Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 641 tematów w tym forum

1. Jaki wzmacniacz ?

• 2 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  2. Wzmacniacz zintegrowany 5-8k

• 15 odpowiedzi
    • 7,1k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  3. Nowy wzmacniacz do Rocka, Metalu. 1 2

• 42 odpowiedzi
    • 15k wyświetleń
  4. Brzęczący Pioneer N-50AE

• 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 3,5k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 845 wyświetleń
    • 31 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,7k wyświetleń
  5. Stereo mieszkanie salon 22 m [10k]

• 20 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 13 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. DAC do stereo?

• 1 odpowiedź
    • 942 wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  7. Pierwszy zestaw stereo do 2k 1 2 3

• 50 odpowiedzi
    • 7,3k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  8. Bowers & Wilkins Cm8

• 7 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  9. Co się stało z wieżami na płyty CD?!

• 14 odpowiedzi
    • 6k wyświetleń
    • 42 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  10. Jaki amplituner? BT + USB

• 11 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 5,1k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń

• Ostatnie posty

• I to by było na tyle w kwestii 'pitolenia' 😛 Jak dla mnie, EOD.
    • Witam  Jakiś czas temu zmieniłem wzmacniacz na PRIMARE i35 Prisma. Z samego wzmacniacza jestem bardzo zadowolony. Obecne kolumny to Vienna Acoustic Haydn grand monitory. Miałem okazję posłuchać Audio physic classic 25 z PRIMARE i35 w salonie i bardzo mnie zaskoczyły na plus te kolumny. To co mnie zdumiało to przestrzeń , scena 3D. Po powrocie zacząłem się zastanawiać czy zostałem tylko zauroczony takim nowym graniem szczególnie jak się przeskakuje z monitorów czy po prostu AP c25 są świetnymi kolumnami.  Dzisiaj z kolei wróciłem z odsłuchów gdzie słuchałem ProAc D20R oraz zwykłą wersję bez wstęgi. Następnie posłuchałem jeszcze Elac 407 mk2. Z początku Elaci mi się podobały zwłaszcza jak słuchałem jazzu , blachy Trąbki, sax wybrzmiewało się świetnie. Ale przy wokalach czy rockowych nagraniach lub też tych gorzej zrealizowanych, momentami miałem wrażenie że góra była zbyt jasna dla mnie , brakowało mi pełniejszego wypełnienia ze średnicą.  Proac wersja bez wstęgi grała jaśniej ale pełniej niż Elac co mi się bardziej podobało . Na koniec jednak poprosiłem o przełączenie z powrotem na Proac ze wstęgą i góra jak dla mnie była lepiej zgrana z pozostałymi zakresami , wszystko było spójne , zdecydowanie jest to dźwięk który nie męczył i wiem że mógłbym słuchać godzinami podobnie jak moje Vienna.  Niestety nie miałem możliwości  porównać ze sobą w tym samym czasie AP C25 z Proac D20R .  Salon zaproponował że mogą ściągnąć Audio physic i wtedy będę mógł posłuchać obu w tym samym czasie a nawet sprawdzić je u siebie w domu. ProAc D20R co mi się podobało to ogólnie całość brzmienia , ładnie wybrzmiewają damskie wokale, zdecydowanie bardziej słodka średnica ,  gdzieś na forum czytałem o jakimś poluzowaniu basu i problemach z buczeniem. Z moim PRIMARE nic takiego nie zauważyłem . Pytałem o to również w salonie , sprzedawca używał ich prywatnie ponad rok i nic takiego nie zauważył. Obstawiam więc że problem mógł leżeć w akustyce pomieszczenia albo wzmacniaczu. Audio Physic Classic 25 to co mnie ujęło to niesamowita scena, 3 - wymiarowy dźwięk granie bardzo dynamiczne wydaje mi się że dobrze zgrane z PRIMARE który jest bardzo gładki i miał dobrą kontrolę nad basem. Środek inny niż w Proacach powiedziałbym że bardziej neutralny na pewno nie była to typowa gra środkiem . Co do basu było to dla mnie coś nowego tam jest po prostu subwoofer na dole z 8 calowym głośnikiem. I teraz nie wiem czy ten bas to właśnie taki jest charakterystyczny dla takiej konstrukcji czy może było go za dużo . W tym aspekcie jest mi najtrudniej się do tego odnieść. i tutaj po dosyć długim opisie celowo żeby przybliżyć temat, zwracam się do was z pytaniem o wasze doświadczenia  Proac czy Audio physic . A może jakieś inne modele Audio physic jak sitara 25 + można kupić używane za całkiem dobre pieniądze . Ktoś mógłby porównać Sitara 25 + do Classic 25 ?  pozdrawiam 
    • Też o tym myślałem. Którego Umika polecasz? Warto statyw kupić, czy to już przesada? Bo w końcu da się jakoś zamocować mikrofon w miejscu odsłuchowym na czas pomiaru metodą "chałupniczą". 
    • U mnie z Yamahą R-N 602 grał denon DCD 800NE. Podłączony optykiem grał  jaśniej niż podłączony do wejścia CD. Teraz podłączony do Marantza 40n nie ma juz takich dużych różnic w graniu, chociaż ciut cieplej jest po analogu.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...