HQ150 Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 15 godzin temu, tomek4446 napisał: lubię granie Blues Saraceno Bardzo fajne. Nie znałem. Dzięki. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcKrawczyk Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 1 godzinę temu, misiek x napisał: Jednym z założycieli FATP jest George Young brat Angusa i Malcolma (AC/DC). no proszę tego nie wiedziałem i do tego starszym... aż mnie wzięło na taki pop metal... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 W ramach luzów w pracy Wiem, że do weekendu jeszcze daleko ale ... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 Nie ma jak gitarrra Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 14 września 2021 Udostępnij Napisano 14 września 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 Rewelacyjna realizacja. Nowy album Pani Barber. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 Trochę z innej beczki. Czasy Atari Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grzesiek202 Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 7 godzin temu, HQ150 napisał: Rewelacyjna realizacja. Nowy album Pani Barber. Wlaśnie sobie słucham. Dużo kontrabasu. Taki jazz to ja lubię. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszZ Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 7 godzin temu, HQ150 napisał: Rewelacyjna realizacja. Nowy album Pani Barber. Właśnie tu zajrzałem żeby wkleić. Rewelka. Spotify Tidal Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 15 września 2021 Udostępnij Napisano 15 września 2021 Sporo słucham tej płyty ze streamu ostatnio. I chyba muszę kupić CD bo jest super. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 20 godzin temu, audiowit napisał: Jestem na max zaskoczony 🤩 Przeca to grafika Hajime Sorayama. Dokładnie ta grafika, w pełnym rozmiarze, jest okładką miesięcznika "Fantastyka" z 1985 roku... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 21 minut temu, misiek x napisał: Czytałem namiętnie, sorry ze troche obok tematu. Od pierwszego numeru . Też staroć żeby na temat Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 @misiek x , @gienas pamiętam jak czatowałem cały dzień przez kioskiem Ruchu by kupić Fantastykę , kupowałem spod lady od znajomego kioskarza Dla mnie Fantastyka skończyła się wraz ze zmniejszeniem formatu , ta stara , duża , na papierze z odzysku ,była najlepsza. mam jeszcze te numery gdzieś w piwnicy. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) Koledzy - miałem tak jak Tomek, tylko, że miałem znajomą kioskarkę, a kiosk był przed moim domem. Miałem wszystkie, nawet te pierwszą z ,,Pieśnią dla Lyanny,, tam też zapoznałem sie z Wiedźminem i Formami chaosu. Edytowano 16 września 2021 przez Rega Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Po pierwszych numerach zaprenumerowałem coby się nie czaić pod kioskiem... mam teraz rocznikowo do 2018. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Ja mam w szafie parędziesiąt MiMów itp. ale pamiętam czasy jak w kiosku miałem prenumeratę . I tak jak fantastykę zmieniono z czasem format z A4 na A5 i to już nie było to samo Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Kurde gadamy jak na zjeździe weteranów Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kubakk Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Lubię od czasu do czasu przeczytać wstępniak takiego starego czasopisma , inny poziom polszczyzny , kultury aniżeli to co dzisiaj w gazetach się czyta Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
audiowit Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 9 minut temu, misiek x napisał: No i bardzo fajna atmosfera , bez przepychanek i .....leśnych zwierząt 😉 Tak, szczególnie w tym temacie, w którym była codzienna gównoburza... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rega Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 A te grafiki Wojtka Siódmaka, Borisa Vallejo i Chrisa Achilleosa! Było na czym oko zawiesić. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Będąc fanem Diuny, trzymam kciuki za to by udało się zekranizować całość (chyba 10000lat ?) -ścieżka dźwiękowa może być fajna I zacieram ręce aby udała sie Fundacja według Assimova Natomiast kompletnie nie rozumiem jak uchowały sie przed ekranizacją opowiadania Kiryła Bułyczowa (wielki guslar) - toż zderzenia zjawisk paranormalnych i sf z sowiecką mentalnością jest cudne I opowiadania o wiecznie pijanym wynalazcy - Galagherze (o ile dobrze pamiętam) - toż to podstawa do świetnego serialu Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 (edytowany) Masa kapitalnych opowiadań . Formy literackiej ,która praktycznie wyginęła. Obecnie autorzy tworzą dłuuugie sagi , by czytelnik był zmuszony do zakupu kolejnej książki . Tęsknię za opowiadaniami w Fantastyce. Nadal czytam SF , już na czytniku. Uważam , że obecnie pałeczkę przejęli Rosjanie , są naprawdę dobrzy , lubię ich serię o stalkerach. Niesamowite jest to , że różni autorzy , pisząc o Zonie potrafią posługiwać się tym samym nazewnictwem miejsc , swoistym żargonem, a nawet kontynuować losy postaci kolegów we własnej książce. Ale już kończę OT. Przepraszam , wszystkich za odbiegnięcie od tematu wątku. I jeszcze ostatnie , trudno zaryzykuję opieprz, polecam przeczytać książkę W. Pasikowskiego " Ja Gelerth " , dla mnie świetna i powinna się doczekać ekranizacji. Edytowano 16 września 2021 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Asia Napisano 16 września 2021 Udostępnij Napisano 16 września 2021 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts