Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Czy macie już może program odsłuchów? Czytając relacje obserwuję, że ostatnimi czasy na zlotach jest więcej hi-endu o kosmicznych cenach, a mniej sprzętu, budżetowego, czy choćby "pół-budżetowego", który faktycznie mógłby kogoś zainteresować pod kątem przyszłego zakupu. Jakby salony chciały się prześcigać w efekcie "wow". A przecież wiele tańszych rzeczy również potrafi świetnie zagrać. Czy tym razem posłuchacie też czegoś "dla ludzi"? :)

Napisano

Wszystko jest dla ludzi, ale różni ludzie mają różne portfele :) Odsłuchy są tam, gdzie ktoś otwiera przed szajką drzwi i, myślę sobie, dobrze, że mieliśmy okazję posłuchać sprzętów z różnych półek. W tych spotkaniach chodzi przecież o dobrą zabawę i towarzystwo :) Przynajmniej tak mi się wydaje. 

Przed chwilą, halik napisał:

Niestety Gniezno nie będzie mogło pojawić się na zlocie (ja i waldek). Sprawa przykra , losowa.  Przepraszamy.

Ooo, szkoda wielka :( Mam nadzieję, że uda się następnym razem. Będziemy o Was myśleć! 

Napisano (edytowany)

Na gardło denaturat dobry podobno, dla towarzystwa się przemęcze 😋 

Ale przywiozę wiśniówkę z własnych wiśni myślę że zadziała wyśmienicie 😉

Edytowano przez Dedal75
Napisano
1 godzinę temu, Redakcja AUDIO napisał:

Odsłuchy są tam, gdzie ktoś otwiera przed szajką drzwi i, myślę sobie, dobrze, że mieliśmy okazję posłuchać sprzętów z różnych półek. W tych spotkaniach chodzi przecież o dobrą zabawę i towarzystwo :) Przynajmniej tak mi się wydaje. 

Rozumiem że otwarcie drzwi przed "szajką" to jednak możliwość prezentacji/reklamowania przez dany salon użytkownikom całego zestawu optymalnie dobranego w danej akustyce, co przekładając sie na forum, rozpowszechni info na temat świetnej konfiguracji trafiajacej w gust (np. Większości), pieczołowicie wyszukaną przez specjalistów w tejże dziedzinie. 🤔

Napisano
22 godziny temu, Dedal75 napisał:

Ale przywiozę wiśniówkę z własnych wiśni myślę że zadziała wyśmienicie 😉

Pomysł dobry-ale to tylko przed salonem lub po odsłuchach, w drzwiach wykrywacz procentów 💪 

Co do sprzętów do posłuchania: na początek w głównej sali 2 topowe integry Accuphase  w klasie A oraz AB, czyli E-800 oraz E-5000, do tego odtwarzacz CD/SACD model DP-570 i kolumny podłogowe Dynaudio Confidence 30, później inne podłogówki-trochę mniejsze Boenicke W11 SE i może coś jeszcze.

Tańszy sprzęt-w sali odsłuchowej, tam będą kolumny podstawkowe i lampa.

Pozdrawiam