DiBatonio Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 Napisałem hi endowe na tle konkurencji. Nie pisałem o konkurencji z Allegro, ale nie chce też podawać nazw tych firm. Spokojnie taki sam nie różniący się jakością dyfuzor można kupić za ok 500-600zl/szt. Tylko tyle. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mikelas76 Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 4 godziny temu, DiBatonio napisał: nie chce też podawać nazw tych firm chodzi Tobie o taki? https://paneleakustyczne.pl/dyfuzor-schroedera-2d-p-34.html Moze taki? https://bluetone.pl/qrd-2d/ Albo taki? https://sonixsound.pl/pl/p/Dyfuzor-akustyczny-schroedera-2D-11N/83 choc może taki? https://www.asound.pl/dyfuzor-2d-qrd-tiles?attribute_wybierz-kolor=1.+Czarny&utm_source=Google Shopping&utm_campaign=produkty_2019&utm_medium=cpc&utm_term=5135&gclid=CjwKCAiAr4GgBhBFEiwAgwORrfo5LHA4oDvQwp5Mjv5o_0eA1RMRegv15G1nd7zLMPZO13ayhmdtHRoCPMEQAvD_BwE Chyba nieeee. Takie mało "ałdiofilskie som". Ten za z Mega lepszejszy. 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 2 marca 2023 Udostępnij Napisano 2 marca 2023 30 minut temu, Mikelas76 napisał: chodzi Tobie o taki? https://paneleakustyczne.pl/dyfuzor-schroedera-2d-p-34.html Tych mam 4szt, kupiłem je kiedy jeszcze kosztowały polowe tej ceny, dawno temu. Jeszcze 2szt AcousticManufacture w podobnej (obecnej cenie) tych pierwszych😉 Dzisiaj już chyba droższe są te AcousticManufacture. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Seb Napisano 3 marca 2023 Udostępnij Napisano 3 marca 2023 ,, Optymalizacja genetyczna i optymalizacja algorytmem roju cząstek''. Brzmi bardzo ciekawie 😏 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 7 marca 2023 Udostępnij Napisano 7 marca 2023 Aż mnie zatkało, pamiętam jak sprzedawałem lampę Feliksa i gościu pytał się mnie czy nie mam gdzieś suba ukrytego tyle było niższego basu z małych monitorów zamkniętej budowy NHT Przesłuchalem różne utwory na moich obecnych podłogowych i po zalecanej korekcji eq przez pomiary niższego basu jest mniej niż z małych monitorów.. i weź tu polecaj sprzęt nie wiedząc jak to wygląda w pomiarach gdy maleństwa mogą wydłużać, podbijać bas nie wiedząc o tym gdy się nie zastosujemy do korekcji krzywej 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LML Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 Dnia 19.02.2023 o 18:44, Tomasz S. napisał: Szafka skończona i doszły podstawki. Jest już trochę lepiej dźwiękowo. Droga jeszcze długa ale krok po kroku. Tiny Desk Concert? Uwielbiam;) 6 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz S. Napisano 10 marca 2023 Udostępnij Napisano 10 marca 2023 48 minut temu, LML napisał: Tiny Desk Concert? Uwielbiam;) Dokładnie! Dobre oko 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) Dnia 7.03.2023 o 16:46, Arko55 napisał: Aż mnie zatkało, pamiętam jak sprzedawałem lampę Feliksa i gościu pytał się mnie czy nie mam gdzieś suba ukrytego Właśnie miałem przyjemność gościć forumowicza , który gdy podłączyłem ProAci zadał pytanie co jeszcze gra ? P.S. Kordian dzięki za miłe spotkanie. Edytowano 11 marca 2023 przez tomek4446 3 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Te duże za nimi służyły jako ustroje akustyczne w takim ustawieniu chyba Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Tomek, mogłeś podłączyć Ushery. Dopiero byłoby zdziwienie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 13 minut temu, tomek4446 napisał: gdy podłączyłem ProAci zadał pytanie co jeszcze gra ? Świetne się prezentują na standach i na tle tej szafki z tyłu. Naprawdę bardzo fajnie to wszystko wygląda. Z ciekawości: a co jeszcze grało? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 11 minut temu, Rafał S napisał: Z ciekawości: a co jeszcze grało? No nie przesadzajmy , aż tak wiele to tego nie mam Zagrał Luxman dzielonka z Altecami , ale koledze / zresztą tak jak mnie / bliższy był niedoskonały dźwięk lampy. Przy okazji mały eksperyment. Lampa -Altec - 98 dB SPL - przydźwięk jest , lampa - ProAc 86dB SPL - przydźwięku nie ma 24 minuty temu, Kraft napisał: Tomek, mogłeś podłączyć Ushery. Dopiero byłoby zdziwienie. Nie kopie się leżącego Trochę już nie wystarczyło czasu. Fajne są takie spotkania , wymiana doświadczeń , uwag , poznaje się inny punkt widzenia na dźwięk. 35 minut temu, Kubakk napisał: Te duże za nimi służyły jako ustroje akustyczne w takim ustawieniu chyba Dzięki , że mi przypomniałeś , od dwóch lat się głowię , po co je właściwie nabyłem ?! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bogusław 66 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 12 minut temu, tomek4446 napisał: No nie przesadzajmy , aż tak wiele to tego nie mam Zastanawiam się jak "sprawiedliwie" okablować Twój SET? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał: Zastanawiam się jak "sprawiedliwie" okablować Twój SET? Jestem póki co bardzo przywiązany do swoich nerek W tej chwili jest miszmasz , choć głównie króluje Neotech . Głośnikowe Talk Concert 4. @Bogusław 66 Aaaa , chyba właśnie załapałem. Zaległa kwestia kabli ? Nie ma ciśnienia. Jak przebiegniesz maraton w New Yorku , to wrócimy do tematu. Zdrówka życzę. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 @tomek4446 A w 3 słowach jak ci podeszły proac? Może tak być że ich strojenie pozwoli na namiastkę dołu z podłogowych czy Alteci Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Dół jest najsłabszym elementem brzmienia tych ProAców (moim skromnym zdaniem). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 2 minuty temu, Kraft napisał: Dół jest najsłabszym elementem brzmienia tych ProAców (moim skromnym zdaniem). Jak powinien brzmieć dół wg Ciebie? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) W ProAcach jest nierówny. Do pewnego momentu gra dobrze, a potem zalicza zbyt ostry spadek. Wolę jak charakterystyka opada łagodniej. W ATC masz taki "łagodny". Podoba Ci się? Edytowano 11 marca 2023 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 (edytowany) 15 minut temu, Kraft napisał: W ATC masz taki "łagodny". Podoba Ci się? Tak, w pewnym momencie przestałem być basolubem 😉. Dla mnie jego ilość i jakość jest wystarczająca, ale wiem że dla wielu osób ATC scm7 mają basu po prostu mało. Ja natomiast uważam (zazaczam że jest to moje subiektywne odczucie) że jest on równy, a w niektórych nagraniach potrafi naprawdę konkretnie o sobie przypomnieć. Edytowano 11 marca 2023 przez KrólKiczu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 1 minutę temu, J4Z napisał: Z jednej strony jest fajny bo szybki i twardy, z drugiej, pewnie dlatego że (jak kraft wspomniał) szybko (wysoko) się kończy. Adrian, tylko pytanie ile instrumentów w muzyce, której słucham, schodzi poniżej 45 Hz? Jak wspomniałem - mi ich bas nie "przeszkadza" ale też nikogo nie namawiam na takie monitory. Mi one odpowiadają, słucham ich z przyjemnością i tyle 🙂. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 2 minuty temu, J4Z napisał: Mówiłem o proac, ale dobrze Sebastian ze Ci się ATC podobają. Tylko gratulować. 😀 A 🤪 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 14 minut temu, KrólKiczu napisał: że jest on równy Tak właśnie jest. I jest dobrze rozciągnięty jak na takie maleństwo. Troszkę, tak tyci, ATC są zmiękczone w całym paśmie. I może troszkę, odrobinę, dolny środek jest wyeksponowany. Oba bardzo, bardzo delikatne zabiegi aby w ich barwie i charakterze postawić kropkę nad i majac na myśli przyjemność/naturalność. Z pewnością monitor wybitny dla smakosza takiego jak Seba czy Kraft. Ja też je bardzo lubię. 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 32 minuty temu, kaczadupa napisał: Ja też je bardzo lubię. To chyba niedopowiedzenie. Nawet sporo droższe monitory nie dały rady ich u Ciebie zdetronizować. Nawiasem mówiąc, większość tego, co napisałeś wyżej mógłbym powiedzieć o swoich Operach. W przypływie czułości mogę nawet nazwać je maleństwami 1 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 48 minut temu, kaczadupa napisał: Z pewnością monitor wybitny dla smakosza takiego jak Seba czy Kraft. Rozwaliłeś system, Panie Adamie 😉. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 11 marca 2023 Udostępnij Napisano 11 marca 2023 Czy to juz bezwarunkowy sentyment. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts