Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Tu się nie ma co okazywać prawdą, bo akurat tego konkretnego Pegazusa nie można kupić na allegro i nie może go kupić byle kto. Ataki zostały potwierdzone przez specjalistów i tylko polskie służby mogły ich dokonać. Zresztą z jakiegoś powodu Izrael odmówił nam dalszej współpracy, a przypomnijmy, że dane pobierane przez Pegazusa muszą zostać przetworzone u nich. Gdyby coś takiego wyszło w USA, to wybuchłyby zamieszki, a rząd podałby się do dymisji. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Dziku, ja o tym wiem. Ale są odpowiednie komisję i sądy do takich spraw. Szkoda, że już nie w naszym kraju. A tak na marginesie. To Ty czasem nie miałeś u nas perma? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Ja też o tym wszystkim wiem, ale tragedia polega na tym, że metodami formalnoprawnymi próbuje się walczyć z ludźmi, którzy już dawno postawili się ponad prawem, kontrolując prokuraturę, służby i w - póki co - niewielkim stopniu też sądy. Dlatego właśnie opozycja, gdyby miała jaja, zablokowałaby siłą obrady komisji, na której przeszło LEX TVN, a potem obrady sejmu. Innymi słowy, to już nie jest czas na używanie słów "rzekomo", "wszystko na to wskazuje" czy "sprawę trzeba wyjaśnić". Jaki koń jest każdy widzi i zarówno politycy, jak i media, powinni zacząć z tą władzą realnie walczyć, a nie de facto wpisywać się w jej grę pozorów. To że ja jestem jakiś Dzikiem to są nikczemne pomówienia. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 2 minuty temu, Karaluch napisał: To że ja jestem jakiś Dzikiem to są nikczemne pomówienia. A raczej bardzo wysokie prawdopodobieństwo - zbliżone do 100%. Pozdrawiam Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Jestem bratem bliźniakiem Rene. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 17 minut temu, Karaluch napisał: Jestem bratem bliźniakiem Rene. Ohh Rene 😆 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Panowie patrzcie szerzej. To że PiS korzysta z każdych dostępnych środków nie znaczy że inni nie zrobiliby tak samo. Cała nasza klasa polityczna to jedna wielka mafia z ukladaami. Każda inna partia zrobiłaby to samo żeby utrzymać się u władzy. A myślicie że Izaleael czy USA nie szpieguje naszych polityków ?? Mają haki na niejednego głupka. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 24 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 24 minuty temu, Sqter83 napisał: Panowie patrzcie szerzej. To że PiS korzysta z każdych dostępnych środków nie znaczy że inni nie zrobiliby tak samo. Cała nasza klasa polityczna to jedna wielka mafia z ukladaami. Każda inna partia zrobiłaby to samo żeby utrzymać się u władzy. A myślicie że Izaleael czy USA nie szpieguje naszych polityków ?? Mają haki na niejednego głupka. No nie. To nie jest system zero jeden. Patrz na proporcje. Tu nie ma symetrii. Jedni sa źli ale inni wielokrotnie gorsi. O to chodzi. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Przez takie myślenie ja Twoje nigdy nie będzie u nas normalnie. Jaś ukradł jabłko a Staś worek jabłek którego nazwiesz złodziejem ? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 30 minut temu, Sqter83 napisał: Panowie patrzcie szerzej. To że PiS korzysta z każdych dostępnych środków nie znaczy że inni nie zrobiliby tak samo. Cała nasza klasa polityczna to jedna wielka mafia z ukladaami. Każda inna partia zrobiłaby to samo żeby utrzymać się u władzy. A myślicie że Izaleael czy USA nie szpieguje naszych polityków ?? Mają haki na niejednego głupka. Retoryka Pisu. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
slaw0001 Napisano 24 grudnia 2021 Autor Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 2 minuty temu, Sqter83 napisał: Przez takie myślenie ja Twoje nigdy nie będzie u nas normalnie. Jaś ukradł jabłko a Staś worek jabłek którego nazwiesz złodziejem ? A jakie sa konsekwencje dla sklepu? W oby przypadkach takie samo? Obu odrąbać po ręce? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Tak właśnie, PiS tak robi a ludzie się nabierają. Sama manipulacja i granie na emocjach. Przed chwilą, slaw0001 napisał: A jakie sa konsekwencje dla sklepu? W oby przypadkach takie samo? Obu odrąbać po ręce? Jeśli chodzi o polityków to wystarczyłoby po paluszku. 🧐 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Panowie, od tego są właśnie wolne, niezależne sądy, a nie my. Na tym to wszystko polega. Musimy być żetelnie poinformowani, przestępca musi być profesjonalnie złapany, a Sąd sprawiedliwie powinien osadzić. 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 To moje życzenie na nowy rok. Albo bardziej na najbliższe 10 lat. 😢 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) Mam nadzieję, że najpóźniej za 2 lata i mam cicha nadzieję, że obędzie się to w sposób demokratyczny. Myślę, że rok 22 będzie przełomem. Wszystko na to wskazuje. Szkoda tylko, że dostep do kiełbasy znów przeważy o zmianie kierunku... Edytowano 24 grudnia 2021 przez audiowit Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) 1 godzinę temu, Sqter83 napisał: Panowie patrzcie szerzej. To że PiS korzysta z każdych dostępnych środków nie znaczy że inni nie zrobiliby tak samo. Ale.... co? O_o Mam patrzeć szerzej, bo ktoś mógłby zrobić coś podobnego? Otóż nikt do tej pory się tak daleko nie posunął i nie ma powodów przypuszczać, że by się posunął. Zresztą co to w ogóle za logika "nie przesadzajcie, bo ktoś mógłby". Jest to absolutny skandal i w żadnym normalnym państwie coś takiego by nie przeszło. Edytowano 24 grudnia 2021 przez Karaluch Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 I co się zmieni jak wróci PO ? Według mnie ( nie nie jestem PiSioRem ) Młodzi z Platformy zaorają tą partię. Nie mają szans na wygranie wyborów. Są beznadziejni medialnie, stara szkoła PO miałaby dużą szansę wygrać z PiS. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) 4 minuty temu, soberowy napisał: I co się zmieni jak wróci PO ? Nie będą rządzić nami przestępcy, którzy wszystko mają za nic. Przecież niemal codziennie wybija jakieś szambo, które rząd PO by zmiotło. No ale nikt nie powiedział, że musi te wybory wygrać PO. Zgadzam się, że młode pokolenie tej partii i Trzaskowski to beznadzieja. Edytowano 24 grudnia 2021 przez Karaluch Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 5 minut temu, Karaluch napisał: Ale.... co? O_o Mam patrzeć szerzej, bo ktoś mógłby zrobić coś podobnego? Otóż nikt do tej pory się tak daleko nie posunął i nie ma powodów przypuszczać, że by się posunął. Zresztą co to w ogóle za logika "nie przesadzajcie, bo ktoś mógłby". Jest to absolutny skandal i w żadnym normalnym państwie coś takiego by nie przeszło. A nie pamiętasz jak za czasów PO policja weszła do biura gazety i szarpała się o laptopa z dziennikarzem ? Myślisz jakby mieli wtedy Pegasusa to by nie skorzystali ?? U nas to wygląda tak: Nienawidzę PiS to zagłosuje na Po Nienawidzę PO to zagłosuje na PiS Jak zmienić takie podejście ? 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nowy78 Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) 9 minut temu, Karaluch napisał: Nie będą rządzić nami przestępcy, którzy wszystko mają za nic. Przecież niemal codziennie wybija jakieś szambo, które rząd PO by zmiotło. Chyba zamiotło... Pod dywan Różnica pomiędzy obecnymi przestępcami, a poprzednimi jest taka, że ci pierwsi mówią "dawaj", a poprzedni brali cichaczem. Edytowano 24 grudnia 2021 przez nowy78 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Co oglądam jakiś wywiad ze Schetyną czy Neumannem to panowie już nie wiedzą jak mają się tłumaczyć za swoich młodszych kolegów. Poza tym skręcili za bardzo w lewo, ale to chyba na potrzeby totalnej opozycji. Czasami odnoszę wrażenie, że oni nie chcą powrócić do rządzenia, jakby wygodniej im było tu gdzie są obecnie. PiS ma na swoim koncie sporo wizerunkowych wpadek, PO w tym momencie nie powinna nic robić, spokojnie przeczekać do wyborów. Nie atakować rywala, nie szczuć społeczeństwa PiSem, nie podpinać się pod Martę L., nie biegać po granicy itp. Moje zdanie. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 (edytowany) 6 minut temu, Sqter83 napisał: A nie pamiętasz jak za czasów PO policja weszła do biura gazety i szarpała się o laptopa z dziennikarzem ? Myślisz jakby mieli wtedy Pegasusa to by nie skorzystali ?? Porównujesz użycie broni antyterrorystycznej do tego, że policja poszarpała się z tym szubrawcą Latkowskim? Nie wiem, jak można dać się tak zmanipulować. Edytowano 24 grudnia 2021 przez Karaluch Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Jak to ktoś powiedział, tamci jedli ośmiorniczki a teraz ośmiornica zjada nas. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Karaluch Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Przypomnijmy, że te podsłuchy były nielegalne, a w samych rozmowach poza bluzgami i paroma szczerymi stwierdzeniami nie padło nic szczególnie szokującego. Przypomnijmy, że Chlebowski za jakieś rozmowy przy cmentarzu wyleciał z polityki, a wcześniej tłumaczył się na konferencji prasowej ocierając pot z czoła. Przypomnijmy, że Nowak wyleciał z polityki za zegarek. Obie te sytuacje przy takim Obajtku czy Mejzie to śmieszne pierdoły. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 24 grudnia 2021 Udostępnij Napisano 24 grudnia 2021 Można się spierać ze sobą o różnice światopoglądowe. Ale na chwilę obecna polityka zaszła za daleko, społeczeństwo za bardzo się wkręciło w ten spór. Polacy są tak skłóceni przez propagandę medialną, która robi im kasę. Każdy ma swój rozum i umie wyciągnąć wnioski z tego co sprzedają nam media i politycy. Polityka ok, ale w granicach zdrowego smaku i bez tej nienawiści do siebie Polacy. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts