Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
8 minut temu, lpomis napisał:

Swoją drogą (wspominałem już kiedyś o tym) nie znam drugiej marki (Audio Physic właśnie), która robi tak bardzo wrażliwe na zmianę elektroniki kolumny. Podatność na tuning i dostrojenie pod własne preferencje jest w nich wyjątkowa

Zerknij na ART, Kudos czy Merlin one też ładnie pokazują zmiany sprzętowe o ile to nie nasze urojenia ;)

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, lpomis napisał:

@Rafał S Obstawiam, że precyzyjne i oszczędne we własny charakter, wręcz przezroczyste AP fajnie dogadują się kolorowym Unisonem. I to jest dobre combo. Nasycenie + nasycenie i mamy za dużo tego dobrego :)

Jasne, ale przecież Menuety mają to nasycenie w rozsądnych granicach. To nie ociekające sokami paczki Dynaudio, bliżej im już (moim zdaniem) do Oper, które są często łączone właśnie z Unisonem. Poza tym, pamiętam, że Menuety podobały mi się z Indigo, choć oczywiście było to gęstsze i bardziej miękkie niż z Elexem. Dochodzi kwestia preferencji, dlatego pytam. :) 

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)
7 godzin temu, J4Z napisał:

...ale ta przestrzeń! Nie daje mi spokoju. Może jest nienaturalna, rozbuchana, nie wiem. Moim zdaniem, u mnie, w tym aspekcie pokonały AP, które przecież też uważane są (również przeze mnie) za przestrzennie grające kolumny. 

No proszę. A można by sądzić, że zgrane z Unisonkiem trójdrożne Sparki pod względem przestrzeni pobiją Meuety na głowę. Audio. :)

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)
3 godziny temu, KrólKiczu napisał:

Jakie cechy posiada piecyk udany a jakie nieudany? 

Ten udany budzi ochotę częstszego słuchania muzyki, czasem dotykania go, a w skrajnych przypadkach nawet chęć zakupu. Ja poprzestałem na słuchaniu i dotykaniu, ale tylko dlatego, że mam wyjątkowo silną wolę. :)

4 godziny temu, kaczadupa napisał:

Fajny wygląd. Nowoczesny ale elegancki i zgrabny. Podobno bardzo udany piecyk, prawda @Rafał S

• Śliczna zabaweczka (rozbrajający design i luksusowe wykonanie),
  • świetna separacja instrumentów (porównywalna z moją Normą),
  • przyjemny drive basu,
  • trochę lampowej barwy (choć mniej niż Haiku),
  • dosyć gładkie soprany, co może, ale nie musi się podobać / zgrać z kolumnami,
  • dla mnie za mało wypełnienia - musiałem zrobić dość głośno, żeby dostać tak dużą scenę i źródła pozorne, jak lubię.

Dwa ostanie punkty przesądziły o tym, że go nie kupiłem. Było naprawdę blisko. :)

Edytowano przez Rafał S
Napisano (edytowany)
31 minut temu, Rafał S napisał:

Ten udany budzi ochotę częstszego słuchania muzyki, czasem dotykania go, a w skrajnych przypadkach nawet chęć zakupu. Ja poprzestałem na słuchaniu i dotykaniu, ale tylko dlatego, że mam wyjątkowo silną wolę. :)

• Śliczna zabaweczka (rozbrajający design i luksusowe wykonanie),
  • świetna separacja instrumentów (porównywalna z moją Normą),
  • przyjemny drive basu,
  • trochę lampowej barwy (choć mniej niż Haiku),
  • dosyć gładkie soprany, co może, ale nie musi się podobać / zgrać z kolumnami,
  • dla mnie za mało wypełnienia - musiałem zrobić dość głośno, żeby dostać tak dużą scenę i źródła pozorne, jak lubię.

Dwa ostanie punkty przesądziły o tym, że go nie kupiłem. Było naprawdę blisko. :)

Zazdroszcze takiej przejzystej listy plusow i minusow.

Ja sie wlasnie mecze porownujac DIA 250s i AMP 150.

Wydawalo mi sie w sklepie ze cos slysze plus oczywiscie strach ze moze mnie ominac taka okazja i AMP wyladowal i mnie na szafce.

Teraz meka bo cos slysze ale nie wiem w ktorym kosciele. O te hobby. 🤭🙄

Edytowano przez Artur Brol
Napisano (edytowany)

Mi się za to pod kątem wizualnym piecyki Gato kompletnie nie podobają. Kształt obudowy do mnie nie przemawia.
Ciekawe, bo z opinii jak widzę, pojawia się, że wygląda to luksusowo i fajnie. A ja mam odwrotnie wrażenia. :)
Chociaż mój Lyngdorf wizualnie też jakoś szczególnie mi się nie podoba.

Edytowano przez zolt
Napisano

@Artur Brol od którego dystrybutora brałeś tego ampa?

Jakie kolumny do niego podłączyłeś? 
Ostatnie pytanie, co tam brakuje Tobie w „dzisiejszym” graniu.

Znalazłem fotki nawet, gdy Gato ze streamerem, nie pamiętam typu, podłączonego miałem do custom na scanach i satori.

Makrodynamika obłędna💪, na disco super sprawa. Reszty nie pamiętam. Porównywałem do Audia Flight i jakby powietrze z koła/Audia zeszło. Nie wiem, o takim brzmieniu niektórzy mówią „muzykalne”😉😃

06F871BB-9E6F-4E11-85C3-BB6B15762B08.jpeg

23485CE3-5F2B-45FE-83F2-741ED272EF3F.jpeg

Napisano
12 minut temu, AudioTube napisał:

@Artur Brol od którego dystrybutora brałeś tego ampa?

Jakie kolumny do niego podłączyłeś? 
Ostatnie pytanie, co tam brakuje Tobie w „dzisiejszym” graniu.

Znalazłem fotki nawet, gdy Gato ze streamerem, nie pamiętam typu, podłączonego miałem do custom na scanach i satori.

Makrodynamika obłędna💪, na disco super sprawa. Reszty nie pamiętam. Porównywałem do Audia Flight i jakby powietrze z koła/Audia zeszło. Nie wiem, o takim brzmieniu niektórzy mówią „muzykalne”😉😃

06F871BB-9E6F-4E11-85C3-BB6B15762B08.jpeg

23485CE3-5F2B-45FE-83F2-741ED272EF3F.jpeg

W sklepie bylem i kupilem. Tyle ze ja tu na twoim zdjeciu widze DIA 250s - o ktorego pytasz DIA 250s czy AMP150?

Napisano
6 minut temu, AudioTube napisał:

150Amp 

OK wiec jak pisalem kupilem w sklepie jako uzywane. Klient po okolo 6 miesiacach oddal do sklepu - w Belgii sklep sie znajduje.

Tak ze mam jeszcze troche wiecej niz 4 lata gwarancji. Gra z Pylon Audio Diamond 25 - polecam na marginesie.

Nic mi nie brakuje w AMP-150. Bardzo muzykalny i przyjemnie sie go slucha.

Chodzi o to ze mial zastapic DIA250S. Jak wspomnialem w sklepie cos tam slyszalem - roznice mam na mysli - ale chyba wystraszylem sie 😏 ze moze mi go ktos sprzatnac i wzialem.

Teraz porwnuje z DIA 250S i tez na Pylonach i kurcze ten podobno mniej analogowo brzmiacy wzmak sie broni. Tak ze wciaz odsluchuje i nie moge zdecydowac ktory ma pozostac. Trzeba - dla jasnosci - zaznaczyc ze AMP150 jakby pelniejsze brzmienie niz DIA250S posiada. Ciezko mi tylko dopasowac glosnosc w obu by bylo fair. Naprawde porzadne wzmaki na tej polnocy robia. 

Oba bym polecal ale tak mi sie wydaje ze jednak ten DIA 250s baardzo niewiele ustepuje wiekszemu bratu - nie chodzi mi wielkosc - 😏 a jest duzo tanszy.