Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 216 tematów w tym forum

1. Wzmacniacz do Dali 850

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  2. Kolce i podstawki

• 14 odpowiedzi
    • 5,7k wyświetleń
  3. Problem z DENONem

• 6 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  4. Interfejs Audio

• 2 odpowiedzi
    • 992 wyświetleń
  5. Dobry głośnik przenośny 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 9,2k wyświetleń
    • 35 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń
  6. Bowers & Wilkins

• 10 odpowiedzi
    • 3,8k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  7. Kolumny stereo salon 30m2

• 7 odpowiedzi
    • 5,8k wyświetleń
    • 9 odpowiedzi
    • 3,2k wyświetleń
  8. Jaki Denon do 700 zł.

• 4 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
  9. KRK RP 6 G3 + DACi?

• 5 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
    • 24 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  10. Pierwsze stereo max 5000 1 2

• 44 odpowiedzi
    • 7,4k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
  11. Pełny zestaw 3-4k zł

• 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,6k wyświetleń
  12. Wymiana CD i DAC

• 1 odpowiedź
    • 1,1k wyświetleń
    • 15 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  13. Co myślicie o NAD C388

• 11 odpowiedzi
    • 6,8k wyświetleń
  14. Kolumny do 15m/kw

• 4 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
  15. Najlepsze 5.1/5.2

• 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  16. NAD Model 60 1 2

• 25 odpowiedzi
    • 6,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• coraz częściej spotykam informację, że ktoś wyrwał nówkę sztukę w USA za 800 dolców, no mega cena, szczególnie dla nich, co do RZ-70 to zdaje się wciąż okolice 2.500 USD   @tomek72 tymczasem odpytałem w tej kwestii chatGPT, co prawda Rz-70 ale to to samo w tej kwestii : cyt: " W Onkyo RZ-70, presety (czyli profile ustawień) pozwalają na zapisanie różnych konfiguracji systemu audio, które można szybko przywołać w zależności od potrzeb. Jest to szczególnie przydatne w zaawansowanych amplitunerach AV, takich jak RZ-70, które oferują szeroką gamę opcji kalibracji i personalizacji. W przypadku tego modelu można zapisać trzy różne presety. Co można zapisać w presetach? Presety umożliwiają zapisanie różnych ustawień związanych z: Korekcją akustyki (Dirac Live): Różne profile kalibracji akustycznej pomieszczenia, np. na seans filmowy, muzykę lub wieczór gier. Możesz mieć profile zoptymalizowane dla różnych miejsc odsłuchu (np. główne miejsce siedzenia lub cała kanapa). Ustawienia equalizera (EQ): Możesz dostosować brzmienie do swoich preferencji, np. więcej basów do muzyki lub neutralne ustawienia do filmów. Konfiguracje głośników: Włączenie/wyłączenie konkretnych kanałów (np. tylne surround lub dodatkowe kanały sufitowe Atmos). Zmiana poziomów głośników, np. wzmocnienie subwoofera lub centralnego kanału. Źródła dźwięku: Każdy preset może być skonfigurowany z innym źródłem wejścia (np. Blu-ray, konsola, czy odtwarzacz muzyczny). Tryby dźwięku: Możesz wybrać różne tryby przetwarzania dźwięku, takie jak Dolby Atmos, DTS:X, czy Pure Audio, dostosowane do danego rodzaju materiału. Głośność i balans kanałów: Możliwość zapisania ulubionego poziomu początkowego głośności lub różnic w balansie między kanałami. Przykładowe zastosowania trzech presetów: Preset 1: Kino Domowe Optymalizacja dla filmów z aktywnym dźwiękiem przestrzennym Dolby Atmos. Subwoofer bardziej wyeksponowany, centralny kanał wzmocniony dla lepszego dialogu. Tryb obrazu przypisany do jakości kinowej. Preset 2: Muzyka Korekcja akustyczna Dirac Live zoptymalizowana pod kątem stereo. Aktywne tylko przednie kolumny i subwoofer. Tryb Pure Audio lub Direct dla maksymalnej jakości dźwięku. Preset 3: Gry Wyższy poziom głośności surround, by uzyskać bardziej immersyjny dźwięk. Ustawienia dla dynamicznych efektów i precyzyjnej lokalizacji dźwięków. Profil dedykowany dla krótszych opóźnień (low-latency mode). Jak zapisać i przełączać między presetami? Zapisywanie ustawień: Skonfiguruj amplituner zgodnie z preferencjami (kalibracja, tryby dźwięku, EQ, itp.). W menu głównym wybierz opcję zapisywania presetów i przypisz je do jednego z trzech slotów. Przełączanie presetów: Można to zrobić za pomocą pilota, aplikacji mobilnej Onkyo Controller, lub bezpośrednio na amplitunerze. Presety w Onkyo RZ-70 pozwalają na dostosowanie urządzenia do różnych scenariuszy użytkowania, co czyni amplituner jeszcze bardziej wszechstronnym i przyjaznym użytkownikowi. Jeśli potrzebujesz pomocy w skonfigurowaniu presetów, daj znać! "
    • A od czego one ważniejsze?
    • Ja korzystam ze streamingu tylko z Apple Music. Generalnie jak coś mnie mocno zarazi to kupuję CD lub winyl. Powiem tak, na chwilę obecną przez RZ50 jest całkiem spoko, powiedziałbym porównywalnie z CD, ale jak to w streamingu bywa większość jest remasterowana i trudno to porównać. Jeżeli chodzi o funkcjonalność nie interesują mnie kalibracje, korektory itp. Czysty dźwięk po analogu do Audiolaba, przy CD i winylu też tak mam, nad pokojem popracowałem akustycznie na tyle na ile było możliwe i osiągnąłem dość zadowalający efekt. To ma być tylko „pudełko” z DAC i obsługą Air Play bez wodotrysków 😀, resztę obsłuży aplikacja w iPhonie, bo odtwarzacz natywny z Apple Music to rzadkość. Patrzę też pod kątem żeby do posłuchania muzyki nie „odpalać” „kobyły” z dodatkową końcówką na surround back - a dla wygody kina wszystko spięte triggerem.
    • Czy to "kiedyś" to może być już teraz? Prosimy o kolejne Twoje reportaże z renowacji! Pozdrawiam
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...