Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 714 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 792 wyświetleń
  1. Onkyo 8270 podlaczenie suba

• 0 odpowiedzi
    • 679 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 502 wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  2. Onkyo 8820 - ?

• 3 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 669 wyświetleń
  3. onkyo 9355

• 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  4. Onkyo 9711

• 3 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  5. Onkyo a 8230

• 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 467 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 461 wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
  6. ONKYO A-3000 szum :-/

• 10 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 9,5k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 5,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. Onkyo A-8031

• 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
  8. Onkyo A-8220

• 4 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
  9. onkyo a-8270 vs nad 3020I

• 1 odpowiedź
    • 3,9k wyświetleń
  10. ONKYO A-8830 instrukcja

• 0 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 13,8k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  11. Onkyo A-9070

• 0 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Mam nadzieję, że Jarek nie zostawi suchej nitki na ATC i te dwie osoby, które z takim jadem, złośliwością i zaciekłością wypowiadają się również w tym wątku będą w końcu usatysfakcjonowane. Życzę im tego ale reszta należy już do Jarka. Ja nawet raz nie zapytałem się Jarka jak odbiera brzmienie ATC, to będzie tylko jego recka. I biorę na klatę każdy jej wynik bo dla mnie! ATC 7 są bardzo dobre w małym pokoju. Do tego raczej należy traktować to hobby jako zabawę bo sami widzimy, że nie ma jednego głośnika idealnego dla każdego i do wszystkiego.   A i te drogie głośniki wcale charakterem brzmienia się do siebie nie zbliżają a wręcz wydaje mi się, że producenci celowo chcą, żeby się wyraźnie różniły. Chociaż wszyscy oni jak jeden twierdzą, że to ich paczki grają najbardziej wiernie, pokazując muzykę jak na żywo. 
    • A, mogą, mogą. Bo każdy jest INNY i każdy preferuje inny rodzaj brzmienia i nikomu NIC do tego , co się nam podoba. No, ale to moja prywatna opinia i dlatego NIGDY nie polecam nikomu TEGO, lub innego sprzętu. Jedynie mogę coś zasugerować. Ty @Kraft, np preferujesz namacalną średnice, a ja co innego (nie tylko bas, jak większości mogłoby się wydawać). I czy przez to nie możemy się dogadać w innych tematach? To, że akurat tak wypadło, ze mam sprzęty wymienione przez Ciebie (custom, DIY, wintage lub inne egzotyczne), to przypadek. Zwyczajnie, nie było mnie stać na ,,wypasy,, z salonów. A, że z tych egzotyków , staram się wybierać perełki, to mam , co mam i .... nie narzekam, w przciwieństwie do wielu przerzucających setki i nie mogących trafić na ,,swój,, rodzaj brzmienia. 
    • Bas z małych ATC jest bardzo dobrze rozciągnięty, nie jest też ujednolicony, jest bardzo, bardzo szybki. To czego nie ma na tle większych głośników to mocnego uderzenia oraz nie gra tak tłusto!. Ale jeżeli chodzi o rozciągnięcie w małym pokoju ( pamiętajmy, że w małym pokoju ściany wzmacniają dół) to właśnie szybki i bez tłustości bas ATC zawsze wygra.    I proszę się nie sugerować pomiarami ze strony producenta  a poczytać w jakich warunkach mierzą swoje głośniki a potem jak to wypada w typowym pokoju.  Jak mają się pomiary ATC w Audio a jak u producenta ? No właśnie. Proszę zobaczyć też na pomiary ATC SCM 40 na stronie producenta a potem jak wygląda rozciągnięcie basu w pokojach domowych.   
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...