kaczadupa Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca Nic od siebie, byle od siebie Jarek, tak jak Ty to nikt z Top-a poprawnie stylistycznie i wręcz jak praca doktorska tego nie napisze. Masz ogromny talent, nie ma co tego ukrywać. Marek to specjalista od fotografii i ma flagowe Bowersy. I dobry sprzęt. No dacie radę! 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Top Hi-Fi & Video Design Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca 51 minut temu, Kraft napisał: Może niech notkę biograficzną przygotuje @Top Hi-Fi & Video Design? Mają na pewno kogoś od PR, kto jest w stanie przygotować interesujący materiał o ich sztandarowej marce. Co chłopaki? A my już potem pociągniemy wynurzeniami osobistymi. Rozwińcie temat, najlepiej napiszcie na priv Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca 1 godzinę temu, MMarek napisał: Jeśli jest to nieodzowne, to daję z największą przyjemnością Poczekam widząc zainteresowanie branży. Może temat ruszy, a jak nie to za powyższym przyzwoleniem dokończymy Twój post wspólnie 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca 14 godzin temu, Kraft napisał: Pum, pum, pum... popatrzmy. ... Trzy linijki już nie wystarczają? W każdym z tych wątków pierwszy post liczy więcej niż 3 LINIJKI 😜 A poza tym zastanów się nad sensem słowa OBECNIE w poniższym zdaniu "Dostałem wiadomość od Admina, że aby założyć obecnie nowy klub, to musi być tytułem wstępu więcej treści" 14 godzin temu, MMarek napisał: Dostałem wiadomość od Admina, że aby założyć obecnie nowy klub, to musi być tytułem wstępu więcej treści. Nie chce mi się powielać o Panach Bowers i Wilkins treści ogólnie dostępnych w internecie na zasadzie kopiuj - wklej. Sam nic mądrego nie wymyślę, ponadto co jest w historii powstania tej zacnej firmy. Stary jestem i już wielu rzeczy mi się nie chce. Nieśmiało zaproponuję, abyś Ty Jarku posiadający B&W rozpoczął wątek założycielski, a potem będzie już z górki Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca 16 minut temu, RoRo napisał: W każdym z tych wątków pierwszy post liczy więcej niż 3 LINIJKI 😜 Serio? W pierwszym poście Twojego tematu o Chario dowiadujemy się o firmie tyle, że... jest włoska. "Na naszym Forum mamy kilku szczęśliwych posiadaczy kolumn włoskiej firmy CHARIO ... " I to by było na tyle;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca (edytowany) Może niech ten klub założy ktoś kto naprawdę zakochal się w B&W 🤔 Edytowano 25 lipca przez Dedal Literówka Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca (edytowany) Ja lubię. Nie wiem, czy to miłość. Ale sądzę, że o B&W napisać zwięźle, ciekawie i sensownie, nie kopiując przy tym angielskiego (fajnego) artykułu z Wiki - no jest ciężkawo bez wysiłku. Kawał historii. Wielu wielbicieli, i tyluż przeciwników. Marka poniekąd legenda, która już od dawna jednak w pewnych audiofilskich kręgach, jest po prostu omijana. Ale wiem, że realizatorzy dźwięku ją lubią. Dlaczego? Ja chyba znam powód. Podyskutujmy o tym jak już ktoś napisze porządny wstęp. Edytowano 25 lipca przez Grzesiek202 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 25 lipca Udostępnij Napisano 25 lipca No właśnie ktoś 🫣 . Ktoś ,komu zależy by był tu klub tej marki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca 8 godzin temu, Dedal napisał: Może niech ten klub założy ktoś kto naprawdę zakochal się w B&W 🤔 Przecież chcę, niestety moje love story napotyka na przeszkody natury administracyjnej Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca Ja inaczej to odczytałem 😂 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
AudioTube Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca Jestem zaskoczony, że „dzisiaj” nie ma klubu B&W. Koledzy, niektórzy dryg do pisania mają. Zazdroszczę tej umiejętnej, jednocześnie podziwiam. Mimo to, chciałbym poczytać. A brzmienia tzw swojego B&W nie ma. I o tym chciałbym napisać. W klubie. Dziś w Beneluksie na aukcjach wystawiono kilkaset B&W. To top wszystkich marek pod względem ilości, różnorodności, ceny itp. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca Musi być klub B&W, pomimo pewnych utrudnień. Jeśli nie TopHiFi, wtedy nasz Jarek @Kraftcoś skrobnie. A gdyby oni nie oni, wtedy ja przełamię swoją niechęć do "kopiuj - wklej" Gdy już będzie oficjalnie, wtedy pochwalę się nowymi Bowersami & Wilkinsami. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca 6 godzin temu, MMarek napisał: Przecież chcę, niestety moje love story napotyka na przeszkody natury administracyjnej Proszę nie przesadzać. Czas dla branży minął. Klub otwarty. Zapraszam w Twoim imieniu do owocnych dyskusji Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca 1 godzinę temu, MariuszZ napisał: Proszę nie przesadzać. Czas dla branży minął. Klub otwarty. Zapraszam w Twoim imieniu do owocnych dyskusji Pozdrawiam. M Po powrocie z roweru, zastanawiałem się komu zawdzięczam ten interesujący wstęp w klubie Bowersów. Dziękuję, chociaż niezasłużenie poszło na moje konto 😀 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca 48 minut temu, MMarek napisał: zawdzięczam ten interesujący wstęp w klubie Bowersów. Dziękuję, chociaż niezasłużenie poszło na moje konto 😀 Nie wiem czy mam to odczytać z nutą ironi czy bez. Ja prosty człowiek jestem, zerojedynkowy 😉 Gdybyś miał ochotę zmienić, rozwinąć, podmienić pierwszy post to służę pomocą. Nie ma z tym najmniejszych problemów. Nikt z administracji nie oczekuje cudów wianków na wstępie ale kilka słów tytułem wstępu o marce, inżynierom, projektantom czy założycielom się należy. Cokolwiek od siebie czy z wiki to już nie ma takiego znaczenia. Pozdrawiam. M 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 26 lipca Udostępnij Napisano 26 lipca 11 minut temu, MariuszZ napisał: Nie wiem czy mam to odczytać z nutą ironi czy bez. Ja prosty człowiek jestem, zerojedynkowy 😉 Mariuszu, absolutnie żadnej ironi. Jeszcze raz, wielkie dziękuję. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października @Redakcja AUDIO, @MariuszZ, @RoRo Mam pytanie / refleksję odnośnie punktu regulaminu, mówiącego, żeby nie cytować w całości postu bezpośrednio poprzedzającego naszą wypowiedź. Jest oczywiście słuszny, ale jeśli chodzi o oszczędność miejsca, to nie tu moim zdaniem tkwi problem. Gorsze jest cytowanie wpisów zawierających obrazki (szczególnie jeśli jest ich więcej, lub w większej rozdzielczości). Mnie osobiście boli takie marnotrawstwo, gdy widzę jak ktoś w wątku "Wasze systemy" czy "Czego słuchasz" powtarza długi post z ilustracjami, tylko po to, żeby dopisać pod spodem "Fajne.". Przy okazji namawiam forumowiczów, żeby wzięli to pod rozwagę nawet mimo bieżącego braku zakazów formalnych. (Osobiście mam takie skrzywienie, że nawet odpowiadając na email usuwam część "historii konwersacji" pod spodem, żeby nie nabijać bez sensu objętości.) Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października 6 minut temu, Rafał S napisał: @Redakcja AUDIO, @MariuszZ, @RoRo Gorsze jest cytowanie wpisów zawierających obrazki (szczególnie jeśli jest ich więcej, lub w większej rozdzielczości). Mnie osobiście boli takie marnotrawstwo, gdy widzę jak ktoś w wątku "Wasze systemy" czy "Czego słuchasz" powtarza długi post z ilustracjami, tylko po to, żeby dopisać pod spodem "Fajne.". Popieram, oczywiście jest możliwość usunięcia obrazków, ale niestety cytujący bardzo rzadko to stosują. Marnotrawstwo to raz, poza tym wątek staje się mniej przejrzysty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Redakcja AUDIO Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października Zgadzamy się w całej rozciągłości i apelujemy od dawna, aby forumowicze nie cytowali niepotrzebnie całych wypowiedzi, jeśli nie ma potrzeby. Częstokroć nie ma, bo np. post, do którego się odnoszą, jest powyżej Nabija to objętość i utrudnia płynność czytania. Pozdrawiam, Ola Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 7 października Udostępnij Napisano 7 października To chyba tylko ja mam tak że kiedy odpisuję na post wyżej, ktoś w tym samym czasie pisze i "wcina" się między posty . Cytowanie więc ma sens. Po drugie, cytowany post nawet z fotkami jest zwinięty. Przynajniej u mnie na Firefoxie. Howgh Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RoRo Napisano 9 października Udostępnij Napisano 9 października Dnia 7.10.2024 o 16:11, gienas napisał: To chyba tylko ja mam tak że kiedy odpisuję na post wyżej, ktoś w tym samym czasie pisze i "wcina" się między posty . Skoro tak często masz ten problem -to możesz odpowiedzieć cytując i zatwierdzić swój post, a potem go edytować i usunąć co niepotrzebne. Jest na to kwadrans, więc spokojnie zdążysz. A do sprawdzania napisanego postu i poprawiania błędów często zachęcamy użytkowników naszego Forum. Jest dużo postów napisanych niedbale i z takimi błędami, że czasami aż nie wiadomo o co im chodziło ( w dodatku prawie bez interpunkcji), a usprawiedliwianie się że inni też tak piszą jest żenujące (oczywiście nie mam na myśli Ciebie i osób tutaj wypowiadających się 😎). Są osoby z dyslekcją-ale ich posty są przemyślane i merytoryczne i aż tak to nie przeszkadza w czytaniu. W dodatku jest kilku użytkowników piszących bardzo dużo niedbałych postów-i sporo z nich nic nie wnosi poza nabijaniem licznika 😡 Argument "lepiej mniej, ale porządnie" jakoś do nich nie trafia... Cytowany post jest częściowo zwijany to fakt, ale mimo wszystko warto usuwać zdjęcia -tym bardziej że niektóre mają po kilka MB (ewentualnie zostawić jedno konkretne jeśli musisz) i w pełni się zgadzam z wcześniejszą wypowiedzią Rafała i Amaroka. Pozdrawiam Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts