Kraft Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Nie chodziło mi o konkretną markę, rodzaj sprzętu czy użytkownika. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Luzik, chciałeś pokazać, że podjąłeś dobrą decyzję. Kto wie, może masz rację... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 1 godzinę temu, kaczadupa napisał: W sieci jest sporo wpisów, że model 70 jest bardziej udany od 100. Potwierdzają to też pracownicy salonów Topa Może być, bo ostatnio mi proponowali wypożyczenie CSA150, a nie 100. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 (edytowany) Sprzedawca ogólnie będzie polecał sprzęt droższy. W sklepach audio pewnie obowiązuje najniższa krajowa plus premie. Normalna sprawa. Moja Kobieta sprzedaje markowe "patrzałki" , im droższe sprzeda tym więcej do wypłaty "nagrody" dochodzi. Chociaż takie uogólnienie może być też krzywdzące. Jak na ironię, Pan od którego kupiłem (prawie bo decyzji cały czas brak) Naima powiedział mi krótko - najlepszy stosunek brzmienie/cena z trzech integr Naima ma najtańszy 5si... Edytowano 30 marca 2022 przez kaczadupa 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 15 minut temu, kaczadupa napisał: Sprzedawca ogólnie będzie polecał sprzęt droższy Hmmmm…. To dlaczemu nie zaproponowali Passa, albo Hegla H590😉 Passa i tak będę chciał kiedyś posłuchać u siebie, a nuż podejdzie 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Posłuchasz u siebie Passa i potem będzie problem z powrotem na Moona... Po co Ci to? Gra ładnie, nie ruszać. To powinno być pierwsze przykazanie audiofila. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Dobra. Decyzja podjęta. Wygrał audiofilsko gorszy za wykop i wyjątkową namacalność. Będę żałował, więc jak ktoś poluje na nowego SN3 to niech już się zapisuje w kolejkę na priv. Zamykamy temat. Dziękuję wszystkim za dyskusję... . . . ... i do następnego bracia melomani i audiofile... cdn. 1 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 A więc witaj po raz kolejny w klubie Naima. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 30 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 30 marca 2022 48 minut temu, MMarek napisał: A więc witaj po raz kolejny w klubie Naima. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 Jack Nicholson, ma taką minę jak by się żegnał. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 30 marca 2022 Udostępnij Napisano 30 marca 2022 2 godziny temu, kaczadupa napisał: Posłuchasz u siebie Passa i potem będzie problem z powrotem na Moona... Joe Passa zawsze warto posłuchać. Keith Moon to inny instrument i estetyka, ale miał cios. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 23 godziny temu, kaczadupa napisał: Dobra. Decyzja podjęta. Wygrał audiofilsko gorszy za wykop i wyjątkową namacalność. Będę żałował, więc jak ktoś poluje na nowego SN3 to niech już się zapisuje w kolejkę na priv. Zamykamy temat. Dziękuję wszystkim za dyskusję... . . . ... i do następnego bracia melomani i audiofile... cdn. Adam, i jak gra naim? Czy może jednak rzutem na taśmę wygrał copland 😉? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2022 Naim dalej nie rozpakowany. A Copland gra. Na marginesie, miałem parę miesięcy wcześniej praktycznie nowe demo SuperNaita od Q21 i potem zdemolowane, rozegrane demo z Horna. Nowy SN3 gra bez niskich tonów i z mocno wypchniętym, męczącym środkiem. Rozegrany dostaje potężną ilość mięsistych, dynamicznych niskich tonów i przestaje jazgotać na średni. Wypakowanie teraz "mojego" nowego SN3 nic by mi w sumie nie dało a i salon na wieść o możliwym zwrocie kazał nie otwierać tylko odesłać tak jak przyjechał, co zrozumiałe. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lpomis Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 (edytowany) Cierpienie, utrapienia i bóle naczelnego Męczennika forum ciągle trwają 😢 Adam, wspieramy! Przecież Ty się wykończysz. Edytowano 31 marca 2022 przez lpomis 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 A ja myślałem, że decyzja juz zapadła 🙂. Może rzuć monetą. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 31 marca 2022 Autor Udostępnij Napisano 31 marca 2022 (edytowany) Wojtek wypożycz Coplanda csa 70 i posłuchaj chociaż 1 (jeden) dzień a zobaczysz co z Tobą zrobi ten klamot. Wtedy wrócimy do rozmowy i też będziesz potrzebował wsparcia duchowego i finansowego Edytowano 31 marca 2022 przez kaczadupa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 (edytowany) Pisaliście na tyle sugestywnie, że jutro (a właściwie już dziś) o 16:30 mam umówioną randkę w sopockim Top Hi-Fi z Coplandem. Na początek odsłuch na miejscu z jakimiś łagodnymi kolumnami, żeby sprawdzić, czy je rozrusza grając rocka. Jeśli tak, to w kwietniu postaram się o wypożyczenie do domu. Edytowano 31 marca 2022 przez RoRo Odpowiadając na post bezpośrednio po nim nie ma sensu cytować go w całości... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 31 marca 2022 Udostępnij Napisano 31 marca 2022 2 godziny temu, lpomis napisał: Cierpienie, utrapienia i bóle naczelnego Męczennika forum ciągle trwają 😢 Adam, wspieramy! Przecież Ty się wykończysz. ... a potem i tak będziesz żałował, jak po sprzedaży swojego Cyrusa 8.2 😉 Powodzenia w szukaniu właściwego wzmacniacza! Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 Dnia 26.03.2022 o 09:20, Rafał S napisał: Akurat w tamtym kontekście napisałbym oddzielnie, bo chodzi o zaprzeczenie "za długo" a nie o pojedynczy przysłówek (synonim "wkrótce"). "Możesz się jeszcze pobawić na dworze, tylko nie za długo, bo niezadługo będzie obiad." Podobny przykład to sławna historycznie " nie cała / niecała". "Wbrew przewidywaniom list zajął mu nie całą stronę, lecz niecałe pół." Pozdrawiam. Nie rozumiem niecałe pół. Pół to pół nie ma mniejszych połówek tudzież większej połowy, niecałych połówek. Połówki, pół jest zawsze równe, jednakowe. Pozdrawiam 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 7 godzin temu, 1Ender napisał: Nie rozumiem niecałe pół. Pół to pół nie ma mniejszych połówek tudzież większej połowy, niecałych połówek. Połówki, pół jest zawsze równe, jednakowe. Rozumiem, Przyjacielu, żeś z obcej ziemi, pewnikiem z Danii, skoro ku Coplandowi myśli swe mimowolnie kierujesz. Spieszę by zapoznać Cię z arkanami naszej mowy. Racz postępować według instrukcji poniższej. 1. Coplanda CSA70 nabądź. Strona tophifi.pl pomocna Ci będzie. 2. Wzmacniacz rzeczony na pól przekrój nożem długim i ostrym. 3. Sprawdź, czy połowy takie same są. Mogą nie być, gdyż Coplandowi symetrii brak w sposób rażący. 4. Weź jedną z połówek i gniazdo wybrane wyłamać z niej spróbuj. Od optycznego zacznij, jako że dźwięk po optyku lichy jest i niemiły uszom naszym. 5. To, co otrzymasz, niecałą połową Coplanda będzie. 6. Stanowczym bądź, zwrotu złota żądając przed upływem dni czternastu. Na brak symetrii się powołaj, o niepoprawnej konstrukcji świadczący. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 Wiem, że to mało profesjonalne ale patrząc na urokliwe zdjęcia ze Skandynawii odnajduje się ten klimat w brzmieniu Coplanda CSA70. Głupie? Pewnie tak a jednak nie sposób uciec od takiego porównania Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 (edytowany) Veni, vidi, audivi. CSA 70 akurat się zepsuł. Średnio to świadczy o firmie Copland. Posłuchałem CSA 100. Ogólnie pozytywnie, chociaż przez cały czas zastanawiałem się, ile słyszę wzmacniacza, ile ProAków, a ile akustyki zaadaptowanego pomieszczenia. Jeśli chodzi o wybrzmienia i kontrolę, to jest tak, jak pisaliście. Jest dość szybki, nie ma ani nadmiernego rozmycia / zmiękczenia ataku gitarowych riffów, ani suchości. A głównie to mnie interesowało. Na pewno rozważę wypożyczenie 70-tki do domu, jak już wróci z serwisu. Jeśli zagra jeszcze ciut ostrzej / bardziej wyraziście od 100-tki, to kto wie. Natomiast tych ProAków nie chciałbym mieć w domu - zupełnie nie moje granie. Za mało basu jak na tak duże pomieszczenie, dominacja góry i średnicy nad dołem. Sama jakość basu na wysokim poziomie. Ogólnie, mimo łagodnych przyjemnych sopranów, brzmienie bardzo analityczne, studyjne - za bardzo, jak dla mnie. Poza tym, miałem wrażenie, jakby małe monitory miały problem z wyprowadzeniem dużej ilości dźwięku przy gęstej muzyce. Za to, kiedy tylko aranżacje się rozrzedzały, to kolumny popisywały się detalami. Sprzedawca twierdził, że dobrze zgrywają się z Coplandem i że to co słyszę, to niemal idealna równowaga tonalna. Ja miałem jednak wątpliwości. Duży plus za klimat odsłuchu. Okazało się, że mamy ze sprzedawcą dość zbieżne gusta i po godzinie, kiedy już poskakaliśmy po moich płytach i wciąż było trochę czasu, poleciała "dwójka" Free i odpłynąłem słuchając Paula Rodgersa i spółki. Rodgers niemal zmaterializował się w salonie. Akurat w tym ProAki okazały się wyjątkowo dobre. Edytowano 1 kwietnia 2022 przez Rafał S 4 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 1 kwietnia 2022 Autor Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 17 minut temu, Rafał S napisał: CSA 70 akurat się zepsuł No nie.... On się nie zepsuł tylko ktoś go musiał zepsuć Ogólnie czytając to czego szukasz to moim zdaniem nie Copland. On na 100% nie ma "rockowego" basu. Same niskie tony bardzo czytelne, szybkie i z pewnością nie miękkie (mówię o modelu 70 bez żadnych lampek w środku). Ale od konkretnego kopa są inne piece, np. ten co u mnie leży obrażony w paczce. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 20 minut temu, Rafał S napisał: Ogólnie pozytywnie, chociaż przez cały czas zastanawiałem się, ile słyszę wzmacniacza, ile ProAków, a ile akustyki zaadaptowanego pomieszczenia. 20 minut temu, Rafał S napisał: Na pewno rozważę wypożyczenie 70-tki do domu Natomiast tych ProAków nie chciałbym mieć w domu - zupełnie nie moje granie. Skąd Rafał wiesz, że to, co Ci się podobało w brzmieniu pochodziło od Coplanda, a to, co nie od PrAców? A może tym, co chciałbyś zabrać do domu było... pomieszczenie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 1 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 1 kwietnia 2022 3 minuty temu, kaczadupa napisał: Ale od konkretnego kopa są inne piece Od konkretnego kopa są moje Canto, wzmacniacz ma je tylko poprowadzić. Sol II też sam z siebie nie ma dużego dołu. Akurat pod tym względem Copland powinien być trafiony. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts