sonique Napisano 15 grudnia Udostępnij Napisano 15 grudnia (edytowany) Jedno jest pewne: koncerty solo Keitha Jarretta potrafią uzależniać. Nawet gdy o nich na kilka miesięcy zapomnę w podążaniu za nowymi muzycznymi fascynacjami, to zawsze się upomną o swoje: wcześniej czy później, cyklicznie, wpadam w „Jarrettowy cug”, który zazwyczaj trwa koło dwóch tygodni. Bardzo lubię ten czas. To jak spotkanie z dobrym znajomym. Trwa to już od wielu lat. Po okresie nasycenia porzucam jego muzykę aby wrócić do niego w stosownym momencie. Najlepsze jest jednak to, że wciąż nie posiadam, a nawet nie słuchałem wszystkich jego płyt (choć jest to mniejsza część dyskografii). Także zawsze jest dla mnie jeszcze coś nowego do odkrycia nawet u starego poczciwego Keitha. Jarrett nie może już dzisiaj koncertować. Tym cenniejsze jest to co do tej pory wydał. 17 minut temu, pairtick napisał: I polecam sześciopłytowy zestaw z Blue Note 👍 O tak… (tylko to koncerty w Trio a nie solo). Edytowano 15 grudnia przez sonique 3 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Niedziela o 19:42 Udostępnij Napisano Niedziela o 19:42 Przypomniały mi się czasy kiedy "bawiłem" się w car audio. Zupełnie inne odczucia z odsłuchów. https://tidal.com/browse/track/11344150 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaczadupa Napisano Niedziela o 22:30 Udostępnij Napisano Niedziela o 22:30 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Poniedziałek o 07:51 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 07:51 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano Poniedziałek o 12:39 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 12:39 (edytowany) Nietypowy skład jazzowy: 5-6 tub + trio fortepianowe + Taj Mahal śpiewający gościnnie w 3 utworach. Lider przeważnie na tubie, choć sięga też po saksofon barytonowy czy flażolet! Jazz z elementami bluesa i soulu. Howard Johnson & Gravity - Right Now (Verve, 1997 r.) Edytowano Poniedziałek o 12:43 przez Rafał S 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Poniedziałek o 14:43 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 14:43 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano Poniedziałek o 20:03 Udostępnij Napisano Poniedziałek o 20:03 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rajdek Napisano Środa o 14:41 Udostępnij Napisano Środa o 14:41 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Środa o 14:57 Udostępnij Napisano Środa o 14:57 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano Środa o 15:55 Udostępnij Napisano Środa o 15:55 Dla tych co lubią cykanie z głośników. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano Środa o 17:49 Udostępnij Napisano Środa o 17:49 Ciekawe, co @Kraft na to? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dedal Napisano Środa o 17:56 Udostępnij Napisano Środa o 17:56 https://tidal.com/track/198364620?u 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pairtick Napisano Środa o 18:18 Udostępnij Napisano Środa o 18:18 Keith Richards, 81. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano Czwartek o 10:50 Udostępnij Napisano Czwartek o 10:50 Cover Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano wczoraj o 00:42 Udostępnij Napisano wczoraj o 00:42 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano wczoraj o 14:48 Udostępnij Napisano wczoraj o 14:48 Bardzo lubię tego gościa Matt Johnson, który występuje od ponad 40 lat. Z reguły są to dobrze zrealizowane nagrania , a najlepiej brzmi te zrealizowane na początku lat 80. To trochę taki pop-rock z elementami jazzu. 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu U mnie zawsze robi dobrą robotę i ładuje energią. Szczególnie na wyższych poziomach głośności. https://www.youtube.com/watch?v=bWcASV2sey0 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 7 godzin temu Udostępnij Napisano 7 godzin temu Co ten Andy robi z rękami?? 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu Całe życie nabijałem się z ludzi oglądających seriale. No i mnie też dopadło Sam serial ok. ale oglądam w dużej mierze dla muzyki. Mowa o Mayans S.C. , polecam soundtrack. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) 21 minut temu, Rega napisał: Co ten Andy robi z rękami?? McKlaska. Edytowano 6 godzin temu przez Kraft 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 6 godzin temu Udostępnij Napisano 6 godzin temu (edytowany) Nie znałem, dopóki @audiowit nie wrzucił pewnego razu. Przepiękna sprawa na takie grudniowe dni. Edytowano 6 godzin temu przez Grzesiek202 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 2 godziny temu Udostępnij Napisano 2 godziny temu Dwa dni temu minęło 35 lat od wydania trzeciego solowego albumu byłego frontmana Bauhausu… Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts