MariuszZ Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Panowie oczyściłem ciekawie zapowiadający się temat z kilkunastu nic nie wnoszących nierzadko obraźliwych wpisów. Pozdrawiam. 5 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 8 godzin temu, kaczadupa napisał: Potem są już tylko Accu, Gryfy i Levinsony. Wolałbym kupić domek nad jeziorem. Tia, chyba malutką działkę 😁 Jako laik w temacie, powiem tylko jedno. Strasznie mnie to wszystko dziwi. To, czyli wieczne kupowanie, testowanie, zmienianie sprzętów audio. Jeśli komuś to sprawia przyjemność, to spoko, fajnie, ale naprawdę nie szkoda Wam na to czasu? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Co tam czasu, bardziej pieniędzy 😀 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 (edytowany) Na świeży słuch są kolejne wnioski. Wbudowany w Coplanda przetwornik jednak ustępuje dynamiką, atakiem Qutestowi. Qutest gra chyba jaśniej (nie jestem na 100% pewien) , zrywniej, z twardszym atakiem na niskich tonach (na 100% jestem pewien). Edytowano 26 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 2 godziny temu, MMarek napisał: Co tam czasu, bardziej pieniędzy 😀 . E tam, pieniędzy. Pieniądze się zawsze zarobi, ale z czasem jest właśnie problem, wiecznie go mało 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 (edytowany) 25 minut temu, J4Z napisał: A poznawanie się z nowymi sprzętami to przygoda nie strata czasu! 😡 Zwłaszcza, gdy wokale są tak piękne jak w Coplandzie, za średnicę - czapki z głów, można się zatracić. Muzyka płynie ale nie jest to potężny wodospad jak z "supernaimem 3" czy trochę mniejszy jak z Cyrusem i9XR a spokojnie płynąca, przeźroczysta rzeka. Nie ma tej brutalnej siły wodospadu. Edytowano 26 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 49 minut temu, J4Z napisał: A poznawanie się z nowymi sprzętami to przygoda nie strata czasu! 😡 Czy na pewno 😏? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 6 minut temu, seba3002 napisał: Czy na pewno 😏? Uwaga! Trochę złośliwości... A czy codzienne przesiadywanie i skakanie po wszystkich forach audio włącznie z "fejsami" to nie taka sama strata czasu? Na tym proponuję zakończyć te niczego do tematu wątku nie wnoszące mądrości. Z góry dzięki. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 (edytowany) 27 minut temu, DiBatonio napisał: Adam, ale czy potrzebujesz wodospadu w twoim niewielkim pokoju?. Nie lepiej cieszyć się z muzyki płynącego strumyka? Ma być przyjemnie wciągajaco, a nie walące się ściany od siły wodospadu. 😉 Tak i nie, jak zawsze Jacku. RHCP, RATM, Audioslave czy Ltj Bukem itp. jednak dla naim, zwłaszcza z ATC7 którym dobrze robi uderzenie na basie. Seal, Birdy, Anette Akvik itp. oraz Jazz ładniej mi gra na Coplandzie. Nie będzie euforii, gdy dokonam wyboru. A już z pewnością stwierdzenia, że wybrałem "najlepsze". Edytowano 26 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 @DiBatonio grasz na forum luźnego cwaniaczka, który wszystko wie i szydzi z innych. Został odkopany Święty GRAAL i Twoja karierę na tym forum szlag trafił. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Mając 45l. mam wrażenie, że jeszcze jestem za młody na Coplanda ale już za stary na Naima 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 21 minut temu, kaczadupa napisał: Mając 45l. mam wrażenie, że jeszcze jestem za młody na Coplanda ale już za stary na Naima Adam, blagam Cie przestan, bo ja mam kilka "oczek" wiecej. I co? Mam sie Naima pozbyc??? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Stachu, niczego się nie pozbywaj. Jak gra dobrze to lepiej nic nie ruszać. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 (edytowany) 30 minut temu, kaczadupa napisał: Mając 45l. mam wrażenie, że jeszcze jestem za młody na Coplanda ale już za stary na Naima No i już marudzisz. A miałeś pięknego Heg… tfu, przepraszam, Cyruska i9. Trzeba było z nim zostać Edytowano 26 marca 2022 przez lpomis Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 (edytowany) 47 minut temu, soberowy napisał: @DiBatonio grasz na forum luźnego cwaniaczka, który wszystko wie i szydzi z innych. Został odkopany Święty GRAAL i Twoja karierę na tym forum szlag trafił. Hahahaha.... Kareierę? Na tym forum? Naprawdę? Czy wy zawsze gdzie się pojawię musicie zaznaczyć swoją obecność jak kundel, naszczać na kogoś jak na drzewko oznaczając swój teren? Kolejny raz próbujecie zepsuć komuś wątek, tylko dlatego, że ja w nim piszę. Może zacznijcie z Adamem rozmawiać o Coplandzie? Żałosne... Adam sorry, sam widzisz. Spadam, chyba nie pogadamy @kaczadupa Edytowano 26 marca 2022 przez DiBatonio 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 1 minutę temu, lpomis napisał: No i już marudzisz. A miałeś pięknego Heg… tfu, przepraszam, Cyruska i9. Trzeba było brać Jak posłuchasz CSA 70 to mnie "przeprosisz" za te słowa. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 tak jest , jak gra i nam się jeszcze podoba, to po co dolewać do choroby natręctw jeszcze gonitwę w audionirwanę... mnie żona wyleczyła właśnie z kupna nowego streamera i cieszę się z zaoszczędzonych tysi, moja malina po aktualizacji śmiga jak się patrzy... 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 2 minuty temu, kaczadupa napisał: Jak posłuchasz CSA 70 to mnie "przeprosisz" za te słowa. Adam, ile Ty masz w koncu opar kolumn? 😉 Może do każdej dobierz inny wzmacniacz i będziesz miał nirvanę na której Tobie zależy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
stach_s Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 3 minuty temu, MarcKrawczyk napisał: tak jest , jak gra i nam się jeszcze podoba, to po co dolewać do choroby natręctw jeszcze gonitwę w audionirwanę... mnie żona wyleczyła właśnie z kupna nowego streamera i cieszę się z zaoszczędzonych tysi, moja malina po aktualizacji śmiga jak się patrzy... To moze jakas impreze zorganizujesz za zaoszczedzone fundusze??? 😜 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 1 minutę temu, DiBatonio napisał: Adam, ile Ty masz w koncu opar kolumn? 😉 Może do każdej dobierz inny wzmacniacz i będziesz miał nirvanę na której Tobie zależy. Nr 1 są niepokonane na zawodowych ringach ATC sm7. Są jeszcze Dynie X14, już pokonane heh. A w planach piękne, delikatne dziewczę z Francji - JMR Lucia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 @stach_s, ok! ale po wielkim poście.... a tak serio, to myślałem o dobrych rowerach dla starszego państwa... ale jak @seba3002 i @lpomis zorganizują następne spotkanie to mogę przywieźć verdiego i gato, i poczekać na dokonanie linczu na moim zestawie, abym nie miał już tak dobrego o nim zdania ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Tak. Też fajne. Wolę 7 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 26 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 26 marca 2022 Są "prawdziwsze" , tak ogólnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 23 minuty temu, kaczadupa napisał: Nr 1 są niepokonane na zawodowych ringach ATC sm7. Są jeszcze Dynie X14, już pokonane heh. A w planach piękne, delikatne dziewczę z Francji - JMR Lucia. To Ty potrzebujesz 3 wzmacniaczy. 😉 No mówiłem, że dostałbym na łeb 😁 Ale kibicuje i może w końcu coś kupisz na stałe, tak na dłużej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 26 marca 2022 Udostępnij Napisano 26 marca 2022 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Są "prawdziwsze" , tak ogólnie. Ciekawe. Bo jak czytałem ten wątek to też od razu zacząłem się zastanawiać, jak zabrzmiałyby ATC scm11 z Coplandem. I druga rzecz, która mnie nurtuje - czemu wciąż trzymasz Dynaudio? Zdaje się, że już ich nie lubisz? To chyba nie jest przejrzyste, napowietrzone granie z żywymi wokalami, którego szukasz? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts