Adi777 Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 5 minut temu, Audio Autonomy napisał: Nie słuchałem niczego wybitnego w tym układzie. Nie mówię, że takie zestawy grają źle. Mam świadomość jakie są plusy i minusy klasycznego stereo i zestawu z subwooferem. Ja jednak wolę tradycyjny układ dwóch kolumn Spoko, tak z ciekawości się pytałem. Ogólnie, staram się zbierać jak najwięcej informacji o możliwie jak największej liczbie konfiguracji sprzętów. A możliwości jest wiele. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Audio Autonomy Napisano 17 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 17 kwietnia 2022 Tak, opcji jest sporo. Już sam sposób doboru przetworników w kolumnach daje nam sporo możliwości. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 A u mnie dzisiaj zapowiada się wieczór za Pioneer SA-810. Muszę przyznać ze gra zacnie i nie gorzej niż top vintage lampiaki Sansui. Fajny przyjemny dźwięk bez potrzeby analizy itp. To po prostu gra pierwsza klasa. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Możesz zdjęcie plecków ? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 1 godzinę temu, misiek x napisał: A u mnie od dzisiaj na testach przez 2 tygodnie Xavian XN 125 evoluzione. Kolumny pożyczone od kumpla, graja dopiero ok. godz. ale moge powiedzieć że bardziej podobaja mi sie od ATC scm 7. Misiek, może za tani wzmak miałeś do tych ATC. Przecież powszechną prawdą jest, że te kolumny potrzebują pieca za co najmniej 20k. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Kolumienki za 5 koła i wzmacniacz za ponad 20k. Ludzie to mają fantazje. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 4 minuty temu, seba3002 napisał: Misiek, może za tani wzmak miałeś do tych ATC. Przecież powszechną prawdą jest, że te kolumny potrzebują pieca za co najmniej 20k. Bez przesady. Wg Adama świetnie grały z Coplandem, który katalogowo kosztował 13k, do kupienia pewnie za 11. Tak powstają mity. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 11 minut temu, misiek x napisał: Wzmak raczej napędzi prawie wszystko, nawet trudne elektrostaty. Nie żebym zachwalał, ale lepszego nie słyszałem do 30.000. A choć używany kosztował dużo mniej to jako nowy chyba więcej niż 20 000 No I legenda ATC upadła 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Dla niektórych Syrena 104 jest legendą 😊 no i....? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 6 minut temu, Dedal75 napisał: Dla niektórych Syrena 104 jest legendą 😊 no i....? No i jako marka i model samochodu też upadła 😁 24 minuty temu, misiek x napisał: Wzmak raczej napędzi prawie wszystko, nawet trudne elektrostaty. Nie żebym zachwalał, ale lepszego nie słyszałem do 30.000. A choć używany kosztował dużo mniej to jako nowy chyba więcej niż 20 000 O jakim wzmacniaczu prawisz kolego? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, misiek x napisał: Jest w stopce Ładny ten wzmacniacz, gdyby kosztował z 3-4k to za sam wygląd brałbym go w ciemno 🙂. Jeśli zaś chodzi o xaviany, miałem jakiś czas temu u siebie perle, które pożyczył mi mój przemiły kolega z leżajska @soberowy i też bardzo mi się podobały. Chociaż wydaje mi się (i chyba nie tylko mi), że te xaviany były bardziej do audiofilskiego plumkania a ATC wg mnie są bardziej uniwersalne. Edytowano 24 kwietnia 2022 przez seba3002 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 3 godziny temu, moss napisał: Kolumienki za 5 koła i wzmacniacz za ponad 20k. Ludzie to mają fantazje. Skąd kolumny mają wiedzieć jak drogi je wzmaczniacz napędza 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 4 minuty temu, gienas napisał: Skąd kolumny mają wiedzieć jak drogi je wzmaczniacz napędza Komunikują się z nim poprzez kable. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 1 godzinę temu, Rafał S napisał: Komunikują się z nim poprzez kable. Czasami przekłamują i dlatego wzmacniacz czasami nie dogaduje się z kolumnami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wing0 Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Czasem kolumny przekłamują i ze wzmacniaczem się nie dogadują. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 47 minut temu, moss napisał: Czasami przekłamują i dlatego wzmacniacz czasami nie dogaduje się z kolumnami. 31 minut temu, Wing0 napisał: Czasem kolumny przekłamują i ze wzmacniaczem się nie dogadują. Przede wszystkim, to kolumny muszą się dogadać z pomieszczeniem, bo to z nim najbardziej korelują głośniki. 😉 7 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 6 minut temu, DiBatonio napisał: Przede wszystkim, to kolumny muszą się dogadać z pomieszczeniem, bo to z nim najbardziej korelują głośniki. 😉 Powiedz to tym, co kupują popierdulki i wzmacniacze za 20 tyś Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 1 minutę temu, moss napisał: Powiedz to tym, co kupują popierdulki i wzmacniacze za 20 tyś Od dawna im mówię, tylko nie słuchają 😉 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 Dlaczego kolumny aktywne są tak mało popularne? Z tego, co piszą ludzie, też audiofile, często mają lepszy bas, są przyszłością w audio, no i chyba nie bez powodu są często na szczytach ofert u producentów. @DiBatonio Odpowiesz, dlaczego byłeś "zdezorientowany", gdy przedstawiłem swoje typy kolumn do odsłuchu? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 (edytowany) 3 minuty temu, Adi777 napisał: Odpowiesz, dlaczego byłeś "zdezorientowany", gdy przedstawiłem swoje typy kolumn do odsłuchu? Bo nie wiedziałem o co Tobie z nimi chodzi, zresztą nie znam tych kolumn, sorry. Edytowano 24 kwietnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 A, okej. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moss Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 6 minut temu, Adi777 napisał: Dlaczego kolumny aktywne są tak mało popularne? Z tego, co piszą ludzie, też audiofile, często mają lepszy bas, są przyszłością w audio, no i chyba nie bez powodu są często na szczytach ofert u producentów. @DiBatonio Odpowiesz, dlaczego byłeś "zdezorientowany", gdy przedstawiłem swoje typy kolumn do odsłuchu? Bo kosztują kolego. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
muzofan Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 12 minut temu, Adi777 napisał: Dlaczego kolumny aktywne są tak mało popularne? Z tego, co piszą ludzie, też audiofile, często mają lepszy bas, są przyszłością w audio, no i chyba nie bez powodu są często na szczytach ofert u producentów. @DiBatonio Odpowiesz, dlaczego byłeś "zdezorientowany", gdy przedstawiłem swoje typy kolumn do odsłuchu? Ludzie z natury lubią ulepszać co wypuściła fabryka a z aktywnymi jest ciężej . Sam jestem ciekawy wersji aktywnej posiadanych kolumn choć są zdecydowanie droższe... 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 24 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 24 kwietnia 2022 54 minuty temu, DiBatonio napisał: Przede wszystkim, to kolumny muszą się dogadać z pomieszczeniem, bo to z nim najbardziej korelują głośniki. Pełna zgoda. O tym drobnym szczególe tak mało się pisze ,a to podstawa. 2 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1Ender Napisano 26 kwietnia 2022 Udostępnij Napisano 26 kwietnia 2022 Z kolumn aktywnych polecam firmę Backes & Müller. Spokojnie mogą konkurować z kolumnami pasywnymi. Dla mnie ekstraklasa. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts