Piotr Sonido Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 Tu chyba nowa o dwóch róznych systemach. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 19 godzin temu, rms.pl napisał: Mieliśmy dwa subwoofery Perlistena D15s i D215s, ale tylko do obejrzenia, dodatkowo metraż Skyboxa jest dla nich zdecydowanie za mały do odpowiedniego grania. Konfigurowaliście Perlistena S7T z D215s? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rms.pl Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Dnia 4.11.2022 o 09:05, Adi777 napisał: Konfigurowaliście Perlistena S7T z D215s? Jeszcze nie konfigurowaliśmy, jest to u nas nowa marka i subwoofery przyszły świeżo przed AVS, więc nawet nie było czasu na to. Przy okazji zapraszam do obejrzenia naszej foto-wideo relacji z wystawy 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rokownik Napisano 27 listopada 2022 Udostępnij Napisano 27 listopada 2022 Dnia 31.10.2022 o 18:08, Dragonium napisał: Trzeci wybór najbardziej realny to STX Atom. To najlepszy dźwięk tej wystawy do 10kpl. Granie wyborne mimo głupiego pomysłu jakim było podłączenie tych fantastycznych kolumn do wyjątkowo budżetowego wzmacniacza tj Yamaha S501. Wykonanie Atomów jest poprostu perfekcyjne, załączyłem zdjęcie. Uwagę zwraca również fakt. że tylko STX (o ile się nie mylę pokazuje na wystawie przekrój czyli nic nie ukrywa, jak zapewniali panowie z obsługi. Na stronie firmy pojawiły się szczegóły techniczne tych kolumn, cena i dostępne kolory (nazwy kolorów). Startują od 9999 zł. za komplet. Ma ktoś jeszcze po AVS jakieś uwagi, przemyślenia, odczucia nt grania tych kolumn? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Nie śledziłem wszystkich wpisów więc może już to gdzieś było ale zajrzałem do dawno nie odwiedzanego przeze mnie Szymona i przeczytałem jego wrażenia po wizycie na AVS`22. Ciekawe doświadczenia, które warto przeczytać mając własny obraz tamtejszych prezentacji i jakieś pojęcie o sprzęcie audio. @Kraft specjalnie dla Ciebie jako "obiektu" marantzowych przytyków wklejam na zachętę do poczytania szymonowych wywodów screeen`a. Wg Szymona na tle całej konkurencji za "góry kasy" ten zestaw wypadł przyzwoicie. Szkoda, że nie mogłem być i ocenić 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 6 godzin temu, MariuszZ napisał: @Kraft specjalnie dla Ciebie jako "obiektu" marantzowych przytyków wklejam na zachętę do poczytania szymonowych wywodów screeen`a. Mariusz, wspomniane przytyki to zjawisko psychologiczno-socjologiczne. Marka jest w nich nieistotna;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) Miałem to nieszczęście, że jak byłem w tym pokoju to marantz grał z tymi polskimi szerokopasmowcami i grało to fatalnie. Cube audio czy coś w tym stylu? A to był wogole marantz? Nie zwróciłem uwagi. Ea3 w stosunku do Ea2 krok do przodu. Edytowano 11 marca 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Kraft, nie wiesz co by było, gdybyś miał Gryfa zamiast Marantza więc możesz się mylić. Tylko co to by było za forum audio bez swoich legend... Dobrze, że jest Marantz Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) 11 minut temu, kaczadupa napisał: Kraft, nie wiesz co by było, gdybyś miał Gryfa zamiast Marantza więc możesz się mylić. Nie mylę się. Gdybym miał Gryfa to nie byłbym ja i to nie byłaby moja historia. Edytowano 11 marca 2023 przez Kraft 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) 48 minut temu, audiowit napisał: Miałem to nieszczęście, że jak byłem w tym pokoju to marantz grał z tymi polskimi szerokopasmowcami i grało to fatalnie. Witek, cała Twoja wiedza o graniu Marantza ma podobny rodowód? Edytowano 11 marca 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Nie, znam starego Marantza I widzę jak na przestrzeni lat następowała degradacja jakości produktow marki. Stąd to moje uprzedzenie. A jeśli chodzi o ten konkretnie pokój, to zwróciłem uwagę na szerokopasmowki, które kiedyś chciałem kupić, nie patrzyłem na elektronikę. I tyle wyniosłem z tego pokoju więc nie przypisuj mi czasem, że słyszałem Marantza z słabymi kolumnami i stąd mój osad. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 minutę temu, audiowit napisał: widzę jak na przestrzeni lat następowała degradacja jakości produktow marki. Stąd to moje uprzedzenie. Widzę, że przede wszystkim uprzedzenie. Bo tam wcale nie grał Marantz;). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Podobno cały szoł mają wymalować taką farbą 🤪 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 50 minut temu, Kraft napisał: Nie mylę się. Gdybym miał Gryfa to nie byłbym ja i to nie byłaby moja historia. Całkowicie zapomniałem o Drugim Prawie Krafta a ono faktycznie wyklucza posiadanie Gryfa skoro można mieć za ułamek jego ceny to samo tylko bez nazwy Gryphon. I ostanie pytanie wyciągające dla Kaczejdupy: - jaki masz numer w dzienniku? - nr 24 - siadaj, pała! Ps. Pozdrawiam Pana Tarabasza, nauczyciela geografii z mojego liceum. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Miałem to nieszczęście, że jak byłem w tym pokoju to marantz grał z tymi polskimi szerokopasmowcami i grało to fatalnie Szymon odniósł się do grania "sonusów" z elektroniką marantza, a ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że 90% zestawów zostało zrównanych przez niego z poziomem podłogi. Nawet chwalone przez Ciebie Magico A5 okazały się niewystarczające do odtwarzania fortepianu i klasyki. Wybredny gość z tego Szymona 😎 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) 5 minut temu, MariuszZ napisał: Szymon odniósł się do grania "sonusów" z elektroniką marantza, a ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że 90% zestawów zostało zrównanych przez niego z poziomem podłogi. Nawet chwalone przez Ciebie Magico A5 okazały się niewystarczające do odtwarzania fortepianu i klasyki. Wybredny gość z tego Szymona 😎 Zależy co akuracik mają do sprzedania to gra dobrze, a reszta do bani ;). Wszędzie są układy i układziki :). Ahhhh Marantz to był mój pierwszy poważniejszy wzmacniacz. Edytowano 11 marca 2023 przez Wing0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 25 minut temu, MariuszZ napisał: Szymon odniósł się do grania "sonusów" z elektroniką marantza, a ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że 90% zestawów zostało zrównanych przez niego z poziomem podłogi. Ku pamięci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 6 minut temu, Kraft napisał: Ku pamięci. Heheh podniosła chwila." Ku chwale "powinno być Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 @MariuszZ na tym zdjęciu stoją monitorki Sonusa/model Electa„trzeciej” generacji, prawda? Czy ktoś z kolegów miał kiedykolwiek, jakikolwiek „kontakt” słuchowy z wcześniejszymi Electami? To mega trudne, jak mi się zdaje, by próbować opisać brzmienie, bez „odniesienia” jakimi są zastana akustyka, rodzaj wzmocnienia, źródło itp Ale, czy ktoś wie, jak strojone były te wcześniejsze Electy? Co tam się „rzuca” na samym początku odsłuchu. Czego tam nie słychać? Itp Często widzę te monitorki na marktplaats.nl i przecieram oczy ze zdziwienia z uwagi na ceny. „Dziś” stoi para „zarezerwowana” za około 3tys €. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 2 godziny temu, Kraft napisał: Widzę, że przede wszystkim uprzedzenie. Bo tam wcale nie grał Marantz;). No to mówię przecież, że chyba nie marantz. Słyszysz, co chcesz usłyszeć. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: @MariuszZ na tym zdjęciu stoją monitorki Sonusa/model Electa„trzeciej” generacji, prawda? Czy ktoś z kolegów miał kiedykolwiek, jakikolwiek „kontakt” słuchowy z wcześniejszymi Electami? To mega trudne, jak mi się zdaje, by próbować opisać brzmienie, bez „odniesienia” jakimi są zastana akustyka, rodzaj wzmocnienia, źródło itp Ale, czy ktoś wie, jak strojone były te wcześniejsze Electy? Co tam się „rzuca” na samym początku odsłuchu. Czego tam nie słychać? Itp Często widzę te monitorki na marktplaats.nl i przecieram oczy ze zdziwienia z uwagi na ceny. „Dziś” stoi para „zarezerwowana” za około 3tys €. Te nowe Electy ponoć są bardzo dobre. Ciekawe czy wynika to faktycznie z tego że grają tak jak wyglądają czy jednak jadą na fali popularności. Starsze słyszałem I wersję kilka razy dłuższe odsłuchy i uważam że są w wielu aspektach znakomite. Teraz pytanie skoro nowe są za 3 tysiące niedługo po ich wydaniu to co jest lepsze? Te nowe, czy te stare które 30 lat po wydaniu chodzą w podobnej cenie... Ostatnio były w Danii w super okazji 8 tys zł w Polsce kupić poniżej 11-12 tysięcy raczej nie ma szans. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 godzinę temu, AudioTube napisał: @MariuszZ na tym zdjęciu stoją monitorki Sonusa/model Electa„trzeciej” generacji, prawda Tak. Druga generacja ma nieco inny front i przetwornik co widać na zdjęciu poniżej. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) Ja znam wszystkie odsłony EA. Przy SF Extrema wszystkie EA wypadają blado. 4 godziny temu, MariuszZ napisał: Szymon odniósł się do grania "sonusów" z elektroniką marantza, a ja chciałem tylko zwrócić uwagę, że 90% zestawów zostało zrównanych przez niego z poziomem podłogi. Nawet chwalone przez Ciebie Magico A5 okazały się niewystarczające do odtwarzania fortepianu i klasyki. Wybredny gość z tego Szymona 😎 Nie wiem czy sobie przypominasz ale też zjechałem ubiegłoroczne Avs. Czy Magico nie wystarczały do słuchania klasyki? W/g mnie wystarczały. Czy były idealne? Pisałem, że można by je troszkę doświetlić. Ale na tle wszystkich zestawów na Avs w akustyce, umówmy się, niedoskonałej, wyróżniały się i może nawet zamieniłbym się na Kudosy ;). Edytowano 11 marca 2023 przez audiowit Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 godzinę temu, audiowit napisał: Przy SF Extrema wszystkie EA wypadają blado. Czterokrotna różnica w cenie. Blado bym nie powiedział. Mogą być niższej klasy, ale te kolumny blade Witku nie są. Nie do każdej muzyki, ale grają pięknie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts