Kraft Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Muzyczne podsumowanie rządów PiS. de47f2e0-739f-436f-b146-40312a04af53.mp4 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 1 minutę temu, tomek4446 napisał: Jarek mówił , że to nie sprawiedliwe , bo miał koalicję przeciwko sobie. Chwilę mi zajęło zrozumienie, że nie mowa o @Kraft 🙃. Telewizji nie mam. Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 (edytowany) 11 minut temu, Asia napisał: Choćby tym, że co trzeci głosujący nie wziął karty referendalnej. Brawo brak demokracji i prawa wypowiedzenia się. Milionom ludzi namącono w głowach 😑 z czego tu się cieszyć... ale ważne żeby politycy mogli robić to co chcą bez patrzenia na naród. Karpie się cieszą z nadchodzącej wigilii... Edytowano 15 października 2023 przez marcinmarcin Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 7 minut temu, Asia napisał: Co tam, Jacku @maxredaktor, ja się cieszę choćby przez chwilę. Choćby tym, że co trzeci głosujący nie wziął karty referendalnej. A także tym, że nareszcie ludzie się zaktywizowali i chcą mieć wpływ. To prawda, w referendum (sprawdziłem TVP info, fuj) ponoć wzięło 40 proc. głosujących. Więc nie przejdzie. Ja się generalnie też cieszę, ale chciałbym się cieszyć znacznie dłużej, niż tylko kilka godzin. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 @marcinmarcin nie zrozumiałam co masz na myśli. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: Brawo brak demokracji i prawa wypowiedzenia się Właśnie demokratycznie naród postawił na swoim i nie wziął udziału w tym tworze zwanym "referendum". 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Przed chwilą, DiBatonio napisał: Właśnie demokratycznie naród postawił na swoim i nie wziął udziału w tym tworze zwanym "referendum". Czyli odebrał sobie prawo głosu.... ktoś to teraz niestety wykorzysta... Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 2 minuty temu, marcinmarcin napisał: Brawo brak demokracji i prawa wypowiedzenia się. To nie tak. Ludzie nie brali udziału w idiotycznej kampanii pisu nazwanej referendum i zrobionej za ICH , a nie partii pieniądze. Sorry, ale jak ktoś pyta " czy opluć Tuska raz , czy może dwa razy ? " to na co liczy ? 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Jeśli zeczywiscie nie udało się to referendum to jest to jeszcze większy sukces demokracji niż wygrana demokratycznej opozycji. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 3 minuty temu, Asia napisał: @marcinmarcin nie zrozumiałam co masz na myśli. Cieszenie się z nieważności głosu narodu jest dość naiwne. Ktoś tego potrzebował i to skrzętnie wykorzysta. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Znaczy, że ludzie jeszcze potrafią myśleć. 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 (edytowany) Prawo i Sprawiedliwość - 33,5 proc. /178 / Koalicja Obywatelska - 31,4 proc./155/ Trzecia Droga - 13,9 proc./63/ Nowa Lewica - 9,8 proc./38/ Konfederacja - 7,7 proc./25/ Bezpartyjni Samorządowcy - 2,2 proc.; Polska Jest Jedna - 1,3 proc.; Inne komitety - 0,2 proc. — takie wyniki exit poll podała Ogólnopolska Grupa Badawcza. Edytowano 15 października 2023 przez Asia Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 (edytowany) 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: Czyli odebrał sobie prawo głosu.... Jakiego głosu? Bardziej idiotycznych i tendencyjnych pytań nikt inny by nie wymyślił niż miłościwie nam panujący od 8 lat. Edytowano 15 października 2023 przez DiBatonio 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 3 minuty temu, tomek4446 napisał: Sorry, ale jak ktoś pyta " czy opluć Tuska raz , czy może dwa razy ? " to na co liczy ? A było tam takie pytanie, czy nie przeczytałeś karty? Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: Cieszenie się z nieważności głosu narodu jest dość naiwne. Ktoś tego potrzebował i to skrzętnie wykorzysta. Cieszę się, owszem. Czy jestem naiwna? Może. Urządzanie referendum w wybranych przez siebie tematach, tendencyjne pytania, tak dobrane i sformułowane, że odpowiedź może być tylko jedna? Pomijanie w referendum ważnych kwestii, które przeorały ten kraj? Demokracja? Naprawdę? 6 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Fragment ciekawego komentarza Michała Szułdrzyńskiego z "RP": "Wynik Platformy jest chyba najmniejszym zaskoczeniem. Dostała mniej więcej tyle, ile pokazywały sondaże. Ale dzięki wynikowi 3D i Lewicy (trochę słabszy wynik 8,6 proc niż pokazywały badania) Donald Tusk może już poważnie myśleć o tworzeniu nowego rządu, który będzie sprzątał po ośmiu latach PiS. Opozycja wygrała z przeciwnikiem bardzo poważnym. W tej kampanii PiS zaprzągł cały aparat państwowy, łącznie z funduszami spółek skarbu państwa, do tego, by te wybory nie były w pełni równe ani uczciwe. Tym większe jest więc zwycięstwo opozycji. Ale teraz, w niedzielę wieczorem, wciąż dwa pytania są fundamentalnie ważne. Po pierwsze, czy w wynikach, które będą spływały z kolejnych komisji wyborczych utrzyma się przewaga opozycji. Po drugie zaś – jeśli opozycja będzie miała większość – czy PiS odda władzę. Słowa Jarosława Kaczyńskiego w wieczór wyborczy, że „mogą być jeszcze ciekawe wydarzenia” brzmią złowieszczo". Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Referendum wiązało by poniekąd ręce PO, a to niewygodne... więc rozegrano Polaków jak małe dzieci... 1 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Marcin, rozumiem, że jesteś rozgoryczony wynikami ale nie rozumiesz chyba w jakim celu zostało wymyślone to konkretne referendum. Miało nas skłucić. Nie udał się na szczęście fortel. Jestem naprawdę podbudowany frekwencją. Ludzie zrozumieli, że ich głos jest ważny i bez ich głosu ciemne czasy się nie skończą. 2 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 Referendum miało tylko na celu zrobienie kampanii PiSowi jak zwykle chcieli straszyć ludzi migrantami (których sami najwięcej sprowadzili do Polski w tym wielu nielegalnie) i pluć na opozycję. Ale opluli tylko siebie. Naród ma już dość tej mowy nienawiści... Czy będzie lepiej? Może nie, ale gorzej jak za PiS już być nie może taka ot nadzieja :). Ja tylko czekam co z tymi biedaczka mi z TVP hehehe. Zapewne mało będzie rozliczeń grubych ryb, ale i kilka płotek warto zobaczyć jak się będzie miotać bez wody 4 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 1 minutę temu, marcinmarcin napisał: A było tam takie pytanie A były tam pytania : - czy chcesz zmienić przepisy aborcyjne ? - czy chcesz nauki religii w szkołach ? - czy chcesz zwiększenia nakładów i restrukturyzacji służby zdrowia ? - czy chcesz stabilizacji podatkowej ? - czy chcesz powrotu standardów kwalifikacji w zatrudnianiu w służbie dyplomatycznej ? - czy chcesz apolitycznej telewizji publicznej ? to tak na szybko. 4 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 3 minuty temu, marcinmarcin napisał: Referendum wiązało by poniekąd ręce PO, a to niewygodne... więc rozegrano Polaków jak małe dzieci... No rozegrano Cię przez te 8 lat hehehe już w najbliższej przyszłości dowiesz się o tymże nowej TVP :).💪👍 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 (edytowany) 13 minut temu, marcinmarcin napisał: Referendum wiązało by poniekąd ręce PO, a to niewygodne... więc rozegrano Polaków jak małe dzieci... Możesz napisać w jakiej kwestii? Bo tak jak rozgrywa i dyma od lat Polaków PiS nikt inny wcześniej na taką skalę tego nie robił. Edytowano 15 października 2023 przez DiBatonio Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 1 minutę temu, Wing0 napisał: No rozegrano Cię przez te 8 lat hehehe już w najbliższej przyszłości dowiesz się o tymże nowej TVP :).💪👍 Kogo rozegrano sam się dowiesz wkrótce... 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 (edytowany) @marcinmarcin do karpia mnie jeszcze nikt nie porównał. Zamilkłam. 😄 Edytowano 15 października 2023 przez Asia literówka 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmarcin Napisano 15 października 2023 Udostępnij Napisano 15 października 2023 4 minuty temu, audiowit napisał: Marcin, rozumiem, że jesteś rozgoryczony wynikami ale nie rozumiesz chyba w jakim celu zostało wymyślone to konkretne referendum. Miało nas skłucić. Nie udał się na szczęście fortel. Nie jestem rozgoryczony - sami się o to prosili, ale z 2 strony przeraża mnie fakt że aż tak łatwo ludzi zmanipulować. I nie mówię tu akurat o wyborcach PIS 5 minut temu, Wing0 napisał: których sami najwięcej sprowadzili do Polski w tym wielu nielegalnie) Nomem omen na stronach Wyborczej są dane i statystyki kogo PiS "sprowadził" Ale rozegrano to politycznie po mistrzowsku ze strony byłej opozycji 1 1 Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts