Wito76 Napisano Niedziela o 15:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:09 19 minut temu, Klaudia Skala Audio napisał: Będę również za rok My pewnie też. 😀 A powiedz nam Klaudio, skąd taki oryginalny lub raczej odważny pomysł, by zestawić wasze kolumny z jakby nie patrzeć bardzo budżetową elektroniką? Dosyć niespotykany zabieg, zwłaszcza na targach. W zaciszu domowym to większość z nas ma różne mezaliansy, ale słuchamy tego tylko my i nasze domowe hostessy 😀. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia Skala Audio Napisano Niedziela o 15:24 Udostępnij Napisano Niedziela o 15:24 (edytowany) 20 minut temu, Wito76 napisał: My pewnie też. 😀 A powiedz nam Klaudio, skąd taki oryginalny lub raczej odważny pomysł, by zestawić wasze kolumny z jakby nie patrzeć bardzo budżetową elektroniką? Dosyć niespotykany zabieg, zwłaszcza na targach. W zaciszu domowym to większość z nas ma różne mezaliansy, ale słuchamy tego tylko my i nasze domowe hostessy 😀. Brat przez wiele lat testował rożne sprzęty i klasa D poprostu wypada bardzo dobrze. Cytując go "znam elektronikę, która jest lepsza, ale kosztuje 100 tys. zł. " W zeszłym roku wzmaczniacz budził wiele kontrowersji, w tym roku już mniej. Hegel też zagrał w 2023, oczywiście znajdą się tacy, którzy stwierdzą, że było na nim lepsze brzmienie, ale taki był cel na ten rok pokazać, że nie trzeba wydawać ogromu pieniędzy na elektronikę. A sensem tego pokoju były kolumny, które w większości są oceniane bardzo dobrze, o czym można poczytać. Edytowano Niedziela o 15:30 przez Klaudia Skala Audio 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano Niedziela o 17:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 17:09 6 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: Ja wtedy słuchałem z baudio A ja myślałam, że ze mną 🤦🏻♀️😜. 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Niedziela o 18:06 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:06 52 minuty temu, Asia napisał: A ja myślałam, że ze mną 🤦🏻♀️😜 Bosze, te kobiety jak zawsze sprowadzą cię do parteru, a tak się starałem i znowu wyszedłem na buraka… 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano Niedziela o 18:26 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:26 @MarcKrawczyk Stary , ja mam to na co dzień w robocie. Koleżanki zadają mi pytania , na które po prostu nie ma dobrej odpowiedzi. Każda rozmowa to jak spacer po polu minowym One się z tym rodzą ! A na domiar złego uświadomiła mi to ,nie kto inny, tylko , ta Pani co to Cię właśnie sprowadziła do parteru. Nie , będę pocieszał , zapewne to jeszcze nie koniec 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano Niedziela o 18:29 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:29 2 godziny temu, Klaudia Skala Audio napisał: o czym można poczytać Cześć, Zainteresowanie kolumnami Skali było i jest. One po prostu grają dobrze i nawet tani wzmacniacz nie jest w stanie popsuć ich brzmienia. Osobiście zachęcam wszystkich do posłuchania gdy nadarzy się okazja. Warto. Moje wspomnienie z zeszłorocznej wystawy 😉 Pozdrawiam. M 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano Niedziela o 18:45 Udostępnij Napisano Niedziela o 18:45 (edytowany) 20 minut temu, tomek4446 napisał: Pani co to Cię właśnie sprowadziła do parteru. Nie , będę pocieszał , zapewne to jeszcze nie koniec A mówiłeś, że zupki chińskie Ci robią. Powoli się rozkręcają. Niedługo to Ty będziesz im robił. 🤣 Edytowano Niedziela o 18:47 przez Rega 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Guzeppe Napisano Niedziela o 22:09 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:09 7 godzin temu, Klaudia Skala Audio napisał: Wiem, że branża wydaje się raczej męska, ale zdarzają się kobiety, które nie są hostessami na targach. Byłam w zeszłym roku jak i w tym wspierając brata, który jest producentem Skala Audio. Będę również za rok i nie w charakterze hostessy, ponieważ kobiety też kochają muzykę na dobrym sprzęcie audio i się nim interesują 😉. Uuu to na starcie strzeliłem gafę przypisując Ci rolę hostessy. A tyle się napisałem o braniu pod uwagę obecności specjalistek z branży na targach... Zaraz sobie wymyślę jakąś pokutę... 6 godzin temu, Klaudia Skala Audio napisał: Brat przez wiele lat testował rożne sprzęty i klasa D poprostu wypada bardzo dobrze. Cytując go "znam elektronikę, która jest lepsza, ale kosztuje 100 tys. zł. " W zeszłym roku wzmaczniacz budził wiele kontrowersji, w tym roku już mniej. [...] A sensem tego pokoju były kolumny, które w większości są oceniane bardzo dobrze, o czym można poczytać. Nie chcę się tutaj wymądrzać, ale może warto rozważyć wykorzystanie np. jakiegoś lampowca, aby odebrać argumenty malkontentom nielubiącym klasy D. Wszelkie kompaktowe urządzenia, których miałem okazję słuchać, chwalące się imponującą mocą, a opierające swoje wzmocnienie o taki czy inny scalak, miały tendencję do "darcia japy" w mniejszym lub większym stopniu. Przez darcie japy mam na myśli dobitny akcent położony na częstotliwości, gdzie rezydują wokale, saksofon albo trąbka. No i właśnie takie wrażenie odnosiłem słuchając tub Skala. Może tak powinno być, a ja po prostu jestem przyzwyczajony do brzmienia kopułek tekstylnych, które wszystko łagodzą, a może klasa D dawała o sobie znać. Na tegorocznym AVS podczas wstępu poprzedzającego granie z hornów Avantgarde Acoustic Trio G3 wspomniano, że zaletą konstrukcji kompresyjnych jest możliwość stosowania wzmacniaczy lampowych o niskiej mocy. Przekonywano, że im wyższa moc wzmacniacza, tym trudniej znaleźć urządzenie o ładnej "barwie"/"brzmieniu" (pamięć zawodna, więc mogę niedokładnie cytować), a tym częściej pojawia się agresywność, która maskowana jest przez inne konstrukcje głośników, ale wyraźnie podkreślana przez horny. Można oczywiście zakładać, że w słowach tych był częściowo marketing mający promować prezentowany akurat sprzęt, jednak przyznać muszę, że ostatnią rzeczą, której bym mógł się doszukać w brzmieniu płynącym z zestawu Avantgarde i lampowców Kondo, była jakakolwiek natarczywość. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Niedziela o 22:26 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:26 8 minut temu, Guzeppe napisał: Przez darcie japy mam na myśli dobitny akcent położony na częstotliwości, gdzie rezydują wokale, saksofon albo trąbka. No i właśnie takie wrażenie odnosiłem słuchając tub Skala. Może tak powinno być, a ja po prostu jestem przyzwyczajony do brzmienia kopułek tekstylnych, które wszystko łagodzą, a może klasa D dawała o sobie znać. Podstawowe częstotliwości wokalu (pomijam wysokie "c" i sybilanty) są na ogół w zakresie średniotonówki (oczywiście wszystko zależy od cięcia na zwrotnicy) więc tutaj chyba rodzaj tweetera sam w sobie ma mniej do powiedzenia. Obstawiałbym raczej konkretne strojenie albo właśnie typ wzmacniacza. Ale może wypowiedzą się osoby bardziej kompetentne. W każdym razie, u mnie te same kolumny (np. moje obecne Confidence 20) umiały zagrać dobitną górną średnicą z jednym wzmacniaczem i nieco spokojniej z innym. Kable też potrafiły co nieco podkreślać lub tonizować. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klaudia Skala Audio Napisano 14 godzin temu Udostępnij Napisano 14 godzin temu 21 godzin temu, Guzeppe napisał: Uuu to na starcie strzeliłem gafę przypisując Ci rolę hostessy. A tyle się napisałem o braniu pod uwagę obecności specjalistek z branży na targach... Zaraz sobie wymyślę jakąś pokutę... Nie chcę się tutaj wymądrzać, ale może warto rozważyć wykorzystanie np. jakiegoś lampowca, aby odebrać argumenty malkontentom nielubiącym klasy D. Wszelkie kompaktowe urządzenia, których miałem okazję słuchać, chwalące się imponującą mocą, a opierające swoje wzmocnienie o taki czy inny scalak, miały tendencję do "darcia japy" w mniejszym lub większym stopniu. Przez darcie japy mam na myśli dobitny akcent położony na częstotliwości, gdzie rezydują wokale, saksofon albo trąbka. No i właśnie takie wrażenie odnosiłem słuchając tub Skala. Może tak powinno być, a ja po prostu jestem przyzwyczajony do brzmienia kopułek tekstylnych, które wszystko łagodzą, a może klasa D dawała o sobie znać. Na tegorocznym AVS podczas wstępu poprzedzającego granie z hornów Avantgarde Acoustic Trio G3 wspomniano, że zaletą konstrukcji kompresyjnych jest możliwość stosowania wzmacniaczy lampowych o niskiej mocy. Przekonywano, że im wyższa moc wzmacniacza, tym trudniej znaleźć urządzenie o ładnej "barwie"/"brzmieniu" (pamięć zawodna, więc mogę niedokładnie cytować), a tym częściej pojawia się agresywność, która maskowana jest przez inne konstrukcje głośników, ale wyraźnie podkreślana przez horny. Można oczywiście zakładać, że w słowach tych był częściowo marketing mający promować prezentowany akurat sprzęt, jednak przyznać muszę, że ostatnią rzeczą, której bym mógł się doszukać w brzmieniu płynącym z zestawu Avantgarde i lampowców Kondo, była jakakolwiek natarczywość. Nie obrażam się za hostessę 😉, nie jestem też specjalistą, uznajmy, że jestem wsparciem 😉. A w imieniu Skala Audio bardzo dziękujemy za wszystkie opinie, spostrzeżenia i uwagi dotyczące brzmienia naszych nowych kolumn. Dzięki temu możemy je udoskonalić, na czym nam najbardziej zależy. Nie spoczywamy na laurach, rozwijamy się. Zobaczymy jakie kolumny pojawią się za rok i co będzie je napędzać 😁. Pozdrawiam Klaudia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts