Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano (edytowany)
12 godzin temu, Rafał S napisał:

Długo zwlekałem z zakupem czekając, aż znajdę gdzieś taniej używany egzemplarz, ale w końcu szarpnąłem się na nówkę i nie żałuję. Ależ im ten blues płynie. Trzeba się przyzwyczaić do dźwięku (szczególnie w pierwszym kawałku jest bardzo surowo), bo całość - jak informuje zespół - nagrano specjalnie na żywo w studiu z niskim sufitem. Ale, jak już się wejdzie w ten klimat, to jest naprawdę pięknie... :)

Świetny ten blues. Nie jestem wielkim fanem ale taki blues to mogę słuchać godzinami.

Dzięki!

Edytowano przez sonique
Napisano
4 godziny temu, Fafniak napisał:

Kurcze tak do 3/4 płyty jest fajnie a potem dla mnie zaczyna byc męcząco

Kolego, chcesz się naprawdę zmęczyć? Ostrzegam właścicieli umysłów mocno ścisłych jak również słuchaczy z nerwicą natręctw: można nie przeżyć;)

FBBEB072-CF3E-4D6F-9652-7A9EA9250FB4.jpeg.e9a586a95869f2c0d67d3537a38843e9.jpeg

Napisano
Dnia 17.08.2022 o 12:01, sonique napisał:

Dzięki!

Cała przyjemność po mojej stronie. :)Gov't Mule jak trzeba, to zagra wszystko, zresztą mają na koncercie takie rzeczy jak wspólny album koncertowy z Johnem Scofieldem, swoje wersje Pink Floyd czy dub. Nie mówiąc już o koncercie Deepest End w hołdzie swojemu zmarłemu basiście. Polecam szczególnie w wersji DVD - kogóż tam nie ma na basie i nie tylko...

Napisano
Dnia 17.08.2022 o 12:05, Fafniak napisał:

Kurcze tak do 3/4 płyty jest fajnie a potem dla mnie zaczyna byc męcząco

Mnie zmęczył tylko "I Asked Her For Water" - na wcześniejszych płytach robili takie rzeczy lepiej. Poza tym w tym kawałku produkcja / jakość dźwięku nie współgra z muzyką.

Napisano (edytowany)
Dnia 17.08.2022 o 20:09, soberowy napisał:

słucha się dobrze a i ogląda się przyjemnie

Piękne. Jest dużo utworów tej wykonawczyni na Youtube. Że też mi Bozia nie dała takich talentów. Pozazdrościć  :)

Edytowano przez MMarek
Napisano (edytowany)

Stary Pockets

Polecam przejrzeć resztę repertuaru, jeśli ktoś lubi funkowo jazowo covery znanych hitów. Wygląda i brzmi to bardzo naturalnie.

Pozdrawiam

Edytowano przez Sqter83
Napisano (edytowany)

Coś na poprawę humoru i dla tych co pamiętają te piękne maszyny. Tekst genialny. 

Ogólnie polecam przypomnienie sobie całej płyty Wałów Jagiellońskich " Etykieta Zastępcza". Jeszcze tylko taki mały wtręt. Katuje w tym tygodniu muzykę z lat 80 i 90-tych.  I tak jak na w/w płycie każdy utwór jest inny melodycznie , każdy ma swój charakter , każdy jest jakąś opowieścią. okazuje się , że można było pisać teksty bez " aaaa" , " ooo " , co 10 sekund. Można było pisać prostym językiem / Maanam , Perfect , Budka Suflera .... /. Co się kurna wydarzyło po 2000 roku ? Byłem na koncercie Maleńczuka ,gdy właśnie zwrócił na to uwagę , mamy za mało tekściarzy  z prawdziwego zdarzenia , rzemieślników , za to całą lawinę beztalenci nadrabiających pianiem brak pomysłu na utwór.

Edytowano przez tomek4446
Napisano

W hołdzie temu który nas wczoraj opuścił.

Moim zdaniem, jedna z najlepszych naszych krajowych płyt. I to jak ona jest nagrana! A to czas stanu wojennego u nas, o oni tworzą coś takiego.

Napisano (edytowany)
1 godzinę temu, Adi777 napisał:

@DiBatonio Podobno ta płyta brzmi tragicznie. Nie wyobrażam sobie jej nie słuchać 😀

Trudno o jakość w takich gatunkach muzycznych.

Najzwyczajniej  nie słucham tego gatunku muzyki, dla mnie jazgot.

Nie mój klimat, ale tak jak pisałem w innym wątku....

Niejestem masohistą.

Edytowano przez DiBatonio
Napisano
57 minut temu, DiBatonio napisał:

Trudno o jakość w takich gatunkach muzycznych.

Czy ja wiem? To w pewnym uproszczeniu jazz fusion, a więc spora część między innymi ECM, które słynie raczej z dobrych realizacji.