Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 884 tematów w tym forum

• 9 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 720 wyświetleń
  1. Zestaw Stereo pod pc 1800 zł 1 2 3

• 67 odpowiedzi
    • 13,6k wyświetleń
    • 39 odpowiedzi
    • 7,7k wyświetleń
    • 50 odpowiedzi
    • 17,2k wyświetleń
  2. Odklejony panel

• 0 odpowiedzi
    • 663 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 666 wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 3,6k wyświetleń
  3. Głośniki multiroom

• 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  4. Cocktail Audio X14 lub?

• 3 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  5. Pioneer N30 i N30AE

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
  6. Kolumny do Cyrus One 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 12,4k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 5,2k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 19 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
  7. PianoCract 470 + B&W 607

• 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  8. Czy to dobre połączenie?

• 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  9. Stereo do 6 500 pln

• 1 odpowiedź
    • 959 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 904 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  10. Wzmacniacz do Focal Chorus 816V

• 4 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  11. Test Yamaha RN803D 1 2 3 4 15

• 365 odpowiedzi
    • 170k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Tomek, NIE przekonałeś mnie:(
    • No , wiesz ? Mikrofon musi się zwrócić   Roman lepiej nie jest , jest inaczej  
    • @majkel74 Michał, w jednym mniejszym 12” mam driver za 700 złotych, w innym o wiele większym subie już 4000. Skrzynie, robota, lakier itd wpływają na cenę.   Różnica w rozciągnięciu duża, poza tym żadna. Dlaczego taki driver a nie inny, dlaczego wielkość powinna być dostosowana, to zagadki/wiedza/doświadczenie/pomiary tych którzy je konstruują. Ale nawet „najlepszy” subwoofer bez zmanipulowania energii w miejscu odsłuchu warty śmietnika.    Wojtek użył słowa równomierność, w punkt. „Górki” 10-15 dB, „doliny” na conajmniej 10dB jak widać wyżej mają ogromny wpływ na calutkie pasmo. Zanim wygasi, to resztę zaleje. Czego nie dosłyszymy, to resztę uwypukli. Często niekorzystnie.  
    • Możesz sobie nazywać , ale niestety pchasz się do wora z tymi co nie słuchali, a mają najwięcej do napisania na ten temat, więc Twojego wpisu nie ma co brać  na poważnie.   Ile razy mam wymieniać swój set up, widać jak bardzo skrótowo śledzisz wątek, wystarczy przeklikać kilka stron, poza tym w czym Ci to pomoże? Zauważyłem, że jest tu jakiś dziwny trend oceniania użytkownika po swojej konfiguracji co jest wręcz kabaretowo-groteskowe.   Mam dla Ciebie kolejną petardę na zakończenie kariery Quebonafide stworzył musical i ostatnią płytę PÓŁNOC / POŁUDNIE, która jest kapitalna i rozbiła streamingi w PL  tak samo jak jego dzieło artystyczne dostępne na canal + lub na jakiś lewych stronkach do obejrzenia , polecam płytę dość oryginalna w rapowym świecie oraz show bo jest po prostu genialne w każdym aspekcie, przede wszystkim wizualnym i muzycznym oraz lirycznym,  jednym słowem wow!    Obecnie krążą plotki o wypuszczeniu Neumann kh350 oraz Kh310 II, pojawiły się już pliki w systemie , więc jest to już raczej pewne, że kh350 dołączy do rodziny, więc będzie mój nowy nabytek.   Mało tutaj osób, które obcowały z takowym sprzętem i gościły gdzieś w studio, a szkoda może z czasem to się zmieni, sam chciałbym podyskutować o różnych konfiguracjach bez uszczypliwości osób nie mających o tym pojęcia - na ten moment zostaje  zagraniczne forum gdzie doskonale wiedzą jak dobre są to produkty.  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...