Skocz do zawartości

Recommended Posts

Napisano
57 minut temu, Patryk Szulc napisał:

1000% zgoda. 

Ale cóż poradzić skoro p.K....i z TVP miał inne plany i promuje te osoby co nie mają pojęcia o śpiewaniu. 

Napisano

No już nie przesadzajmy :) . Rafał Brzozowski świetnie prowadzi programy w których śpiewa :) i robi to tam zupełnie nieźle. Pewnie znalazło by się wielu wykonawców lepszych. Sam dobór utworu okazał się kiepski. Z drugiej strony na Eurowizji nie zawsze chodzi o talent. Ten pomysł po prostu nie wyszedł. Sam sposób kwalifikacji jest mocno kontrowersyjny. Nawet to że nasz kraj mogą reprezentować wyłącznie wokaliści, kiedy na festiwalu biorą również większe składy i to nie tylko czysto wokalne.

Napisano

@RLC możesz mieć rację że ta kobitka powinna zostać wybrana. Jak dla mnie to wpisuje się ona w styl niestrawny, podobny do tysięcy innych produkcji współczesnych. I dlatego właśnie może by bardziej pasowała

Ile osób z waszych znajomych ogląda lub ekscytuje się eurowizją ? Pytam serio.

Napisano
13 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

kolega Stelmach ostatnio w radio 357 zapuścił dawno niesłyszany Classix Nouveaux, podobno wyszedł jakiś nowy digipack box i przypomniał mi się koncert w halii gwardii...

Przepraszam, że dopytuje w hali Gwardii, w jakim mieście? Pytam bo w Warszawie byłem na ich koncercie na starym Torwarze, to była pierwsza połowa lat 80 tych. 

Napisano (edytowany)

Ja oglądam Eurowizję. I dzisiaj też będę. Ale nie w TVPis. Orzech ma przeprowadzić swoją transmisję na Youtube. Szkoda, że w tym roku prowadzący drętwi jak kłody, ale jakoś zdzierżę. Ogólnie fajna zabawa. I taka Europejska, a człowiek przez tyle lat tęsknił by być częścią tego świata. No to teraz korzysta.

Brzozowski niestety też drętwy. Piosenka całkiem niezła. Jakby ją wykonał ktoś z większą charyzmą i lepszym głosem, to pewnie by do finału przeszła. Szkoda jeszcze, że kupiliśmy ją z zagranicznego banku utworów. To w 37 milionowym kraju nie ma nikogo, kto potrafi napisać festiwalową propozycję? Żenada. Ale takie czasy. W drugim półfinale jeden duet producencki wystawiał aż trzy propozycje. Dwie przeszły do finału. Outsourcing rządzi.

13 godzin temu, MarcKrawczyk napisał:

A wiecie, że Classix Nouveaux są zaliczani na zachodzie do kategorii "one-hit wonder"? I to wcale nie za "Never Never Comes".

Edytowano przez Kraft
Napisano

a to ciekawe bo u nas był niezły szał na ten zespół, koncertowali chyba ze trzy razy w Warszawie.

Ja byłem zdaje się na ostatnim, właśnie w Halii Gwardii, nie wiem który to był rok, pamiętam tylko, że od tego skakania zdemolowali mi nowe buty.

Napisano
3 godziny temu, Fafniak napisał:

Jak dla mnie to wpisuje się ona w styl niestrawny, podobny do tysięcy innych produkcji współczesnych. I dlatego właśnie może by bardziej pasowała

Powiem tak o gustach się nie rozmawia 😉

Napisano

Przeszukuję Googla w sprawie tych koncertów i znalazłem fajny artykuł,tam rzeczywiście wspominają o Hali Gwardii,ale ja jestem pewien ,że byłem na Starym Torwarze ,tak jak na Kraftwerk i Klusie Schulze i DM.

https://czasmocy.pl/gwiazdy-z-zachodu/

@MarcKrawczyk mam pytanie ,czy nie miałeś nicku @laguna a pod nim King of the 80's na forum 80s.pl bo ta osoba ma też zdjęcie Nicholsona w profilu.

Pamiętam Sylwestra 1983r ,to był nie cały miesiąc po tym jak poznałem moją przyszłą żonkę,która z Bródna miała do mnie na Ursynów dojechać. Niestety nie dojechała a w radiu puszczali "Never Never Comes" myślalem wtedy ,że dostanę szału.

Napisano (edytowany)

Jeśli ktoś pisze, że zespół X jest mistrzowski, chociaż nie jest, i nie jest to tylko moje zdanie, tylko zdanie wielu, wielu osób, które od lat siedzą w temacie muzyki rockowej, to wystawia się na śmieszność, i świadczy to tylko o ignorancji. Guzik mnie obchodzą czyjeś upodobania, które nie zmienią obiektywnej oceny danej rzeczy. Tak w ogóle, to HQ150 ładnie napisał w inny temacie, ośmielę się zacytować - "O widzę, że jest ktoś kto do dyskusji podchodzi tak jak ja. Ja nie cierpię klepania się po pleckach. Lubię dyskusję z której coś wynika i w której nikt nie boi się prezentować swoje nawet całkiem odmienne poglądy. Właśnie mamy się spierać i przekonywać. Po to jest rozmowa." 

Dwa ostatnie zdania są kluczowe. 

Nie ma co się spinać Panowie i Panie, naprawdę.

Wracając do tematu:

Edytowano przez Adi777
Napisano (edytowany)

Ale że piszą o "Judas Priest" czy o judas priest? "Iron Maiden" czy o iron maiden?

;)

Kiedy usłyszałem tę płytę pierwszy raz to nieodwołalnie powiazała mi się z serią ksiażek o przygodach Tomka Wilmowskiego którego akurat odkryłem w bibliotece...

Edytowano przez gienas
Napisano (edytowany)

Fajny kawałek. W ogóle lubię ELO od dawien dawna. Ale parę lat temu odkryłem ich kawałek, który mi kompletnie umknął. W związku z czym teraz słucham go bardzo często.

Edytowano przez maxredaktor
Napisano
59 minut temu, gienas napisał:

Ale że piszą o "Judas Priest" czy o judas priest? "Iron Maiden" czy o iron maiden?

Jeżeli chodzi o pisownię, to wali mnie to już. Administracja tutejsza ma to w d... tym bardziej że (co dziwne) najwięcej błędów popełniają "słyszący"

Jeżeli chodzi o to że wymieniłem zespoły które nie pojawiły się w sporze, to wynika tylko z tego aby ktoś się nie obraził. A britisz stiill dżudasów RULEZ !!!!!

i wara od nich !!!! ;)