Gość Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 57 minut temu, Patryk Szulc napisał: 1000% zgoda. Ale cóż poradzić skoro p.K....i z TVP miał inne plany i promuje te osoby co nie mają pojęcia o śpiewaniu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MobyDick Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 No już nie przesadzajmy . Rafał Brzozowski świetnie prowadzi programy w których śpiewa i robi to tam zupełnie nieźle. Pewnie znalazło by się wielu wykonawców lepszych. Sam dobór utworu okazał się kiepski. Z drugiej strony na Eurowizji nie zawsze chodzi o talent. Ten pomysł po prostu nie wyszedł. Sam sposób kwalifikacji jest mocno kontrowersyjny. Nawet to że nasz kraj mogą reprezentować wyłącznie wokaliści, kiedy na festiwalu biorą również większe składy i to nie tylko czysto wokalne. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Co zrobię że nie trawie gościa od "Jakiej to Melodii" 😁 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 kolega Stelmach ostatnio w radio 357 zapuścił dawno niesłyszany Classix Nouveaux, podobno wyszedł jakiś nowy digipack box i przypomniał mi się koncert w halii gwardii... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 21 maja 2021 Udostępnij Napisano 21 maja 2021 Hania Rani & Dobrawa Czocher - Biała Flaga Na płycie 10 aranżacji muzyki Grzegorza Ciechowskiego + 5 autorskich kompozycji. Wszystko pięknie na wiolonczeli i fortepianie. Tidal >>> https://listen.tidal.com/album/181598647 . Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 @RLC możesz mieć rację że ta kobitka powinna zostać wybrana. Jak dla mnie to wpisuje się ona w styl niestrawny, podobny do tysięcy innych produkcji współczesnych. I dlatego właśnie może by bardziej pasowała Ile osób z waszych znajomych ogląda lub ekscytuje się eurowizją ? Pytam serio. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 13 minut temu, Fafniak napisał: ekscytuje się eurowizją ? Są tacy? Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 53 minuty temu, Adi777 napisał: Są tacy? Przecież prezes TVP podał, że 4 mln Polaków oglądało. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 48 minut temu, HQ150 napisał: Przecież prezes TVP podał, że 4 mln Polaków oglądało. Wiem, żartowałem. Sam bym z chęcią oglądał, gdyby tylko był ktoś w rodzaju Konczity Wurst... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 13 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: kolega Stelmach ostatnio w radio 357 zapuścił dawno niesłyszany Classix Nouveaux, podobno wyszedł jakiś nowy digipack box i przypomniał mi się koncert w halii gwardii... Przepraszam, że dopytuje w hali Gwardii, w jakim mieście? Pytam bo w Warszawie byłem na ich koncercie na starym Torwarze, to była pierwsza połowa lat 80 tych. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kraft Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 (edytowany) Ja oglądam Eurowizję. I dzisiaj też będę. Ale nie w TVPis. Orzech ma przeprowadzić swoją transmisję na Youtube. Szkoda, że w tym roku prowadzący drętwi jak kłody, ale jakoś zdzierżę. Ogólnie fajna zabawa. I taka Europejska, a człowiek przez tyle lat tęsknił by być częścią tego świata. No to teraz korzysta. Brzozowski niestety też drętwy. Piosenka całkiem niezła. Jakby ją wykonał ktoś z większą charyzmą i lepszym głosem, to pewnie by do finału przeszła. Szkoda jeszcze, że kupiliśmy ją z zagranicznego banku utworów. To w 37 milionowym kraju nie ma nikogo, kto potrafi napisać festiwalową propozycję? Żenada. Ale takie czasy. W drugim półfinale jeden duet producencki wystawiał aż trzy propozycje. Dwie przeszły do finału. Outsourcing rządzi. 13 godzin temu, MarcKrawczyk napisał: A wiecie, że Classix Nouveaux są zaliczani na zachodzie do kategorii "one-hit wonder"? I to wcale nie za "Never Never Comes". Edytowano 22 maja 2021 przez Kraft Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 a to ciekawe bo u nas był niezły szał na ten zespół, koncertowali chyba ze trzy razy w Warszawie. Ja byłem zdaje się na ostatnim, właśnie w Halii Gwardii, nie wiem który to był rok, pamiętam tylko, że od tego skakania zdemolowali mi nowe buty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chyba Miro 84 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 W nowych butach na koncert??? 😇😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 3 godziny temu, Fafniak napisał: Jak dla mnie to wpisuje się ona w styl niestrawny, podobny do tysięcy innych produkcji współczesnych. I dlatego właśnie może by bardziej pasowała Powiem tak o gustach się nie rozmawia 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Przeszukuję Googla w sprawie tych koncertów i znalazłem fajny artykuł,tam rzeczywiście wspominają o Hali Gwardii,ale ja jestem pewien ,że byłem na Starym Torwarze ,tak jak na Kraftwerk i Klusie Schulze i DM. https://czasmocy.pl/gwiazdy-z-zachodu/ @MarcKrawczyk mam pytanie ,czy nie miałeś nicku @laguna a pod nim King of the 80's na forum 80s.pl bo ta osoba ma też zdjęcie Nicholsona w profilu. Pamiętam Sylwestra 1983r ,to był nie cały miesiąc po tym jak poznałem moją przyszłą żonkę,która z Bródna miała do mnie na Ursynów dojechać. Niestety nie dojechała a w radiu puszczali "Never Never Comes" myślalem wtedy ,że dostanę szału. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 1 minutę temu, misiek x napisał: to był w Piłkarski Poker- taki żarcik 😉 No skąd to się domyślam,to kultowy film. Wstawię tą stronkę z tym wpisem: http://www.80s.kei.pl/viewtopic.php?t=7022&postdays=0&postorder=asc&start=0&sid=eec948303fb536afec618082933a0a87 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 (edytowany) Jeśli ktoś pisze, że zespół X jest mistrzowski, chociaż nie jest, i nie jest to tylko moje zdanie, tylko zdanie wielu, wielu osób, które od lat siedzą w temacie muzyki rockowej, to wystawia się na śmieszność, i świadczy to tylko o ignorancji. Guzik mnie obchodzą czyjeś upodobania, które nie zmienią obiektywnej oceny danej rzeczy. Tak w ogóle, to HQ150 ładnie napisał w inny temacie, ośmielę się zacytować - "O widzę, że jest ktoś kto do dyskusji podchodzi tak jak ja. Ja nie cierpię klepania się po pleckach. Lubię dyskusję z której coś wynika i w której nikt nie boi się prezentować swoje nawet całkiem odmienne poglądy. Właśnie mamy się spierać i przekonywać. Po to jest rozmowa." Dwa ostatnie zdania są kluczowe. Nie ma co się spinać Panowie i Panie, naprawdę. Wracając do tematu: Edytowano 22 maja 2021 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Ja nie widzę problemu w tym że ktoś napisze że nie podoba mu się judas priest czy iron maiden Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 (edytowany) Ale że piszą o "Judas Priest" czy o judas priest? "Iron Maiden" czy o iron maiden? Kiedy usłyszałem tę płytę pierwszy raz to nieodwołalnie powiazała mi się z serią ksiażek o przygodach Tomka Wilmowskiego którego akurat odkryłem w bibliotece... Edytowano 22 maja 2021 przez gienas Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maxredaktor Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 (edytowany) Fajny kawałek. W ogóle lubię ELO od dawien dawna. Ale parę lat temu odkryłem ich kawałek, który mi kompletnie umknął. W związku z czym teraz słucham go bardzo często. Edytowano 22 maja 2021 przez maxredaktor Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 59 minut temu, gienas napisał: Ale że piszą o "Judas Priest" czy o judas priest? "Iron Maiden" czy o iron maiden? Jeżeli chodzi o pisownię, to wali mnie to już. Administracja tutejsza ma to w d... tym bardziej że (co dziwne) najwięcej błędów popełniają "słyszący" Jeżeli chodzi o to że wymieniłem zespoły które nie pojawiły się w sporze, to wynika tylko z tego aby ktoś się nie obraził. A britisz stiill dżudasów RULEZ !!!!! i wara od nich !!!! Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 (edytowany) Metal nigdy mnie nie kręcił,za to uwielbiałem Marca Hollisa,niestety zmarł w 2018r.To jedna zmoich ulubionych płyt "Colour of Springs" Edytowano 22 maja 2021 przez Tomasz Kluczynski Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomasz Kluczynski Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 2 minuty temu, JaZz napisał: O cholera! Chyba nie znałem. Dziękuję @Tomasz Kluczynski. Całkiem przyjemne. Trzeba będzie zapoznać się bliżej z tą kapelą. cała płytka z Tidala https://tidal.com/browse/album/70890304 A tą kapele słyszałeś? https://pl.wikipedia.org/wiki/The_The https://tidal.com/browse/album/82804 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 22 maja 2021 Udostępnij Napisano 22 maja 2021 Na Tidalu jest remasterowany szajs Warto poszukać nie majstrowanych płyt Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts