Skocz do zawartości

Stereo

Wzmacniacze, przedwzmacniacze, końcówki mocy, amplitunery, odtwarzacze CD i plików, przetworniki, kolumny.

17 088 tematów w tym forum

• 0 odpowiedzi
    • 1,4k wyświetleń
    • 16 odpowiedzi
    • 6,1k wyświetleń
  1. Kef cresta 1 vs Kef cresta 2

• 7 odpowiedzi
    • 5,4k wyświetleń
    • 0 odpowiedzi
    • 1,2k wyświetleń
  2. Wzmacniacz do rocka 1 2 3

• 55 odpowiedzi
    • 23k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
  3. Głośniki używane do 2000zł.

• 19 odpowiedzi
    • 6,2k wyświetleń
  4. Kolumny stereo do 1000

• 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 1 odpowiedź
    • 1,3k wyświetleń
    • 34 odpowiedzi
    • 7,8k wyświetleń
  5. Pomoc w doborze sprzętu

• 9 odpowiedzi
    • 2,5k wyświetleń
  6. proszę o pomoc

• 5 odpowiedzi
    • 1,5k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,1k wyświetleń
    • 14 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 1,6k wyświetleń
    • 3 odpowiedzi
    • 2,2k wyświetleń
  7. Philips laboratories

• 0 odpowiedzi
    • 880 wyświetleń
    • 26 odpowiedzi
    • 8,1k wyświetleń
  8. Kolumny-kilka modeli do wyboru

• 8 odpowiedzi
    • 4,5k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,9k wyświetleń
  9. Zestaw Anthem

• 0 odpowiedzi
    • 1,1k wyświetleń
    • 8 odpowiedzi
    • 2,6k wyświetleń
    • 59 odpowiedzi
    • 13,7k wyświetleń
    • 2 odpowiedzi
    • 2,4k wyświetleń

• Ostatnie posty

• bzdura na calym swiecie jest zazwyczaj dostepny karton jesli kupujemy sprzet od pierwszego wlasciciela ktory o niego dbal kartonu  i  rachunku zakupu wraz z ksiazeczka  gwarancyjna /instrukcja  nie maja tylko egzemplarze uzywane bez udokumentowanej  historii  lub niskiej wartosci   w chwili zakupu wszystko co kosztuje nowe  700-1000$ plus  powinno miec karton  z numerem seryjnym identycznym jak na sprzecie to nie jest zaden polski wynalazek  i prosze nie wprowadzac ludzi w blad  ze to jakas nasza krajowa fanaberia  bo tak nie jest  sprzet  ktory ma " karton "  zazwyczaj osiaga lepsze ceny na ebay czy kleinanzeignen  , tutti  i moze byc drozszy nawet o 20%  od takiego co go nie posiada zgadzam sie ze sa na rynku uzywane egzemplarze (nawet sprawne ) bez kartonu ale lepiej takich nie dotykac jesli nie mamy pojecia o danym modelu  trudno tez o karton gdy kupujemy cos z 1978 czy 1981 roku tu tez moge sie tez zgodzic z przedmowcami        
    • Ja tam trzymam swój stary sprzęt audio, którego aktualnie nie używam, w oryginalnych opakowaniach. I do tego który gra, też mam oryginalne pudła.
    • Charakterystyka częstotliwościowa dla 4Ω wygląda porządnie. Wzmacniacz, jak sama nazwa wskazuje, ma wzmacniać sygnał, a nie kształtować brzmienie. To kolumny głośnikowe generują dźwięk na podstawie sygnału dostarczonego przez źródło
    • Zawsze warto osłuchać w praktyce i nie zakładać niczego z góry przed sprawdzeniem. F2 daje radę, choć faktycznie mam kolumny 4 ohm. Nawet nieosłuchana żona zachwyca się brzmieniem i realizmem wokali. Ostatnio nie dopuszcza mnie do sprzętu i gra jakieś swoje kawałki 🤣 Ale ja nie widzę problemu w braku PFFB. Po to streamery Eversolo czy Wiim mają edytowalny korektor parametryczny. Ja i tak zawsze wyrównuję charakterystykę za pomocą apki  HouseCurve i mikrofonu Dayton. To o wiele prostsze, niż długotrwałe dobieranie elementów. Robię korekcję i wszystko gra jak trzeba. Nie ma ograniczeń, że coś pasuje czy nie pasuje. Można skupić się na brzmieniu danego urządzenia i czy się podoba, czy nie 🙂
  • Ostatnio poruszane tematy

• Utwórz nowe...