kaczadupa Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 Zadowolony z zakupu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 4 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 4 grudnia 2021 2 godziny temu, Khedron napisał: Slucham... Za chwile opisze pierwsze wrazenia. Od dwóch godz cisza. Słuchanie nowych kolumn tak pochłonęło że zapomniał że zapomniał napisać o pierwszych wrażeniach. 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Stream Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Czyli jest dobrze🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Chyba Scorpio nie pożarły nam Khedrona? Albo AP mają tak atomowy bas, że chłopa wcisnęło w fotel i nie może się teraz z niego wydostać. Żyjesz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 14 godzin temu, Khedron napisał: Slucham... Za chwile opisze pierwsze wrazenia. No dawaj, bo nas ciekawość zżera. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) 6 godzin temu, J4Z napisał: Panowie a takie tanie Sparki to jest ta sama klasa co kolegi Scorpio tylko wo o wiele mniejszych pomieszczeń? Specjalistą w zakresie starych AP nie jestem, ale Sparki to starsze serie. Ich następcą były Sitary, a później ulepszone, jubileuszowe Sitary 25 i 25 plus (bodajże z nowym tweeterem, zmianami na zwrotnicy, nieco innym strojeniem). Jedne są ponoć bardziej techniczne, drugie mają więcej subtelności w górnych rejestrach. I to właśnie w Sitary proponowałbym Ci uderzać do Twoich 15m2. Edytowano 5 grudnia 2021 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 (edytowany) @J4Z - "Audio Physic Spark III. Introduced for the first time around the year 2000, they replaced the Spark II. Manufactured in Germany until 2005 and replaced by Spark V.". https://audiophillness.com/audio-physic-spark-iii/ Wg mnie w sparki nie ma co się pakować. W podobnej cenie masz nowsze konstrukcje pokroju APC5, które grają ponoć bardzo podobnie. Wspominał o tym nie raz Tomasz Karasiński ze Stereolife. Facet niewątpliwie o AP ma spore pojęcie. To chyba jego ulubione paczki. Z jego recenzji można liznąć przy okazji sporo historii firmy. Polecam np. poczytać test APC5: https://www.stereolife.pl/archiwum/testy/kolumny-i-glosniki/3452-audio-physic-classic-5 Tak czy inaczej tych modeli było sporo i były też stosunkowo szybko zastępowane. Do tego później doszły jeszcze serie jubileuszowe na 25, a teraz na 35 lecie firmy. Moim zdaniem jednak to najmniej ważne. Największą zmianą w historii firmy jest odejście od starej sprawdzonej kopułki na rzecz stożkowego tweetera HHCT, który jest autorską konstrukcją producenta. Czy lepszą? Nie wiem. Na pewno zdecydowanie inną w brzmieniu. Edytowano 5 grudnia 2021 przez lpomis 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 6 grudnia 2021 22 minuty temu, Khedron napisał: Druga sprawa to slynna informacja jak to AP nawiazalo wspolprace z fabryka w Chinach... Chyba nie takich zmian chcieli fani marki i audiofile. Jak w Chinach, jak robią obudowy w Polsce u Pylona? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 14 godzin temu, Khedron napisał: dla na tyle naiwnych by zaplacili ogromne pieniadze za marke Można się zdziwić ale najpierw trzeba samemu posłuchać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 7 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 7 grudnia 2021 22 godziny temu, J4Z napisał: Na AS widziałem jest świeży temat jak user modyfikuje classic 5. Napisał przy okazji co tam w środku siedzi. Ja tam się nie znam zaznaczam, ale pisał coś o budżetowych kabelkach że nawet nie jest pewny czy to ofc i słabej jakości wytłumieniu. Co jakiś czas widzę tematy tego gościa... Jakoś tak... mam duży dystans do jego opisów i wniosków Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 2 godziny temu, Khedron napisał: Sluchalem 8 i 12. Mi nie podeszly. Z ciekawości - z czym słuchałeś 8 i 12? I co Ci się w tym graniu nie podobało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 8 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 8 grudnia 2021 7 godzin temu, Khedron napisał: Sluchalem 8 i 12. Mi nie podeszly. Co wiecej, pewnie znalazlbym sporo kolumn znacznie tanszych a bardziej pasujacych mi dzwiekowo. No właśnie! To zapewne kwestia gustu, nie naiwności. Swoja droga jak radzisz sobie z akustyką? Skosy i 50m2! Toż to koszmar akustyka! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Dnia 8.12.2021 o 08:54, Khedron napisał: otworzenia WD 116 Szalone niedopatrzenie... Przypadek chyba? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Ajjj, co się stało, że nie zagrało tak jak trzeba? Może te nowsze modele jednak nie takie straszne… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 29 minut temu, Khedron napisał: Sprzedam cholerstwo bo uzaleznia i kradnie czas. A nie próbowałeś zmiany kabli? Może da się nimi pogorszyć dźwięk? Może aluminium, albo jakaś Melodika? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 20 minut temu, Kraft napisał: Może da się nimi pogorszyć dźwięk? Kraft, może w testach audio powinno pojawić nowe kryterium - POGORSZENIE DŹWIĘKU - w skali od 1 do 6. Że też nikt wcześniej na to nie wpadł 22 minuty temu, Kraft napisał: albo jakaś Melodika Pogorszenie dźwięku - 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 1 godzinę temu, Khedron napisał: Zaden przypadek. Sprzedam cholerstwo bo uzaleznia i kradnie czas. Wchodze wykonczony na gore o 22.00 zeby posluchac 15 minut muzyki a schodze o 1.00 albo 2.00 w nocy i to jeszcze musze sie sila oderwac. Lapie sie na mysli, ze cala muzyke musze przesluchac od nowa bo na nowo ja uslysze, lepiej i pelniej. Naprawde nie mam na to czasu a jak zostawie to bedzie tyljo gorzej. ekhm... pisałem o tej butli Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 1 godzinę temu, Khedron napisał: Sprzedam cholerstwo bo uzaleznia i kradnie czas. Nie ma to jak dobrze zareklamować sprzedaż kolumn 😉. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 17 minut temu, Khedron napisał: warto pomyslec No właśnie. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
halik Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 A jak tak właśnie jest ? No za dobre, po prostu 😆. Ja swoje bieda sonusy też chce puścić bo są dla mnie za dobre, zbyt wyrafinowane do mojego Atola a już o moich uszach to nawet nie wspominam. Ino nikt nie chce brać. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
michal40 Napisano 11 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 Dnia 5.12.2021 o 20:17, lpomis napisał: Specjalistą w zakresie starych AP nie jestem, ale Sparki to starsze serie. Ich następcą były Sitary, a później ulepszone, jubileuszowe Sitary 25 i 25 plus (bodajże z nowym tweeterem, zmianami na zwrotnicy, nieco innym strojeniem). Jedne są ponoć bardziej techniczne, drugie mają więcej subtelności w górnych rejestrach. I to właśnie w Sitary proponowałbym Ci uderzać do Twoich 15m2. nie ma ofert na te sitary.. tez szukam na 15m.. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 Audio szajba trwa. Człowiek miał się uspokoić, więcej słuchać i cieszyć się samą muzyką. Nie ma lekko. Czy przejechanie w sumie ponad 1200km żeby kupić kolumny jest normalne? Ja już wiem, że było warto. Ponad 11-letnie AP Sitara w białym lakierku są moje. To pierwsze i jedyne na razie podłogówki jakie znam, które są w stanie z pełną swobodą zagrać w 13m2. 7 5 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 11 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 No ludzie kochani, to nie można było u nas przenocować? 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 11 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 (edytowany) Fajne takie Amerykańskie 😁 Sieht sehr gut 👍 Edytowano 11 grudnia 2021 przez Dedal75 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 11 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 11 grudnia 2021 32 minuty temu, Asia napisał: No ludzie kochani, to nie można było u nas przenocować? Kurczę, nie mam nic na swoje usprawiedliwienie. Nocowaliśmy w hotelu w Bytomiu. Warunki na drogach były tak fatalne (śnieg, prawie non stop mgła i -5*C), że obrócić na jeden raz bym się nie odważył. Następnym razem będę się odzywał wcześniej. Dziękuję 34 minuty temu, J4Z napisał: O panie, gratulacje. To te o których mówiłem post wyżej. Czekam na opinie. Dzięki. Jutro postaram się skrobnąć coś więcej. Tak czy inaczej wiem jedno - jest dobrze! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts