slaw0001 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 7 minut temu, maxredaktor napisał: Ekspres automatyczny tylko w ostateczności Trzeba też zaznaczyć, że są autoamty i automaty. Maiłem starego bosha który robił naprawdę bardzo dobra kawę. Wymieniłem na wyższy model i jest tylko dobra. Nie ma już takiego "body", esencjonalności. Stary (ponad 10 lat) pojechał do pracy i dalej daje radę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 5 minut temu, Asia napisał: Racja, z gazu jest zdecydowanie lepsza. My od bardzo dawna mamy płytę elektryczną i to bardzo źle robi kawiarce. Być może, niemniej mi chodziło o doprecyzowanie, ponieważ niektórzy na french pressa mówią też kawiarka. 1 minutę temu, slaw0001 napisał: Trzeba też zaznaczyć, że są autoamty i automaty. Maiłem starego bosha który robił naprawdę bardzo dobra kawę. Wymieniłem na wyższy model i jest tylko dobra. Nie ma już takiego "body", esencjonalności. Stary (ponad 10 lat) pojechał do pracy i dalej daje radę. To samo można powiedzieć o kolbowych. W każdym razie ja nie trafiłem jeszcze na ekspres automatyczny, z którego kawa by mi smakowała. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Mnie posmakowała kawa Pellini top ale w moim automacie, a mam Nivona 759 . Trzeba posmakować i wybrać. Wygoda jest, może kosztem smaku ale kiedy żona ( lub vice versa ) zrobi to niebo w gębie . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 5 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 5 grudnia 2021 Ja na awarie expresu nie narzekam. Zgodnie z zaleceniem jest wymieniany filtr wody, czyszczenie, odkamienianie a nawet czeka już na wymianę kolejny zapas uszczelek i dodatkowa tuba smaru dla nich. Owszem ... wymieniłem cały zaparzacz pare lat temu, bo nie dało się już go idealnie oczyścić z resztek zmielonej kawy upchanych gdzieś w zakamarkach, no i dioda doświetlającą lanie kawy do filiżanek zgasła na amen dobrą chwile temu, poza tym NIC, żadnych przestojów w serwisie czy w domu i tak od .... 11lat Ustawiłem sobie proporcje (ilość mleka do espresso) w moim profilu i tak się już bujam z tą kawą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Bardzo dobra, łagodna mieszanka arabiki. https://www.tommycafe.pl/tre-caffe/2381-kawa-ziarnista-tre-caffe-momento-1kg-5901721763685.html Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 15 minut temu, Asia napisał: Bardzo dobra, łagodna mieszanka arabiki. https://www.tommycafe.pl/tre-caffe/2381-kawa-ziarnista-tre-caffe-momento-1kg-5901721763685.html Przetestowane? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 10 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Tak, właśnie kończymy pierwszy kilogram, świetna jest. Wcześniej kupiłam Tre Cafe Essenza z dodatkiem robusty, ale nieee. A ta 100% arabiki jest naprawdę bardzo dobra. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 10 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 10 grudnia 2021 Zamówiona. Kobieto! kiedy ja to wszystko wypije? 🤔 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 (edytowany) Bym zapomniał ... wczoraj kurier przerzucił paczkę przez płot a w środku ...? Edytowano 14 grudnia 2021 przez Bogusław Kożyczkowski 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 6 godzin temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Bym zapomniał Skoro tak zachwalacie to też właśnie nabyłem. Choć mogłem w sumie zaczekać jak Boguś najpierw skosztujesz. Bo jak byś się np. przestał odzywać ...... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nowy audiofil Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 Witajcie Niewiem czy tutaj ale poprosze o pomoc chce rozpiczac zabawe z metodami alternatywnymi i kupic aeropress na poczatek plus akcesoria co mozecie mi polecic i z jakiego sklepu .dzieki Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 21 minut temu, tomek4446 napisał: Bo jak byś się np. przestał odzywać ...... Hmm, od paru godzin milczy. 🙂 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 14 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 14 grudnia 2021 45 minut temu, tomek4446 napisał: Skoro tak zachwalacie to też właśnie nabyłem. Choć mogłem w sumie zaczekać jak Boguś najpierw skosztujesz. Bo jak byś się np. przestał odzywać ...... no patrz ... dowciapniak 😎 Musisz deko poczekać, bo w pojemniku na kawę jeszcze zalega poprzednia kawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 21 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 Wesołych Świąt dla wszystkich forumowiczów 🎄 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 mi też mikołaj dostarczył... 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 21 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 21 grudnia 2021 (edytowany) Dla fanów intensywnych doznań - kawa szatan : https://behemoth-store.com/product-pol-608-Kawa-ziarnista-Behemoth-O-Pentagram-Ignis-1000-g.html Ups... Chyba troszkę nie pasuje do tematu 😳 🤣 Edytowano 21 grudnia 2021 przez nowy78 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 13 godzin temu, nowy78 napisał: Chyba troszkę nie pasuje do tematu Spoko pasuje , pod choinką prezentowała by się idealnie Aż , się dziwię , że Rydzyk jeszcze nie wpadł na taki pomysł Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 22 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 22 grudnia 2021 Roman z salonu Nautilus przysłał mi niedawno zaproszenie na kawę wraz z takim zdjeciem. Poprzednia maszyna ... chyba ... Miele, się zepsuła i nie było magika, który by potrafił to naprawić, więc teraz w salonie nowy zestaw do parzenia kawy, jak będę tam to ocenie "napar kawowy" z takiego duetu, bo sam jestem ciekaw. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 28 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 28 grudnia 2021 (edytowany) Dnia 29.11.2021 o 12:02, Asia napisał: Zdecydowanie Brazylia. W święta otworzyłem. Intensywny aromat kawy przy mieleniu i zaparzaniu. Sama kawa raczej łagodna, przestawiłem ekspres o jeden poziom na mocniejszą niż zawsze. Edytowano 28 grudnia 2021 przez Bogusław Kożyczkowski 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jasniutki Napisano 5 lutego 2022 Udostępnij Napisano 5 lutego 2022 Nie mam dużego rozeznania, bo kawę piję sporadycznie, a jak przesadzę, to czuję niepokój. Zauważyłem, że ludzie, którzy piją kawę, zaczynają jej potrzebować. Mój przyjaciel potrafi wstać, wypić espresso i pójść dalej spać ^^ Przechodząc do meritum, Lavazza (złote opakowanie) mi pasuje, mielę sam w młynku ręcznym. Blaszana kawiarka, niestety w obecnym mieszkaniu mam płytę grzewczą, no ale ważne, że działa. Niegdyś dodawałem mleka i cukru, obecnie się tego wystrzegam, wolę smak kawy Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Coś cicho w tym temacie, a o kawie więcej gadają w złotowym wątku… to ja polecam brazylijską igarape rainforest Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 14 maja 2022 Udostępnij Napisano 14 maja 2022 Marcin, otwarles palarnie, czy jak? Bo postac na obrazku mocno mi Ciebie przypomina 😆 BTW ja sobie chwale Santosa poleconego przez Asie, parze mocna z dripa i chyba dluuugo nie zmienie na inna... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 Dzień dobry 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 O kawach ciagle.... kawy to też Latte macchiato czy cappuccino. A czy tylko na "typowym" mleku? Lubię np. Na "oat milk" 👍 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 1 lipca 2022 Udostępnij Napisano 1 lipca 2022 (edytowany) Każda kawa jest ok. Czy to cappuccino czy americano Edytowano 1 lipca 2022 przez Chyba Miro 84 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts