slaw0001 Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 4 minuty temu, DEMOLKA napisał: Jestem już w stanie potwierdzić że kable grają chodź długo się przed tym bronilem To gartuluję. Ja kabli póki co jeszcze nie słyszę, choc zacząłem słyszeć sprżżyny Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 Wiem wiem, to już audiovoodoo😀 Te różnice nie są aż tak wielkie jak w przypadku zmiany klocków czy kolumn ale jednak są. Też słyszę sprężyny chociaż ostatnio zacząłem słyszeć łączniki stabilizatora😋 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 Demolka, wymianę kabli słychać. Żadne voodoo. Nie masz omamow sluchowych, to nie sugestie, jesteś zdrowy :). Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 37 minut temu, audiowit napisał: Demolka, wymianę kabli słychać. Żadne voodoo. Nie masz omamow sluchowych, to nie sugestie, jesteś zdrowy :). Potwierdzam , wczoraj zmieniłem głośnikowe , zmiana brzmienia natychmiastowa Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pboczek Napisano 27 marca 2019 Udostępnij Napisano 27 marca 2019 To jest właśnie audio hobby. Radość z tego że są zmiany i z nowo słuchanej, dobrze znanej muzyki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenobi Napisano 29 marca 2019 Udostępnij Napisano 29 marca 2019 Dnia 27.03.2019 o 13:24, DEMOLKA napisał: Tym samym dołączam do grona osób które twierdzą że jedyną opcją na połączenie kina domowego i stereo są dwa oddzielne zestawy😁 Jeden zestaw ale ROZSEPAROWANY (8 elementów) Marantza: 3 koncówki mocy, procesor, CD, DVD, BR, tuner/strumieniowiec/DAC (tu się już nie dało oddzielić tunera od strumieniowca ). Włączam to co aktualnie ma grać: Stereo 2.x: MM7025 + AV7703 + CD6006 lub NA7004 Kino albo utwory wielokanałowe 5.x-7.x : MM7025 + MM7055 + AV7703 + DV4003 lub UD7007 Kino Atmos 7.x.x: MM7025 + MM7055 + MM8077 + AV7703 + UD7007 Więc jak to nazwać? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 30 marca 2019 Udostępnij Napisano 30 marca 2019 14 godzin temu, Zenobi napisał: Więc jak to nazwać? Witam , a mógłbyś wstawić fotkę , pokaże żonie, bo twierdzi że moje 11 klocków to przesada, i że na pewno nikt tak nie ma Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 30 marca 2019 Udostępnij Napisano 30 marca 2019 heh to ja mam 9 wliczając maczka mini ufff A chciałbym to uprościć Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEMOLKA Napisano 30 marca 2019 Udostępnij Napisano 30 marca 2019 Ee noo Chodziło o to że słuchanie muzyki na ampli kd i z odtwarzacza bluray jest gorszym rozwiązaniem jakościowym niż sluchanie na wzmaku i odtwarzaczu cd. To że mamy do tego wpiete daci, końcówki mocy, kondycjonery i ciort wie co jeszcze(nie znam sie😁) to inna sprawa. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SE33 Napisano 31 marca 2019 Udostępnij Napisano 31 marca 2019 (edytowany) Witam, od niecałego miesiąca jestem szczęśliwym posiadaczem pierwszego systemu stereo. Miesiąc poszukiwań, odsłuchów i porad na tym forum zakończyłem zakupem: ROTEL A12, Dali Oberon 5, SONOS ZP90 Za jakiś czas do zestawu dojdzie gramofon. W salonie gramy głównie rock i muzykę alternatywną ale odkrywamy i bawimy się muzyką. Edytowano 31 marca 2019 przez SE33 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zenobi Napisano 11 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 11 kwietnia 2019 (edytowany) Dnia 30.03.2019 o 07:41, tomek4446 napisał: Witam , a mógłbyś wstawić fotkę , pokaże żonie, bo twierdzi że moje 11 klocków to przesada, i że na pewno nikt tak nie ma A proszę bardzo. Mam też Diorę (stare zdjęcie, Diora jest, tylko na razie odłączona) 😃 . Powiedz żonie że jesteś absolutnie, zupełnie normalny, to inni mają gorzej. 😂 Od lewej góry: procesor AV7703, końcówka 5ch MM7055, końcówka 7ch MM8077. Od prawej góry: tuner sieciowy NA7004, CD6006, DVD4003, Blu-Ray UD7007, końcówka stereo MM7025. Szafki od TomBase Audio, na zamówienie: metal + granitowe blaty (galaxy star). 😃 kable In-Akustik z serii Excellence. Edytowano 11 kwietnia 2019 przez Zenobi Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
elektron6 Napisano 12 kwietnia 2019 Udostępnij Napisano 12 kwietnia 2019 7 godzin temu, Zenobi napisał: A proszę bardzo. Mam też Diorę (stare zdjęcie, Diora jest, tylko na razie odłączona) 😃 . Powiedz żonie że jesteś absolutnie, zupełnie normalny, to inni mają gorzej. 😂 Od lewej góry: procesor AV7703, końcówka 5ch MM7055, końcówka 7ch MM8077. Od prawej góry: tuner sieciowy NA7004, CD6006, DVD4003, Blu-Ray UD7007, końcówka stereo MM7025. Szafki od TomBase Audio, na zamówienie: metal + granitowe blaty (galaxy star). 😃 kable In-Akustik z serii Excellence. Diora - to mi się podoba piękny wygląd lat 80-tych. Aspekty dźwiękowe to raczej klasa średnia ale jak na rodzimy sprzęt to do przyjęcia. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 1 maja 2019 Udostępnij Napisano 1 maja 2019 a ja wreszcie po przeprowadzce:)tak to mniej wiecej wygladalo:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieniek Napisano 4 maja 2019 Udostępnij Napisano 4 maja 2019 (edytowany) U mnie trochę nietypowo, bo system wyłącznie słuchawkowy. Odtwarzacz CD - Marantz CD6006 Wzmacniacz słuchawkowy z przetwornikiem C/A - Marantz HD-DAC1 Słuchawki - AKG K702 (delikatnie modyfikowane). Oprócz tego filtr sieciowy Taga Harmony PF-1000 i kable zasilające Melodika, kabel słuchawkowy z miedzi OCC 7N. Obecnie słucham muzyki wyłącznie przez słuchawki, dlatego zestaw był dobierany pod kątem dobrej przestrzenności dźwięku - i udało się, jestem w pełni zadowolony. Wiadomo że nie jest to samo co odsłuch przez kolumny głośnikowe, ale nie mam wrażenia słyszenia muzyki wewnątrz głowy - scena dźwiękowa jest przede mną, dobrze słychać głębię i zróżnicowanie położenia instrumentów w przestrzeni - wszystko to oczywiście w pomniejszonej skali, ale płyty które pamiętam ze słuchania przez kolumny, pod względem przestrzennym słyszę tak samo, a w niektórych przypadkach nawet lepiej. Przy regularnym odsłuchu słuchawkowym mózg potrafi tak się przystosować że ma się wrażenie naprawdę duużego dźwięku i niczego nie brakuje. Muzyka jakiej słucham - wszystkiego po trochu, trochę rocka typu Dire Straits, trochę klasyki, muzyka filmowa (zwłaszcza wykonania koncertowe), czasem zachaczę o jazz i blues. Edytowano 4 maja 2019 przez pieniek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 2 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 2 czerwca 2019 (edytowany) Witam, oto mój zestaw łączący kino domowe i stereo Edytowano 2 czerwca 2019 przez seba3002 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 3 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 3 czerwca 2019 @pieniek Ten wzmak słuchawkowy był przypadkowo dobierany pod AKG? nigdzie nie słyszałem o takim połączeniu. Czy w Twoich K702 nie brakuje dociążenia dźwięku? miałem takie i jakoś nie mogłem się do nich przekonać a robiłem też bass moda. Nie wiem jakiego zestawu stereo z kolumn słuchałeś ale gdy ja miał bym porównać ten z AKG do kolumn w niezłym akustycznie pokoju to słuchawki wysiadają. Zawsze nie podobało mi się to, że słuchawki nie potrafiły zagrać jak kolumny czyli przed słuchaczem a bardzo na boki. K702 podłączałem pod Aune S16 i nie zachwyciła mnie przestrzenność, było za blisko głowy czyli całkiem inaczej niż odsłuch z kolumn. Za to miałem dźwięk rozsypany na lewa i prawa stronę bez tego ładnego skupienia przed słuchaczem Pozdro. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
S4Home Napisano 6 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2019 Dnia 1.05.2019 o 14:59, Repugnant napisał: a ja wreszcie po przeprowadzce:)tak to mniej wiecej wygladalo:) Pies znudzony. A gdzie sub wylądował? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 6 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2019 4 godziny temu, S4Home napisał: Pies znudzony. A gdzie sub wylądował? haha pies mial gdzies walke z kablami i inne takie:)sub wyladowal z tylu stoi przy lampie niestety nie widac go na tej fotce z psem.jest to niestety kompromis miedzy ustawieniem glosnikow a zyciem i normalnym poruszaniem sie po pokoju:)myslalem zeby wstawic go do szafki ale to chyba kiepski pomysl.jest jeszcze opcja postawienia go na szafce ale to dopiero wyprobuje jak wkoncu zmienie telewizor i zawiesze go na scianie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arko55 Napisano 6 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2019 @Up już się bałem... myślałem, że sub chcesz zawiesić na ścianie. To mi pierwsze przyszło do głowy ^^ Z tego co wiem sub powinien stać jak najstabilniej a szafka to nie jest dobre miejsce, napewno za lekkie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 6 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2019 4 minuty temu, Arko55 napisał: @Up już się bałem... myślałem, że sub chcesz zawiesić na ścianie. To mi pierwsze przyszło do głowy ^^ Z tego co wiem sub powinien stać jak najstabilniej a szafka to nie jest dobre miejsce, napewno za lekkie. haha nie nie chce zawieszac suba :)choc powiem ze pomysl ciekawy:P pewnie nikt tak nie ma:)na razie bedzie stal tam gdzie stoi jest oki moze kiedys pobiegam z nim po pokoju Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Inferno Napisano 6 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 6 czerwca 2019 Z całego sprzętu psiuntek najfajniejszy🙂 śliczna mordka A ciekawe co by wyszło z powieszenia SUBa. Każdy producent raczej wysokością nóżek reguluje pewien zakres pracy przy podniesieniu może być różnie. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 21 godzin temu, Inferno napisał: Z całego sprzętu psiuntek najfajniejszy🙂 śliczna mordka A ciekawe co by wyszło z powieszenia SUBa. Każdy producent raczej wysokością nóżek reguluje pewien zakres pracy przy podniesieniu może być różnie. przekaze wyrazy uwielbienia:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Staffik? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Repugnant Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 15 minut temu, audiowit napisał: Staffik? rodowita amstaffka:) najlepszy pies jakiego mozna miec:) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 7 czerwca 2019 Udostępnij Napisano 7 czerwca 2019 Lubię pieski z charakterem. Staffiki są bardzo rodzinne. Najlepszy pies dla dzieci. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts