Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 840 tematów w tym forum

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  1. Nowy wzmacniacz

• 8 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 11 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  2. Chęć zakupy pierwszej lampy

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  3. pomoc przy wyborze

• 2 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  4. sprzęt dla debiutanta

• 9 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  5. kompletowanie sprzetu

• 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  6. Co będzie lepsze ?

• 3 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,9k wyświetleń
    • 6 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń
  7. Wiim ultra 1 2

• 44 odpowiedzi
    • 1,9k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Quadral zakupiony. Teraz pozostaje czekać jak przyjdzie i, mam nadzieję, cieszyć się graniem Dzięki raz jeszcze za porady!  
    • Na wykresie nie ma innych głośników, tylko subwoofer. Bo o tym w tym wątku piszemy. Czerwona fajnie pokazuje gdzie i ile „dokuczają” mody. U niektórych podobno ich nie ma w ogóle. Czarna po korekcji. Woofer gra do 80Hz, poniżej przewagę ma subwoofer.  Referencyjny kawałek pasma, zerknij jakie tam są różnice/dB. Poza tematem. Krzywa tego wykresu nie ma nic wspólnego z izofonicznymi. One określają działanie ucha przy różnych SPL. 
    • Odgrzeje kotleta i podepnę się pod temat. Mam ampli a1080. Oglądam na nim filmy oraz słucham muzyki z Spotify bezstratnego, flac z USB i gramofonu.  Planuje kupić używana as1200 i podpiac pre out - main in. Fronty podepnę w biamp do as1200. Gramofon podepnę wprost do AS ale radio jak i stream czy usb zostaje z poziomu amplitunera.  Moje pytanie brzmi czy muzyka z amplitunera puszczona pre outem do main in w ASie bedzie lepszej jakości niz wychodząc wprost do głośnika z amplitunera? Czy po prostu poprzez pre out wychodzi dźwięk jakby bez obróbki po drodze?  Czy zeby uzyskać lepszy dźwięk trzeba kupić osobny streamer i podpiac poprzez linę in prosto do wzmacniacza? 
    • Na plus tak. Zminusować możesz na 12dB. Ale zwróć uwagę na wykres, który wcześniej wstawiłem. Bas jest nieprzewidywalny. Tu coś dodasz, tam dodasz, gdzieś odejmiesz i nagle dziura zasypuje się o 10dB albo więcej. Te wartości, które są w zakładce "Parametric EQ" wstępnie wydają się być według mnie wystarczające. Brakuje mi jednak doświadczenia i nie chcę tutaj teoretyzować, przyjmować czegoś za pewnik. Uczę się, próbuję. Mikrofon, aplikacja, a następnie weryfikacja uszami.  Co do jednego jestem przekonany - kluczowa jest sama lokalizacja suba w pokoju, o czym wspominałem już wcześniej. I jak potoczyły się jego losy? Co się podobało, a co nie?
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...