hubert hubert Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 To ile tysięcy PLN te elementy do modyfikacji w sumie kosztują?3-5 tysięcy PLN. Przy czym jeśli w ogóle uda się zdobyć.Panowie, wiadomo, że to trolowanie, ale na takie pytanie daje się powiedzieć Hubert Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 1 godzinę temu, hubert hubert napisał: Panowie, wiadomo, że to trolowanie, ale na takie pytanie daje się powiedzieć Da się odpowiedzieć... Tylko po co, skoro pytający raczej nie jest zainteresowany odpowiedzią? A przynajmniej tak wynika z poprzednich wpisów. Trollowanie można zignorować i tyle, a gdy stanie się to mocno nachalne-wtedy problem znika wraz z użytkownikiem. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayman Napisano 25 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 25 kwietnia 2019 3-5 tyś. Pln to z robocizną czy same części? - jak rozumiem kondensatory i rezystory w ilości +/- trzydzieści sztuk na wzmacniacz. tak dopytuję z ciekawości, nie żeby pognębić kogokolwiek. ogólnie to dość ciekawe jest samo w sobie, że tak niewielkim kosztem można zrobić sobie topowy wzmacniacz. lepszy niż topowe markowe fabryczne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 27 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 27 kwietnia 2019 Dnia 25.04.2019 o 22:36, hayman napisał: 3-5 tyś. Pln to z robocizną czy same części? - jak rozumiem kondensatory i rezystory w ilości +/- trzydzieści sztuk na wzmacniacz. tak dopytuję z ciekawości, nie żeby pognębić kogokolwiek. ogólnie to dość ciekawe jest samo w sobie, że tak niewielkim kosztem można zrobić sobie topowy wzmacniacz. lepszy niż topowe markowe fabryczne. Rozumiem "sens" i ironię w Twojej wypowiedzi, jednak to samo mógłbyś insynuować na forach DIY lampowych wzmacniaczy... choć tam też by Cię pewnie "zlekceważyli"... odpuść więc proszę tą retorykę, bo zamiast o Sansui czytam wciąż o kondensatorach. Przypomnę, że modyfikacjami zainteresowany jest może procencik użytkowników a temat traktowany jest raczej jako ciekawostka a nie kierunek do naśladowania. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayman Napisano 28 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 28 kwietnia 2019 No tak - retoryka "co wolno wojewodzie to nie to tobie smrodzie" praktykowana w tym klubie jest znacznie lepsza. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Ale Cię tutaj ,,krzywdzą" wszyscy. Aż żal patrzeć. Powracając do tematu wątku Sansui. Jeżeli ktoś lubi charakter grania serii XR a posiada inny wzmacniacz to nic straconego. 🙂 Po ułożeniu się z systemem Onkyo Dac 1000 wprowadza w brzmienie tak wiele z tej serii jakby był wyprodukowany specjalnie do kompletu z XR. A najlepsze jest to, że nie kosztuje nie wiadomo jakich pieniędzy. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayman Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 (edytowany) 2 godziny temu, mario100007 napisał: Ale Cię tutaj ,,krzywdzą" wszyscy. Aż żal patrzeć. 🙂 No właśnie o takie wpisy chodzi. A tak na marginesie, kolega Mario na sąsiednim forum był pierwszy do banowania etc, jak mu się zwróciło uwagę, że do spółki z Janvideo wypisują głupoty - forumowicze zazwyczaj w takim wypadku odpisują np. o fajnie, czegoś się tam dowiedziałem, ale w wypadku wszystkowiedzących najlepiej guru marki, to raczej nie przystoi, lepiej takiego wyrzucić z forum. Edytowano 29 kwietnia 2019 przez hayman Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mario100007 Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Nie ma ludzi wszechwiedzących a dziękować za rady można pod warunkiem że wypowiedzi nie są w tonie obraźliwym, poniżającym bądź mającym na celu przypisać negatywne i niegodne cechy innym kulturalnym i ogólnie szanowanym członkom forum takim jak JanVideo. Na pierwszym miejscu zawsze jest stawiany wzajemny szacunek i kultura wobec drugich, a potem brana pod uwagę merytoryka wypowiedzi. Jeżeli ktoś toksyczny nie potrafi się do tego zastosować powinien być usuwany. Dlatego prośba do moderatora o małe czyszczenie i ew. porządek z powyższym toksycznym forumowiczem. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hayman Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 No i tak właśnie trzymać - szacunek, kultura, merytoryka - ale ogólnie toksycznych odpadów nam tu nie trzeba. Jak to różne rzeczy można ująć ciekawie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 29 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 29 kwietnia 2019 Ok hayman, zacząłem to wyjaśnię... w sposób, którego najwyraźniej oczekujesz. Szacunek; pisząc o Tobie w poście powyżej używam zwrotów grzecznościowych i traktuję Cię z Wielkiej litery. Kultura; użyłem powszechnie zrozumiałego określenia proszę, formując uwagę do Ciebie. Merytorycznie; wyraziłem jasno uwagę o marginalnym znaczeniu zjawiska modyfikacji, który próbujesz "nakręcać". Niestety, to raczej Twoje "riposty" przekraczają oczekiwane przez Ciebie standardy. Czy to nie hipokryzja i brak samokrytycyzmu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czubsi Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 Uroczo ! Jeszcze "Extra" , "L" , "DR" i "KX" i będzie komplet Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 Swoją drogą fajna wieża , 6 wzmacniaczy i jeden CD . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 Gratulacje, bardzo gustowny zestaw.,,, a gdzie B-209? Gra w innej konfiguracji? Bardzo bym chciał posłuchać... choćby poczytać o B-209 w zestawieniu do takich alf na przykład Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 1 godzinę temu, MarekB napisał: 🙂 Tak, gra w domu z już dopasowanym do niej zestawem C/B 2105. To znaczy w bi-ampingu? Napisz proszę coś więcej... plisssss Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 17 minut temu, MarekB napisał: Nieeee. Bardziej "normalnie". Jedno pre (C2105) i dwie końcówki (B2105 i B209), każda podłączona do swojego zestawu kolumn. B209 i B2105 to całkowicie odmienne granie (inna moc, przestrzeń i scena). Tutaj bi-amping nie zdałby egzaminu (chyba). Bardzo mnie ciekawi to porównanie, też mam zestaw B/C 2105, więc ciekawy jestem jak w porównaniu do B2105 wypada B-209. Głośniki dobierane były pod cechy konkretnych końcówek? Myślę, że nie tylko mnie ciekawi jak gra to lampowe cacko Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 Napisz napisz. Później przyjadę i posłucham. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fortepiano Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 (edytowany) 7 godzin temu, MarekB napisał: Tak dla załagodzenia wojowniczym nastrojom panującym ostatnio na Forum. Kolekcja α607 "różnej maści". Piękna kolekcja do pozazdroszczenia, też chętnie bym przyjechał posłuchać jeżeli mieszkasz niedaleko. Edytowano 30 kwietnia 2019 przez Fortepiano Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wuwuzela Napisano 30 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 30 kwietnia 2019 (edytowany) @MarekB Koniecznie napisz cos o B209, to bedzie the very first time na forum. Mialem okazje posluchac tej lampy z transportem Esoteric P-0 przy okazji, kiedy odbieralem NRA ale na kablach (o Jezu) z Castoramy. Robilo wrazenie, tylko nie ma jak to u siebie w porownaniu do reszty Twoich skarbow. Pozdrawiam Edytowano 1 maja 2019 przez Wuwuzela Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
A_ndy Napisano 1 maja 2019 Udostępnij Napisano 1 maja 2019 7 godzin temu, MarekB napisał: I to jest najgorsze. Pierwszy opis B-209 w ogóle w internecie (poza danymi technicznymi), nie tylko na Forum. Tylko 200 sztuk wyprodukowanych, ciekawe ile z nich wciąż gra? Jednym słowem jesteś niemalże zobowiązany do tej recenzji/porównania z lepiej znanym 2105 Jeśli rzeczywiście można się wprosić kiedyś na odsłuch, to ja też jestem baaardzo chętny! Pozdrawiam, Andrzej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
doktormun Napisano 2 maja 2019 Udostępnij Napisano 2 maja 2019 17 godzin temu, MarekB napisał: Właśnie słucham na B-209 "klasykę" gitarową, polecam: Panie Kochany toż to jeden z moich ulubionych utworów. Na płycie zespołu z którego oryginalnie pochodzi utwór dodatkowo można posłuchać hymnu Liverpool FC - You’ll Never Walk Alone (który wczoraj przegrał z Barcą 0:3 😩) Płytę oryginalną uwielbiam a tym bardziej koncertową. Mettavolution kupuję zatem tylko dla tego jednego utworku. Dzięki MarekB za Echoes w takiej wersji. Pozdrawiam, polecam i przepraszam za offtop. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 2 maja 2019 Udostępnij Napisano 2 maja 2019 MarekB, ja się wproszę. Ale w blizej nieokreslonej przyszłości :). mogę spojrzeć w spec tech ale może Ty napiszesz jakie lampy tam siedzą i z jakimi eksperymentujesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 3 maja 2019 Udostępnij Napisano 3 maja 2019 Gdyby ktoś potrzebował dobre pre w przyzwoitej cenie... https://mobile.willhaben.at/object/308132238/ Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 maja 2019 Udostępnij Napisano 6 maja 2019 Polecam marconi. Mullardy spowalniają. Niedobrze, ze to mieszanka, muszą być z tej samej parafii. Ale to rozmowa nie na to miejsce. Do zobaczenia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 6 maja 2019 Udostępnij Napisano 6 maja 2019 Mam inne zdanie na temat Mullardów. Możliwe, że spowalniają Mullardy made in Holland. W oryginalnych British made tego nie zauważyłem, a wręcz odwrotnie np w porównaniu z EH. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Samcro Napisano 9 maja 2019 Udostępnij Napisano 9 maja 2019 Witam, Panowie Porządki ciąg dalszy, czyli na nowego właściciela czekają: gramofon Sansui SR-838, 220V, stan plinta bdb, pokrywa db+ , wymieniony kabel zasilający oraz sygnałowe (oryginalne są do oddania) , oryginalny headshell, wkładka, dwie igły (stan ciężki do określenia), krążek centrujący do singli (Sansui oryg), zamontowana wkładka Shelter201, grała może 20-30 h korektor Sansui SE-88, w pełni sprawny, 220V, stan bdb, drugi zapasowy pilot tuner Sansui TU-719 kolumny KEF reference 203 standy pod kolumy Rogoz zainteresowanych zapraszam na prv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts