Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

18 022 tematów w tym forum

• 15 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
    • 86 odpowiedzi
    • 16,5k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
  1. Wieża + głośniki + CD

• 1 odpowiedź
    • 782 wyświetleń
  2. Szukam Yamaha mcr n470d

• 1 odpowiedź
    • 851 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  3. Zestaw stereo do sypialni

• 1 odpowiedź
    • 1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  4. Jaki wzmacniacz

• 20 odpowiedzi
    • 4,6k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 10 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  5. Co kupić do daca zamiast laptopa? 1 2

• 41 odpowiedzi
    • 12,1k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,4k wyświetleń
    • 18 odpowiedzi
    • 5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 4,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 861 wyświetleń
  6. Amplituner/Wzmacniacz + Kolumny

• 8 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Witam Szanowne Grono!    Z początkiem nowego roku będę mógł trochę wydać na wzmacniacz. Mój obecny system to: Node, Cyrus One, Diamondy 25 (tyle tytułem wstępu). Chciałbym zmienić wzmacniacz, mogę przeznaczyć 5-9 tysięcy. Będę celował w używany sprzęt (łatwiej będzie się rozstać jak nie spasuje) W przyszłości chciałbym Diamondy zmienić na Sonus Faber Sonetto III - bardzo mi się podobają:). Chciałbym pójść trochę na skróty, czy możecie zaproponować 2-3 pozycje które będą bezpiecznym wyborem i (mam nadzieję) odczuwalnie lepszym od Cyrusa. Wyprzedzając pytanie: "co mi nie pasuje?" - nie wiem - chciałbym po prostu lepiej! Przenosząc temat na motoryzację jeśli młokos który jeździ Cilo 1,0 przyszedłby się poradzić o auto to mój typ to BMW3, Golf, Corolla - w każdym będzie mu lepiej (nie mam nic do clio:), starszemu doradziłbym np Passata  Da się tak w audio . . . ? Bez "roboczodni" spędzonych na salach odsłuchowych ?  
    • W takich kombinacjach ja nie pomogę za dużo żonglerki z kablami 🤭 Kondycjoner sieciowy to kondycjoner sieciowy, a tak zwana listwa to zawsze bedzie listwa 😉   Właśnie o to chodzi, by się znosiły.  Jak z jednym masz za dużo jasnych i ostrawych wybrzmień, a z drugim mniej. To ładnie się moga znosić (uzupełniać) i masz plusy i minusy w jednym. To się nie gryzie, to się zazębia. 😁
    • Hej Jaki budżet przewidujesz na całość? Jak oceniasz na ucho akustykę tam obecnie? Jest olbrzymi poglos, czy nie aż tak?  Ogółem na pewno rozważałbym amplitunery z Dirac, który będzie przydatny.  Surroundy powinny być na poziomie uszu. Masz możliwość je tak powiesić? 
    • W dyszce na spokojnie się uda   Sprawdziłbym na pewno Dali Fazon, to bardzo fajny zestaw kolumn naściennych. Grają przyjemniejszym, pełniejszym dźwiękiem. Do tego postawiłbym na niewielki, ale mocny subwoofer. Przykładowo Velodyne MicroVee X. Niewielka konstrukcja, ze świetną kontrolą basu, a także dużą jego objętością dzięki podwójnym przetwornikom.  Jako amplituner przykładowo w/w Onkyo, może Marantz Cinema 70s jakbyś chciał wersję slim   W razie czego zapraszam do kontaktu i na odsłuchy, podziałamy  
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...