Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 569 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
  1. Wzmacniacz do 400zł

• 14 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
  2. Tonsil Altus 100a

• 0 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  3. Zamiana wzmacniacza

• 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 22 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  4. Głośniki + Wzmak

• 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. Wzmacniacze charakterystyki

• 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  6. wzmacniacz

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  7. JBL 9.1 problem

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,1k wyświetleń
    • 12 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  8. Nowi domownicy ;)

• 16 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  9. Problem z wyborem kolumn

• 13 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  10. Wzmacnicz do Tannoy M1

• 8 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  11. Marantz NA8005 vs NA6006

• 3 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 21 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  12. problem z CD

• 9 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  13. jakie głośniki?

• 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dziwne, bo jak porównuję specyfikacje to przy 8 ohm oba ampli podają 100 wat na kanał przy 2 kanałach, ale juź 6 ohm nr7100 - 220 wat przy jednym kanale, a rz30 juz tylko 170 wat równieź przy jednym kanale... Ogólny pobór mocy jest taki sam w obu amplitunerach, więc pomyślałem, że to jakiś błąd, ale sprawdziłem na 3 różnych stronach i wszędzie tak podają. Wychodziłoby na to, że przy 6 ohm rz30 sobie gorzej radzi od nr7100? Zainteresowało mnie to, bo sam mam kolumny 6 ohm, więc jeśli to prawda z tą różnicą w mocy to bardziej mi się opłaca nr7100 gdybym się zdecydował wziąć obkyo na testy. Jest ktoś w stanie to obalić lub potwierdzić?
    • Fakt. Jeśli grają tak jak wyglądają to muszą być rewelacyjne. Chyba przejadę sie kiedyś wkoncu do jakiegoś salonu audio póki pracuje w Warszawie by je zobaczyć i posłuchać na żywo. Choć kupić to pewnie ich nie kupię bo raz ze cena lekko zaporowa i po kupnie miałbym cholernego kaca moralnego, a dwa u mnie to służy głównie do filmów a tu Klipsche dają radę i nie widzę sensu ich wymiany. Jedyne co to wyglądałem te Pylony wygrywają. Są śliczne.
    • Ok gry nie są tu wyznacznikiem. Gram zazwyczaj w nocy więc używam słuchawek. W 2018 kupowałem swój obecny zestaw stereo od s4home który do dziś stoi w salonie i z którego jestem zadowolony. Systemu doradzał mi Piotr dopiero wczoraj wyczytałem że Piotr Sonido to ta sama osoba  Mam nadzieję i trochę liczę na to że ponownie Pan mi pomoże z wyborem.
    • A , jak to jest z ,, barwą ,, w końcówkach mocy ( w różnych klasach zasilania) Czy , to nie jest czysty prąd , moc ? A , za barwę odpowiadają głośniki ?  Nie wchodzę już w kable    
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...