Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano

Napisałem hi endowe na tle konkurencji.

Nie pisałem o konkurencji z Allegro, ale nie chce też podawać nazw tych firm.

Spokojnie taki sam nie różniący się jakością dyfuzor można kupić za ok 500-600zl/szt.

Tylko tyle.

Napisano

Aż mnie zatkało, pamiętam jak sprzedawałem lampę Feliksa i gościu pytał się mnie czy nie mam gdzieś suba ukrytego tyle było niższego basu z małych monitorów zamkniętej budowy NHT 

SAM_2777.JPG.e98d13f64391055eae6c1fcb845407b7.JPG

Przesłuchalem różne utwory na moich obecnych podłogowych i po zalecanej korekcji eq przez pomiary niższego basu jest mniej niż z małych monitorów.. i weź tu polecaj sprzęt nie wiedząc jak to wygląda w pomiarach gdy maleństwa mogą wydłużać, podbijać bas nie wiedząc o tym gdy się nie zastosujemy do korekcji krzywej 

Napisano
Dnia 19.02.2023 o 18:44, Tomasz S. napisał:

Szafka skończona i doszły podstawki. Jest już trochę lepiej dźwiękowo. Droga jeszcze długa ale krok po kroku. 

IMG20230219183932.jpg

Tiny Desk Concert? Uwielbiam;)

Napisano (edytowany)
Dnia 7.03.2023 o 16:46, Arko55 napisał:

Aż mnie zatkało, pamiętam jak sprzedawałem lampę Feliksa i gościu pytał się mnie czy nie mam gdzieś suba ukrytego

Właśnie miałem przyjemność gościć forumowicza , który gdy podłączyłem ProAci zadał pytanie co jeszcze gra ? :) 

P.S.

Kordian dzięki za miłe spotkanie.

20230311_131919.jpg

Edytowano przez tomek4446
Napisano
13 minut temu, tomek4446 napisał:

gdy podłączyłem ProAci zadał pytanie co jeszcze gra ? :)

Świetne się prezentują na standach i na tle tej szafki z tyłu. Naprawdę bardzo fajnie to wszystko wygląda. :)

Z ciekawości: a co jeszcze grało? ;)

Napisano
11 minut temu, Rafał S napisał:

Z ciekawości: a co jeszcze grało?

No nie przesadzajmy , aż tak wiele to tego nie mam :) 

Zagrał Luxman dzielonka z Altecami , ale koledze / zresztą tak jak mnie / bliższy był niedoskonały dźwięk lampy. 

Przy okazji mały eksperyment. Lampa -Altec - 98 dB SPL - przydźwięk jest , lampa - ProAc 86dB SPL - przydźwięku nie ma :) 

24 minuty temu, Kraft napisał:

Tomek, mogłeś podłączyć Ushery. Dopiero byłoby zdziwienie. 

Nie kopie się leżącego :) 

Trochę już nie wystarczyło czasu. Fajne są takie spotkania , wymiana doświadczeń , uwag , poznaje się inny punkt widzenia na dźwięk. 

35 minut temu, Kubakk napisał:

Te duże za nimi służyły jako ustroje akustyczne w takim ustawieniu chyba

Dzięki , że mi przypomniałeś , od dwóch lat się głowię , po co je właściwie nabyłem ?! :) 

Napisano
1 godzinę temu, Bogusław 66 napisał:

Zastanawiam się jak "sprawiedliwie" okablować Twój SET?

Jestem póki co bardzo przywiązany do swoich nerek :) 

W tej chwili jest miszmasz , choć głównie króluje Neotech . Głośnikowe Talk Concert 4.

@Bogusław 66 Aaaa , chyba właśnie załapałem. Zaległa kwestia kabli ? Nie ma ciśnienia. Jak przebiegniesz maraton w New Yorku , to wrócimy do tematu. Zdrówka życzę. :)  

Napisano (edytowany)

W ProAcach jest nierówny. Do pewnego momentu gra dobrze, a potem zalicza zbyt ostry spadek. Wolę jak charakterystyka opada łagodniej.

W ATC masz taki "łagodny". Podoba Ci się?

Edytowano przez Kraft
Napisano (edytowany)
15 minut temu, Kraft napisał:

W ATC masz taki "łagodny". Podoba Ci się?

Tak, w pewnym momencie przestałem być basolubem 😉

Dla mnie jego ilość i jakość jest wystarczająca, ale wiem że dla wielu osób ATC  scm7  mają basu po prostu mało. Ja natomiast uważam (zazaczam że jest to moje subiektywne odczucie) że jest on równy, a w niektórych nagraniach potrafi naprawdę konkretnie o sobie przypomnieć. 

Edytowano przez KrólKiczu
Napisano
1 minutę temu, J4Z napisał:

Z jednej strony jest fajny bo szybki i twardy, z drugiej, pewnie dlatego że (jak kraft wspomniał) szybko (wysoko) się kończy. 

Adrian, tylko pytanie ile instrumentów w muzyce, której słucham, schodzi poniżej 45 Hz? Jak wspomniałem - mi ich bas nie "przeszkadza" ale też nikogo nie namawiam na takie monitory. Mi one odpowiadają, słucham ich z przyjemnością i tyle 🙂

Napisano
14 minut temu, KrólKiczu napisał:

że jest on równy

Tak właśnie jest. I jest dobrze rozciągnięty jak na takie maleństwo. Troszkę, tak tyci, ATC są zmiękczone w całym paśmie. I może troszkę, odrobinę,  dolny środek jest wyeksponowany. Oba bardzo, bardzo delikatne zabiegi aby w ich barwie i charakterze postawić kropkę nad i majac na myśli  przyjemność/naturalność. Z pewnością monitor wybitny  dla smakosza takiego jak Seba czy Kraft. Ja też je bardzo lubię. 

Napisano
32 minuty temu, kaczadupa napisał:

Ja też je bardzo lubię. 

To chyba niedopowiedzenie. Nawet sporo droższe monitory nie dały rady ich u Ciebie zdetronizować. :) Nawiasem mówiąc, większość tego, co napisałeś wyżej mógłbym powiedzieć o swoich Operach. W przypływie czułości mogę nawet nazwać je maleństwami ;)