jsp Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Aurory? Lap. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 Chłopaki z tymi Aurorami to chyba sobie żartujecie,bo Asia na pewno szuka zupełnie czegoś innego. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 47 minut temu, Tomasz Kluczynski napisał: Chłopaki z tymi Aurorami to chyba sobie żartujecie,bo Asia na pewno szuka zupełnie czegoś innego. Dlaczego? Jak jeszcze wymieni Arioso na Yamahę to na pewno będzie uszczęśliwiona tym awansem. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 17 lutego 2022 Udostępnij Napisano 17 lutego 2022 https://www.hifitest.de/test/lautsprecher-surround/heco-aurora-700--51-set-15841 44 minuty temu, Rafał S napisał: Dlaczego? Jak jeszcze wymieni Arioso na Yamahę to na pewno będzie uszczęśliwiona tym awansem. Nie pisalem nic na temat wymiany na Yamahe, wrecz przeciwnie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Nie no Aurora nie była tu w punkt. Asia miała Fyne, Focale i kilka innych na próbe. Aurora to dobra kolumna ale nie w tym budzecie Direkt to kompletnie inne granie. Tylko Logo się zgadza. Piotr Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 mogę sprzedać moje Heco. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 1 godzinę temu, S4Home napisał: Nie no Aurora nie była tu w punkt. Asia miała Fyne, Focale i kilka innych na próbe. Aurora to dobra kolumna ale nie w tym budzecie Spokojnie, tylko żartujemy. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Fyne i Focal nie za bardzo nadaja sie do SE zwlaszcza na 300b/2a3. Ponadto moim zdaniem w audio pieniadze nie graja. Przykladowo Focal nalezy do producentow, ktorych produkty sa czesto wyraznie drozsze niz ich odpowiedniki u konkurentow co niekoniecznie oznacza, ze automatycznie prezentuja wyzszy poziom brzmienia. Whatever, powiedzialem co wiedzialem i nie kontynuujmy tego watku. Moim zdaniem warto sie zapoznac z oferta Heco, tym bardziej, ze nie jest znowu tak latwo znalezc nowa kolumne, w ktorej membrany sa papierowe. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 To mówisz, że szczęście stoi w każdym elektromarkecie? A twój Unison z czym jest połączony? 2 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: mogę sprzedać moje Heco. Jakiś kolejny plan? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dzik Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Co ten temat ma w ogóle wspólnego ze "stereo dla początkujących"? Początkujący to kupuje dobre, budżetowe głośniki za 2-2.5k i używanego wzmaka. Tutaj mamy do czynienia z blogiem o kolejnych zakupach i maksymalnym przerostem formy nad treścią. Jeśli już, to jest to przykład wszystkiego tego, czego początkujący nie powinien robić, żeby cieszyć się dobrym brzmieniem. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) 8 minut temu, Dzik napisał: Początkujący to kupuje dobre, budżetowe głośniki za 2-2.5k i używanego wzmaka. Początkujący kupuje budżetowe / dobre to już nadinterpretacja /kolumny, lub aktualny hit sezonu branży. Nie kupuje używanego wzmaka , bo to od handlarzy , naciągaczy i pewnie zrąbie się po tygodniu . Kupuje albo polecany przez branżę albo bo ma dobre opinie w necie. A obecnie początkujący kupuje to co w ogóle jest. Edytowano 18 lutego 2022 przez tomek4446 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Ja ciebie też nie lubię @Dzik. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 1 godzinę temu, jsp napisał: nie jest znowu tak latwo znalezc nowa kolumne, w ktorej membrany sa papierowe. Jest tego trochę: JBL, Magnaty, Heco, Klipsche, Spendory, Grahamy... A może posłuchasz nowych starych JBL z serii L? Niby drogie, ale ponoć i tak tanie, jak na prezentowane walory. Stare L82 grają u Romana bardzo fajnie. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) Myślałam o tych nowych starych JBL, ale trzeba wgryźć się w temat bo chyba są różne wersje? Edytowano 18 lutego 2022 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Dorzucę jeszcze Wiggart Artis. Tylko cena już trochę teges... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) @Kraft Magnat w wyzszych seriach uzywa membran ceramiczno-aluminiowych stad brzmienie wyraznie rozni sie od kolumn Heco pomimo, ze to jeden koncern. JBL, Klipsch Heritage, Spendor na tle Heco bardzo sie cenia. Na miejscu Asi jesli fundusze pozwola sprawdzilbym przynamniej niektore, ale np. Klipsch Heritage moim zdaniem zaczyna sie od modelu Forte, ktory po podwyzkach kosztuje katalogowo 28k zl za pare W dodatku Forte ma na srednicy i tweeterze tube, wiec to inna para kaloszy. Edytowano 18 lutego 2022 przez jsp Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 3 minuty temu, Asia napisał: Myślałam o tych nowych starych JBL, ale trzeba wgryźć się w temat bo chyba są różne wersje? Do Ciebie L82 Classic lub L100 Classic (tylko te drugie już drogie). Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 18 lutego 2022 Autor Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Raczej L82. A u Regi chyba L86. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 @Asia u mnie Italia gra wlasnie z Aurora. Na pewno nie zabraknie Ci pieknej, naturalnej srednicy i pelnopasmowego brzmienia. Gore Aria ma lepsza, ale mozna w Aurorach malym kosztem poprawic zwrotnice w czesci dot. tweetera i po takim zabiegu gora w Aurorach tez jest lepsza niz w Ariach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 3 minuty temu, Asia napisał: Raczej L82. A u Regi chyba L86. Tak. Roman ma inne. Pokiećkało mi się. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Przed chwilą, Kraft napisał: Tak. Roman ma inne. Czytaj , lepsze ! 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 12 minut temu, jsp napisał: @Kraft Magnat w wyzszych seriach uzywa membran ceramiczno-aluminiowych Nie w Transpulsach. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jsp Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Transpuls nie polecam, zreszta to nie jest wyzsza seria Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 Klipsch Forte 2 w połączeniu z Ming da 300B SE na lampie Sophia Electric Princess. Mam okazję kilka razy w roku tego duetu słuchać u kolegi. Estetyka i kolor tych kolumn dla mnie nie do zaakceptowania, więc zamykam oczy i „odpływam”, bo brzmienie z tego duetu jest dla mnie „prawie” idealne. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 18 lutego 2022 Udostępnij Napisano 18 lutego 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Asia napisał: 4 godziny temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: mogę sprzedać moje Heco. Jakiś kolejny plan? Oficjalnie? Nie, ale po cichu ...... moze czas iść w górę. Będziesz w czerwcu w okolicach to posłuchasz sobie, to inne granie od 926, moim Heco bliżej do 936, ale z lepszą kulturą basu od 948. Edytowano 18 lutego 2022 przez Bogusław Kożyczkowski 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts