Adi777 Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 (edytowany) 33 minuty temu, seba3002 napisał: Takie za 7k też 🙄? No, nazwa zobowiązuje 😄 PS Które Genelec? Edytowano 3 listopada 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 A procentowo na AVS bardziej wam się podobało granie systemów z piecykami lampowymi czy tranami? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Przed chwilą, kaczadupa napisał: czy tranami? A były tam jakieś 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Przypomniał mi się dowcip z dzieciństwa. Przychodzi chłopczyk do apteki - Sprzedaje pani tran? - Tak - Ty świnio 2 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 3 listopada 2022 Udostępnij Napisano 3 listopada 2022 Jeśli chodzi o procenty, to wolę whiskey niż tran… 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 23 godziny temu, audiowit napisał: Piotrek zakładaj kolejny temat. Jeśli to będzie dłuższą relacją, to warto. Ciekaw jestem czy podzielasz moje odczucia. Nowy temat? Nie zjedzą mnie? Juz widze że podzielam w kilku kwestiach 21 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: ale wtedy nie miałem jeszcze kolumn FM 15 i grałem na Canto Two od studio 16HZ... One i Grand kojarze ale Two nie. To było coś pośrodku? 20 godzin temu, ROBIXXX napisał: Masz rację, nie nie moje video, szkoda że nikt nie był z jakiejś redakcji hiend i nie nagrał tego dla innych nie mogących tam być, z dobrym dźwiękiem i obrazem,. Pozdrawiam Juz jest wiele filmów na YT wszystkie raczej mierne. Ale wejścia nabijają. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 3 godziny temu, Piotr Sonido napisał: One i Grand kojarze ale Two nie. To było coś pośrodku? Kole 2017 takie cuś wypuścili na morelu i SB acoustic… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr Sonido Napisano 4 listopada 2022 Udostępnij Napisano 4 listopada 2022 Okej, Wstępnie po fotkach wyglądają jak ONE. Czym się różniły? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Ile to kosztuje z kanału Audio Szkoła A ile to kosztuje Ceny niektórych sprzętów zwalają z nóg, wstawiam bo nie wiem czy ktoś widział ten materiał, a jeżeli widział to pominie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 (edytowany) 40 minut temu, ROBIXXX napisał: Ile to kosztuje z kanału Audio Szkoła A ile to kosztuje Ceny niektórych sprzętów zwalają z nóg, wstawiam bo nie wiem czy ktoś widział ten materiał, a jeżeli widział to pominie. Oglądam właśnie. Jeden Pan mówi że sprzedał 9 par kolumn przez ileś tam lat. O to chyba chodzi żeby sobie ustalić cenę np 80 tys euro za monobloki gdzie wkład materiału jest w granicy kilku tysięcy zł no może kilkunastu. Znaleźć tych kilku jele...gości co kupią i każdy zadowolony. Może to źle o mnie świadczy, ale kurcze jeszcze jakieś marki z renomą które w audio są od 40 lat mają potężne zaplecze produkcyjne, testowe, badawcze oki, ale jakieś manufakturki które są kilka lat w branży dowalają ceny z tyłka całkiem (pomijam w tym wpisie jakość użytych elementów kupionych jako półprodukty...) Im dłużej w tym siedzę tym bardziej zastanawiałem się o co tu kurcze chodzi... Dobrze że jest sprzęt używany. I jeszcze ta kobieta... Producent kabli audio...kable to sobie można w ziemi zakopać, PRZEWODY kobieto przewody :))) Edytowano 5 listopada 2022 przez Wing0 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
terracan1929 Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 (edytowany) 25 minut temu, Wing0 napisał: Oglądam właśnie. Jeden Pan mówi że sprzedał 9 par kolumn przez ileś tam lat. O to chyba chodzi żeby sobie ustalić cenę np 80 tys euro za monobloki gdzie wkład materiału jest w granicy kilku tysięcy zł no może kilkunastu. Znaleźć tych kilku jele...gości co kupią i każdy zadowolony. Mówił,że system kosztuje 2 miliony...kolumny specjalne, impedancja specjalna etc....także szacuję ,ze kolumienki wyceniają na kilkaset tysięcy zł za parę. I te kilkaset tysięcy razy 9 par daje nam kilka milionów zł. No i za te kilka milionów zł przytulonych w kilka lat, można sobie siedzieć na pupie i kolejne projekciki robić.... 25 minut temu, Wing0 napisał: I jeszcze ta kobieta... Producent kabli audio... ALe projektant KABLI jest też architektem, więc.....kable musza być świetne takie....kompunujące się z lokalną zabudową..... Edytowano 5 listopada 2022 przez terracan1929 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 5 listopada 2022 Udostępnij Napisano 5 listopada 2022 Na serio kompletnie mnie nie boli ile ktoś wydaje kasy na zachciewajki, ale skąd takie ceny heheh skąd? Kiedyś pracowałem w firmie sprowadzającej właśnie muszle klozetowe po kilkanaście- kilkadziesiąt tysięcy zł zaprojektowane we Włoszech z tamtejszego marmuru, może ten zimny kamień na zadku robił jakąś różnicę nic mi do tego że ktoś to kupuje. Dziwią mnie tak zwyczajnie te kwoty 30 tyś euro, 200 tyś zł za co hehe za co? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ROBIXXX Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Nowa unitra z VS2022 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Bosze.... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 17 minut temu, ROBIXXX napisał: Nowa unitra z VS2022 Przełączniki "hebelkowe" - cudo Mlaśnięcia po przełączeniu już chyba nie ma... (ale w tym hałasie ciężko usłyszeć czy trzask jest z mlaśnięciem ) Trzymam kciuki żeby im się udało Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 26 minut temu, ROBIXXX napisał: Nowa unitra z VS2022 Chaba za dużo naprodukowali budów 30 lat temu, ja miałem wzmacniacz Altus V600, niewiele się zmienił od tego czasu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 50 minut temu, audiowit napisał: Bosze.... Czemu? Co jest nie tak z tym sprzętem? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Gdybym ja przejoł taki brand ( nie markę) to nie bazowałby na sciemach o polskiej elektronice z lat 70tych. Pierwsze co bym zrobił, to odciąłbym się gruba kreską. Nawet potraktował bym to jako chwyt reklamowy. " Nie wracajmy do lat smuty" " Tym razem na światowym poziomie" " Unitra XXI century" Oglądając ten filmik aż się otrząsnołem. Meblościanka, pawlacz, bylejakość, szarość, nijakość. Jeszcze te podpowiedzi, żeby zmieniać kolor podświetlenia z pilota... Mamy kilka znakomitych marek i jestem pewien, że Unitra do nich nie dołączy. A już napewno nie w takim wydaniu. Brak nowoczesnego podejścia, pozwolenie na publikowanie takich żenujących filmików, powrót do komuny. Do czego wracać? do jednego przyzwoitego gramofonu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Witek. Jedni wolą ciepło i blask od lampy elektronowej inni podświetlenia LED nie niszcz marzeń Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 Już nie powiem ze ta rozmowa wyglądała jak dyskusja 3 magister, Inżynier, docent na temat budowy nowego bloku z płyty równie dobrze jak w latach 70 tylko płyty będą innego koloru. Nie jasnoszare, tylko ciemnoszare. Michał, ja rozumiem. To trzeba wrócić do lat 60tych a najlepiej 30tych. Ewentualnie jakiś Jubilat ale to już tranzystor chyba. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 A ja jestem pewny że grupa docelowa to nie wyczynowcy z forów audio 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 6 listopada 2022 Udostępnij Napisano 6 listopada 2022 A dlaczego niewyczynowcy nie mogą wymagać choćby minimum dobrego brzmienia? No przecież też placà i często są to ciężej zarobione pieniądze niż tych co mają kasę. Może czas trochę bardziej krytycznie spojzec na to co się nam chce wcisnąć? Oczywiście, nie wiemy co to za brzmienie bo pokazano nam obudowy... z radośnie poruszającymi się wycieraczkami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Agnieszka Zabłocka - Gasek Napisano 7 listopada 2022 Autor Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Dnia 6.11.2022 o 09:27, ROBIXXX napisał: Nowa unitra z VS2022 Wdziałam na Audio Video Show tą Unitrę na żywo. Wygląda to nieźle (tak w stylu vintage). Ale jak to gra to się dopiero okaże. W sumie fajnie, że ktoś chce reanimować starą polską markę. Zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 Nic nie wyjdzie, to nie wypał, jak znajdzie się paru nabywców to mogą odtrąbić sukces. Jak to mówią ... Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 7 listopada 2022 Udostępnij Napisano 7 listopada 2022 34 minuty temu, Bogusław Kożyczkowski napisał: Nie wchodzi się dwa razy do tej samej rzeki. Chyba trzy. Unitra już raz była reaktywowana. Jako zrzeszenie producentów robili słuchawki, kolumny i wzmacniacze. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts