Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 944 tematów w tym forum

1. Wzmacniacz do Altonów 70

• 2 odpowiedzi
    • 1,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
  2. Magnat quantum vs Heco calan

• 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
  3. onkyo 696

• 2 odpowiedzi
    • 719 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  4. Jbl SA750

• 2 odpowiedzi
    • 761 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 4,8k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 3,1k wyświetleń
  5. Technics SL-G700

• 2 odpowiedzi
    • 3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,3k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 627 wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  6. Zestaw stereo

• 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 5,5k wyświetleń

• Ostatnie posty

• Dzień dobry,   Nowe mieszkanie, nowy metraż, nowe potrzeby   Szukam zestawu stereo kolumny podłogowe+ wzmacniacz. Poniżej przedstawię całą listę oczekiwań. Zaznaczę, że priorytetem są kolumny ze względu na gabaryty. Wzmacniacz zawsze łatwiej wypożyczyć i przetestować później. Salon ma około 27mkw. Obecnie posiadam B&W 602 S3 + Marantz PM 7200. Podłączony do Cambridge DAC Magic 100.  Temu zestawowi już dziękujemy  (góra za bardzo jazgocze, dół za mało czytelny i za słaby) Zestaw wcześniej grał w mniejszym pokoju z zupełnie inną akustyką i tam bardzo mi się podobał. W nowym salonie zestaw gra ,,malutkim'' dźwiękiem. Bas strasznie się zgubił i jest mało czytelny a góra ze względu na to, że całość gra głośniej za bardzo jazgocze (do tego stopnia, że połowy kolekcji nie słucham)   Budżet: kolumny 10-12tyś (maksymalnie 20 tysięcy) Budżet: wzmacniacz (nieokreślony- w zależności co polecicie 4-8 tyś) Stan: Nowy lub używany (wyłącznie nowoczesny design) Kolor: biały, czarny, szary, imitacja drewna   Muzyka: priorytetowo klasyczna (symfonie), dodatkowo jazz, rock, metal, akustyczna, folkowa, praktycznie wszystko poza popem.   Charakter brzmienia: zdecydowanie cieplejsze niż obecne B&W. Jako punkt odniesienia posłuży odsłuch koncertów symfonicznych w NFM'ie we Wrocławiu. Brzmienie orkiestry na żywo wcale nie jest turbo detaliczne, raczej sklejone i mocne. Tutaj ku memu zaskoczeniu nawet soliści grający bardzo wysokie tony nie przyprawiają uszu o krwawienie. W związku z tym zestaw nie musi być ekstremalnie analityczny.  Potrzebuję czegoś co zagra mocno, grubo i nie będzie kłuło w uszy.  Oczywiście spokojnie- nie mam ambicji przeniesienia brzmienia orkiestry do salonu w mieszkaniu No ale jak to w muzyce klasycznej- dużo instrumentów i fajnie by było gdyby zestaw zagrał głośno i jednocześnie uchwycił wszystkie grane partie instrumentów- tutaj specjalnie zaznaczam instrumenty bo nie interesuje mnie każdy szmerek, oddech itp.  a muzyki typowo wokalnej słucham rzadko i raczej na różnych słuchawkach. To będzie mój pierwszy raz z trochę droższym sprzętem dlatego będę wdzięczny za pomoc.   PS. Jeśli potrzebne są dodatkowe informacje to oczywiście dopiszę.   Dzięki!  
    • no i o to właśnie mi chodzi! samo sedno.
    • Mam takie pytanie do znawców Arethy albo po prostu jej miłośników. Po wczorajszym seansie pt. RESPECT, doznałem jakiegoś objawienia i Aretha Franklin wryła mi się w łepetynę i nie chce stamtąd wyjść... Przesłuchałem paru płyt ale np Roon pokazuje 89 albumów....🤪. Wstyd się przyznać ale poza kilkoma znanymi przebojami (i to też nie wiedziałem, że są jej albo przez nią śpiewane) właściwie nie znam jej twórczości ale nie będę się przebijał przez dziesiątki płyt. Może ktoś coś poleci? Ale żeby to było w miarę dobrze nagrane, bo niektóre płyty brzmią po prostu słabo. Na razie przestreamowałem poniższe trzy. Co jeszcze polecacie (ale oprócz składanek, tylko autorskie albumy), chętnie jakieś koncertowe nagrania.
    • Dlaczego miałbym szukać z tobą dialogu?  Żyjesz chłopie jakimiś urojeniami wielkościowymi.  Żyj sobie. Mi do szczęścia żaden dialog z tobą nie jest potrzebny. 
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...