sonique Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 (edytowany) 12 godzin temu, Rafał S napisał: Długo zwlekałem z zakupem czekając, aż znajdę gdzieś taniej używany egzemplarz, ale w końcu szarpnąłem się na nówkę i nie żałuję. Ależ im ten blues płynie. Trzeba się przyzwyczaić do dźwięku (szczególnie w pierwszym kawałku jest bardzo surowo), bo całość - jak informuje zespół - nagrano specjalnie na żywo w studiu z niskim sufitem. Ale, jak już się wejdzie w ten klimat, to jest naprawdę pięknie... Świetny ten blues. Nie jestem wielkim fanem ale taki blues to mogę słuchać godzinami. Dzięki! Edytowano 17 sierpnia 2022 przez sonique Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 Kurcze tak do 3/4 płyty jest fajnie a potem dla mnie zaczyna byc męcząco Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sonique Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 4 godziny temu, Fafniak napisał: Kurcze tak do 3/4 płyty jest fajnie a potem dla mnie zaczyna byc męcząco Kolego, chcesz się naprawdę zmęczyć? Ostrzegam właścicieli umysłów mocno ścisłych jak również słuchaczy z nerwicą natręctw: można nie przeżyć;) 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 A teraz dla odprężenia piękny kawałek z pięknym głosem 🤩 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 słucha się dobrze a i ogląda się przyjemnie 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gienas Napisano 17 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 17 sierpnia 2022 No nie wiem tylko dlaczego pianino rozebrane Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Amarok Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fafniak Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 14 godzin temu, sonique napisał: Kolego, chcesz się naprawdę zmęczyć? Nie bardzo rozumiem sens takich przykładów. Wiadomo że są płyty które zachwycają tylko ich twórców Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Do niektórych płyt trzeba dojrzeć 😜 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Dnia 17.08.2022 o 12:01, sonique napisał: Dzięki! Cała przyjemność po mojej stronie. Gov't Mule jak trzeba, to zagra wszystko, zresztą mają na koncercie takie rzeczy jak wspólny album koncertowy z Johnem Scofieldem, swoje wersje Pink Floyd czy dub. Nie mówiąc już o koncercie Deepest End w hołdzie swojemu zmarłemu basiście. Polecam szczególnie w wersji DVD - kogóż tam nie ma na basie i nie tylko... Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafał S Napisano 18 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 18 sierpnia 2022 Dnia 17.08.2022 o 12:05, Fafniak napisał: Kurcze tak do 3/4 płyty jest fajnie a potem dla mnie zaczyna byc męcząco Mnie zmęczył tylko "I Asked Her For Water" - na wcześniejszych płytach robili takie rzeczy lepiej. Poza tym w tym kawałku produkcja / jakość dźwięku nie współgra z muzyką. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MMarek Napisano 19 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2022 (edytowany) Dnia 17.08.2022 o 20:09, soberowy napisał: słucha się dobrze a i ogląda się przyjemnie Piękne. Jest dużo utworów tej wykonawczyni na Youtube. Że też mi Bozia nie dała takich talentów. Pozazdrościć Edytowano 19 sierpnia 2022 przez MMarek Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
soberowy Napisano 19 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2022 Wiem, nawet kliknąłem subskrybuj i jestem na bieżąco 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sqter83 Napisano 19 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 19 sierpnia 2022 (edytowany) Stary Pockets Polecam przejrzeć resztę repertuaru, jeśli ktoś lubi funkowo jazowo covery znanych hitów. Wygląda i brzmi to bardzo naturalnie. Pozdrawiam Edytowano 19 sierpnia 2022 przez Sqter83 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 Dziś 20 lat kończą te znakomite płyty. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tchocky Napisano 20 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 20 sierpnia 2022 No i jeszcze debiut Interpolu. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 58 minut temu, J4Z napisał: Gość jest niezły, warto przejrzeć jego kanał na YT, fajnie gra i nieźle się przy tym bawi. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
KrólKiczu Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 11 minut temu, DiBatonio napisał: Gość jest niezły, warto przejrzeć jego kanał na YT, fajnie gra i nieźle się przy tym bawi. Ale do Marcusa Millera trochę chyba jednak brakuje 😉 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 21 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 21 sierpnia 2022 1 godzinę temu, seba3002 napisał: Ale do Marcusa Millera trochę chyba jednak brakuje 😉 Oj tam oj tam. Przejrzyj kilka jego filmików co wyprawia 1 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomek4446 Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 (edytowany) Coś na poprawę humoru i dla tych co pamiętają te piękne maszyny. Tekst genialny. Ogólnie polecam przypomnienie sobie całej płyty Wałów Jagiellońskich " Etykieta Zastępcza". Jeszcze tylko taki mały wtręt. Katuje w tym tygodniu muzykę z lat 80 i 90-tych. I tak jak na w/w płycie każdy utwór jest inny melodycznie , każdy ma swój charakter , każdy jest jakąś opowieścią. okazuje się , że można było pisać teksty bez " aaaa" , " ooo " , co 10 sekund. Można było pisać prostym językiem / Maanam , Perfect , Budka Suflera .... /. Co się kurna wydarzyło po 2000 roku ? Byłem na koncercie Maleńczuka ,gdy właśnie zwrócił na to uwagę , mamy za mało tekściarzy z prawdziwego zdarzenia , rzemieślników , za to całą lawinę beztalenci nadrabiających pianiem brak pomysłu na utwór. Edytowano 23 sierpnia 2022 przez tomek4446 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 (edytowany) @DiBatonio Podobno ta płyta brzmi tragicznie. Nie wyobrażam sobie jej nie słuchać 😀 Edytowano 23 sierpnia 2022 przez Adi777 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HQ150 Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 W hołdzie temu który nas wczoraj opuścił. Moim zdaniem, jedna z najlepszych naszych krajowych płyt. I to jak ona jest nagrana! A to czas stanu wojennego u nas, o oni tworzą coś takiego. 2 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DiBatonio Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 (edytowany) 1 godzinę temu, Adi777 napisał: @DiBatonio Podobno ta płyta brzmi tragicznie. Nie wyobrażam sobie jej nie słuchać 😀 Trudno o jakość w takich gatunkach muzycznych. Najzwyczajniej nie słucham tego gatunku muzyki, dla mnie jazgot. Nie mój klimat, ale tak jak pisałem w innym wątku.... Niejestem masohistą. Edytowano 23 sierpnia 2022 przez DiBatonio Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adi777 Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 57 minut temu, DiBatonio napisał: Trudno o jakość w takich gatunkach muzycznych. Czy ja wiem? To w pewnym uproszczeniu jazz fusion, a więc spora część między innymi ECM, które słynie raczej z dobrych realizacji. Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sipo Napisano 23 sierpnia 2022 Udostępnij Napisano 23 sierpnia 2022 Odpisz, cytując Link do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Recommended Posts