Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 718 tematów w tym forum

• 19 odpowiedzi
    • 10,1k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 1k wyświetleń
  1. rozstaw pokoju + wzmak

• 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  2. rozstawienie sprzetu,

• 6 odpowiedzi
    • 2,8k wyświetleń
  3. Rozszerzenie KD o Stereo 1 2 3

• 66 odpowiedzi
    • 11k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,3k wyświetleń
  4. Rozterki nowicjusza

• 1 odpowiedź
    • 3,5k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 590 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 3,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 996 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
  5. RX 797 a ipmedancja

• 4 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 477 wyświetleń
    • 5 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 4 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
  6. S.M.S.L z aliexpress

• 7 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. s1mone

• 0 odpowiedzi
    • 308 wyświetleń
    • 7 odpowiedzi
    • 5,6k wyświetleń
  8. SA-CD +

• 13 odpowiedzi
    • 4,7k wyświetleń
  9. SA-GX130D

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
  10. Saba 9140

• 3 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Mam tą 800a już parę miesięcy i razem z Magnatami skyline nie narzekam na ilość basu jak i przejrzystość pozostałych partii tonalnych. Mam też podpięte tonsile excellence ale w nich nie ma specjalnie dołu tylko średnica i góra ale to się nie liczy do całokształtu. Jedyne na co mógłbym narzekać to trochę kiepski wzmacniacz gramofonowy, w starym sony es był dużo lepszy. A muzyka idzie różnoraka - od rocka i metalu po elektronikę i nawet trochę jazzu. 
    • 4cm wełny z płytą w otworki o grubości 2cm. Bardziej stylizujące do ustroju na przedniej ścianie niż działające, bo pokój ma 3,8m wysokości, a te panele są tylko na wysokości kolumn. Pan Robert Szklarz mówił że sprzeda go za 30.000zł.  Ja mogę wykonać za pewnie mniej niż połowę tej kwoty. Ile konkretnie to zależy od wielkości jaką chcesz i czy ma być biały czy w innym kolorze. Ja poleciłem zastosowanie dyfuzorów, bo w mniejszym pokoju dodają przestrzeni i nie zabierają energii z dźwięku. Pan Robert poszedł na całego i zamówił całą ścianę przednią w dyfuzorach. Dodatkowo na ścianach bocznych dyfuzory 1D w miejscach pierwszych odbić i strojone pułapki basowe w rogach żeby wyrównać bas. 
    • Prawda, natomiast z mojego doświadczenia te zbalansowane jednak brzmią czyściej i bardziej wyraziście gdy się je podłączy XLR-ami (szczególnie te, które nie mają globalnej pętli SZ). Z kolei w przypadku niezbalansowanych lepiej skrócić drogę sygnału podpinając je przez RCA. 
    • Według testu w miesięcznik Audio ten piec nie ma zbalansowanej konstrukcji. Po wejściu xlr, sygnał trafia na desymetryzator. Ale nie przejmowałbym się zbyt tym czy dany wzmacniacz jest, czy nie jest zbalansowany. Wbrew pozorom, nie ma to większego wpływu na jakość brzmienia. Bywają świetne wzmacniacze niesymetryczne, i kiepskie zbalansowane.
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...