli wolisz zbalansowane to jutro (dziś mi sie już nie chce ) będzie zdjęcie tylnej ściany pre zbalansowanego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 1 grudnia 2020 Udostępnij Napisano 1 grudnia 2020 Witek - nas jest dwóch 🙂 Zakładam, że pytanie jest do Regi... Pytając o "wybitną" - masz na myśli w stosunku do ceny? Bo takich modeli jest trochę... Choćby niektóre stare CRki z lat siedemdziesiątych. Czy po prostu wybitną - jak choćby współczesną serię 3 tysiące? Rega, nie wymieniaj kabla zasilającego na czarny - bo czarny wyszczupla... Będzie to gorzej grało (wyszczupli scenę) i gorzej wyglądało 🙂 No taki żarcik audiofilski. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts